Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Srácok, arsene lupin könyveket hol tudnám beszerezni? Nincs meg valakinek az összes?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Freddy76 #81852 üzenetére
Naná! De próbálnek megjelenési sorrendben menni de dibook.hu-n nincs fent, csak pár resz
Sajna Wilbur Smith összes kiolvasva. Muszáj új olvasnivaló után nezni
Juteszembe, sajnos eltavozott a Mester, nyugodjék békében
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81843 üzenetére
Na igen, de akkor meg már előjön, hogy kéne rendes tv is, akkor meg már legyen 4k meg szép nagy meg minden, és megint csak egy pénzkútba dobálom a fizetésem, amikor a mostanival is többé-kevésbé megvagyok az igénytelenségemnek köszönhetően.
Mindegy, max körbenézek, hogy az olcsóbb soundbarok mit tudnak aztán letesztelek egyet max visszaküldöm alapon.
@lugosi: Az meg a másikMod: Tudom ajánlani krimirajongók (és látens mazochisták) figyelmébe a következő könyvet: [link]
100 éve íródott krimi, megoldása nem ismert, cserébe kurvanehéz az angolja és nagyon érdekes. Asszony ezt kapta karácsonyra, örült neki, aztán amióta elkezdte olvasni azóta gyűlöl már inkább[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81855 üzenetére
Van egy ősöreg hangfalpár ami még feleségem nagypapájának a lemezjátszójához járt... Lehet amikor elhozom a lemezjátszót következő körben akkor a hangfalak is jönnek ugye és akkor veszek egy erősítőt és meg van oldva minden.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #81859 üzenetére
Jól, jól.
Melóban egészen megszoktam már magam, csapat jó fej és magamfajta korú, főnököm (lekopogom) eléggé toleráns és segítőkész. Szerintem ha másra nem, arra jó ez a cég, hogy kiköltöztettek (állták a költöztető cég díját), plusz megszokom magam itt meg a nyelvet.
Látok már pár vészjósló dolgot amik miatt idővel szerintem tovább lépek, ha nem tudom lebeszélni velük (pl. juniorként kezelnek holott bőven már medior vagyok minimum, vaaagy máshol van 13. havi pénz meg karácsonyi prémium itt meg nincs), de összességében okés a cég nagyon, ennél jobbat kezdésnek nem is tudnék elképzelni.
Lakást imádjuk, drága de az előzőhöz képest nagyobb és full felszerelt.
Város fasza, bár most agyalok pont a bringacserén, hogy azzal tudjak melóba járni (most egy egysebességes városi van, ide viszont kéne egy cross trekking vagy valami váltós a hegyremenetelhez). Kicsit gyanakszom, hogy idővel elkezd hiányozni a nagyvárosok előnye (több a szolgáltatás, több a bolt, több a sok jó és persze a rossz dolog is). Idővel elválik ez is majd.
Asszony itthon van nagyrészt, tanulja a nyelvet, aztán majd keres melót ha már jobban megy neki.
Egyelőre azt mondom, hogy jó váltás volt és megérte kiköltözni. Rohadtul nem hiányzik Magyarország, híreket se olvasok, tök jó élmény, hogy kimaradok az egész választás előtti hányadékból."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Balinov
titán
válasz spanyoll #81860 üzenetére
fasza, örülök hogy jól beindult a kinti élet, lassan 14 év után pontosan tudom, mennyire nem könnyű. Majd még írj, ha lesz időd
-
törölt tag
válasz spanyoll #81858 üzenetére
Kedvező fordulat a soundbarhoz képest, nem feltétlenül kell új eszközt venni, mert lehet, hogy a régi sokkal jobb. Ha nem akarsz használtat venni, erősítőnek is megteszi egy olcsó és új SMSL SA300, van Bluetooth 5, átlövöd a zenét telefonról, nagyon kényelmes megoldás.
Németország: felötlött bennem, hogy az élethelyzeteden kellett volna változtatni. Azért manapság nagyon sokan szépen boldogulnak otthon is, Németországban pedig éppen most alakult egy kompetensnek a legkevésbé sem tűnő kormány, egy rakás szerencsétlen idiótával... Szóval kijut majd a hülyeségből ott is, hidd el.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #81861 üzenetére
Jaja, én is örülök neki. Látom a nehézségeket és a buktatókat, de egyelőre összességében azt látom, hogy ha nem balfaszkodjuk el, akkor sokkal jobb lesz itt nekünk
Majd valamikor írok egy kicsit bővebb véleményt is!@Econ: sokat agyaltam ezen én is, de egyszerűen nem volt rá lehetőség otthon. Alapvetően rendezvény és esküvőfotós voltam, legalábbis a portfolióm alapján ezt tudtam a legjobban eladni a sok más dolog mellett. Rendezvény most covid miatt halott, esküvő meg szintén eléggé necces másrészt annyira szaturált az a piac, hogy a tökömnek sem hiányzott már a könyöklés (meg a sok hisztis menya').
Maradt a termékfotózás. Magyarországon keress termékfotós melót: találsz kb 2-3t nagyon maximum, oda is 2 év tapasztalatos juniorokat keresnek havi 300 nettóért.
Hálisten tapasztalatom is több és többet is tudok keresni vele mediorként.
Vállalkozni én már nem akartam Magyarországon, amire elképzelésem lett volna (vidéki nagyobb városban stúdió és ott a város mindenes fotósának lenni kb), arra kellett volna annyi tőke (stúdió vétel, felszerelés, reklámok), amennyim nem volt.
Alkalmazotti munka fotósként nincs.Itt tök jól megvagyok, van munkám, ha megunom akkor 5 perc gugli alatt találok százával másik ugyanilyen melókat másik cégeknél, és röhögve tudok váltani. Várost szintén, mivel egy transporternyi cuccot hoztunk bútorok nélkül.
-
Balinov
titán
BUÉK Srácok mindenkinek. Ez a Kilbeggan whisky kurva jó!
-
törölt tag
válasz spanyoll #81863 üzenetére
Szeretném, ha nem értenéd félre és elhinnéd, hogy az alábbiakat jóindulattal mondom: ha tartósan nem boldogulsz az életben, akkor valamilyen készség, képesség hiányzik belőled és ezzel a saját érdekedben érdemes tisztában lenni, hogy kiküszöbölhesd a hátrányt okozó tulajdonságaid. Lehet, hogy éppen az a megoldás, amit Te választottál: változtattál a környezeteden és immár olyan helyen élsz, ahol a tudásoddal és képességeiddel sokkal könnyebben boldogulsz. Az is lehet, hogy elég lett volna foglalkozást váltanod, mert mondjuk van kedved és tehetséged pl. a sokkal jobban fizető informatikához.
Személy szerint nem tartom nehéznek Magyarországon az anyagi előrejutást. A lakókörnyezetemben, a baráti/üzleti ismerőseim között rengeteg olyan ember vesz körül, akiknek ez nem okozott megoldhatatlan nehézséget. De természetesen az átlag szempontjából nem ez a fontos, hanem a saját élethelyzete, ami sajnos igazodik a kelet-európai viszonyokhoz.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81866 üzenetére
Boldogultam amíg nem jött a covid: jól ment a rendezvény és esküvős EVA-m. Ez a covid miatt egy jó ideig bizonytalan is marad. Ezért nyúltam ahhoz amihez tudtam (nem magamhoz) és költöztünk oda, ahol van elég munkalehetőség.
Foglalkozás váltáson sokat gondolkoztam, de asztalos okj-t a tököm sem tanul ki nulláról, pedig az érdekelt volna, minden más amit meg csinálnék az vállalkozás, amihez tőke kell, nem végzettség.
Informatika nem az én világom, hiába hittem azt sokáig. Nem szeretem a monitorbámulást egyszerűen, úgyhogy agyalgatok már a fotózás utáni életen, vagy simán csak outsorcingolni az utómunka részét."Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
válasz spanyoll #81867 üzenetére
A boldogulás alatt nem azt értem, hogy eltartod-e magad, hanem hogy a diszkrecionális jövedelmedből tudsz-e saját egzisztenciát teremteni (pl. a megfelelő lakást venni). Csak a felszínen maradni hosszú távon sajnos nem elég. Ez a magyar társadalomban nem tudatosul, mert a legtöbben úgy vannak vele, hogy "majd csak lesz valahogy". Te már csak 75-78 éves korodban mehetsz majd nyugdíjba, ám a társadalom durva mértékű elöregedése miatt a nyugdíjak vásárlóértéke a mainak maximum a fele lesz és nyugdíjasok milliós tömegei fognak szegénységben élni (mert kétszeresére nő az eltartottak aránya a maihoz képest). Ezzel érdemes tisztában lenni és ennek megfelelően előre lépni az öngondoskodásban. Tudom, hogy rosszul hangzik, de ha nem vár rád valami komolyabb örökség, akkor egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy ne keress eleget. Nyilván az is megoldás, hogy Németországban élsz és megtakarítasz, befektetsz, de hosszú távon, kiégés nélkül csak azt a munkát lehet csinálni, amit szeretsz. Én ugyan csak kívülről és csak felületesen látom az élethelyzeted, de a termékfotózás nem tűnik ilyennek. Ha így van, akkor érdemes lenne munka mellett átképezni magad, akár asztalossá (vagy egyszerűen csak beletanulni). A jó szakmunkások manapság még otthon is millió felett keresnek.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Az új év meghozza az új prémium PH előfizetést...
BÚÉK mindenkinek!
-
m3ss
veterán
válasz madgie #81868 üzenetére
mar a sokadik ilyen eskuvoi fotos ekezes amit olvasok toled, nem ertek vele egyet. a fizetest leszamitva ez egy tok jo munka sztem. sok szabadido, kotetlen idobeosztas. en szeretem csinalni. valtozatos, boldog pillanatokat orokitesz meg, remelhetoleg erteket is teremtek. vagy legalabbis en ugy erzem, ha egy foldonkivuli szetnezne, hogy mi tortenik a foldon, valszeg nem mondana hogy haszontalabb dolog mondjuk emlekezetes csaladi /gyerkoc fotokat kesziteni mint egy multinal azon dolgozni, hogy lehet az utolso fillert is kifacsarni a fogyasztokbol. nyilvan csinalhatnek sok hasznosabb dolgot is, de sok haszontalanabbat is. vhol, vmilyen szinten ez is fontos, nem csak a penz.
btw sokan ugyanennyi penzert napi 2 orat dugoznak, ulnek irodaban a 4 fal kozott heti 40+ oraban vagy epp kemeny fizikai munkat vegeznek napi 8 oraban. ha akarom tovabb alszom, ha akarom nem dolgozok ma. latom a gyerekemet felnoni, annyi idot toltok vele amennyit akarok. ha akarom gondolok egyet reggel es elmegyek sielek egy napot, vagy bringazom, turazom.
vagy csak en latom ilyen rozsaszinen az egeszet? lehet tul sokat hallgatom itthon, hogy parom irigykedik a munkamra epitomernokkentmondjuk a sielest most jol besz*ptam, gondoltam szilveszteri eskuvo elott csak nem megyek mar csuszkalni nehogy megseruljek, erre nem 13 fok lett es elolvadt meg az a kis ho is itthoni palyakon
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Jahno
veterán
Kötelten időbesoztás, meg ha akarom akkor tovább alszom. Hóóógyne, míg valamelyik menya neki nem áll ugrálni, hogy akarom, most és ez meg az
De persze ez minden szolgáltatóiparban így van én meg annyi kretén ügyfelet vonzottam be mindenféle téren, hogy inkább hagyom a fenébe.
-
tvamos
nagyúr
Ez mindenkinek mashogy van, gondolom. Ennekem eleg volt a sajat eskuvom, probaltam legalabb a latszatot fenntartani, hogy jol erzem magam, persze, ez sem tetszett mindenkinek... de azert ra tudtam volna anyamra, meg anyosomra boritani parszor az asztalt. Masera el se megyek. Neked meg ez a munkad...
Multinal ulok, a 4 fal kozott, eljatszom az oscilloscope-ommal, meg a spektrum analizatorral. Sokkal inkabb ez, mint minden heten egy bagazs idiota, aki mind mast szeretne. Te meg ugye probalnad azt csinalni, amit kell, mert tudod, hogy ugy lesz a jo. Itt legalabb mindig ugyan azok a kretenek vannak, nap-nap utan, kitanulod, mit kell nekik mondani, hogy azt higgyek, amit kell, ugy, mintha ok talaltak volna ki.Felre ne erts, maximalis tiszteletem az eskuvoi fotosoknak. Marmint azoknak, akik tudnak jo kepeket csinalni, es kihozzak a legjobbat. (Nekunk annak idejen nem ilyen jutott, de hat az meg felig a kommunizmus volt...) Rohadt nehez egy szakma lehet az...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
madgie
titán
Igazán visszafogtam magam, szívem szerint leírnám, mennyire tele van a tököm a szolgáltatók 80%-val, hogy tű a szénakazalban egy normális videós csapat, az értelmes CM (vőfély meg pláne), de mindegy is, rengeteg fotós ismerősöm váltott már erről, nekem csak azért marad még takaréklángon, a háttérben, mert millió más egyebet is csinálok mellette. Ha ebből kéne megélni, szerintem két szezon után inkább eladnék mindent.
Az időbeosztásos dolog meg addig móka, míg rá nem ébredsz, hogy minden normális családi program hétvégére szervezhető, sőt, a család is eleve csak akkor van együtt egész nap, erre a hétvégéken pont te nem vagy otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz madgie #81876 üzenetére
CMVőfélyekkel hagyjál is békén, vendégként is fasz kivan mindtől. Szolgáltatóként most úgy végre egy értelmessel találkoztam, meg is lepődtem. Nem volt célja mindenkit szarrá itatni, szervezte, tologatta a népeket, ha valamire idő kértünk akkor úgy oldotta meg, hogy mindenkinek jó legyen. Bár ez utóbbira a terep is rásegített, de akkor is. Némelyik csak akadék volt vagy faszkodott, nem is mindig értettem mi a dolga de legalább biztos sokba került.
-
m3ss
veterán
válasz tvamos #81875 üzenetére
nekem jo tapasztalataim vannak, azert zomeben egy eskuvo oromteli, pozitiv toltetu esemeny, de egy keresztelore is elmondhatom ugyanezt.
egy ember jobb hangulatban van egy eskuvon vagy csaladi esemenyen, mintha az x. ugyfelszolgalatot hivogatna a problemaival, vagy ha orvoshoz kellene mennie, vagy ha az ugyvedet baszogatna a problemaival
orulnek az emberek egymasnak, a gyerekuknek, unokajuknak, vagy csak annak, hogy reg talalkoztak a csaladdal. nyilvan estere amikor elfaradnak vagy jol berugnak mar nem mindig oszinte a mosoly, de nem ez a jellemzo. kivetelek persze mindig akadnak, de akkor is talalni mindig jo temat..
ha annyira rossz tapasztalataim lennenek, mint neked, akkor se latnam olyan borusan a helyzetet. toredeke az eskuvok szama az atlagos munkanapokhoz kepest.
az hogy mindenki mindig mast szeretne, az esetleg a cm-et meg a dj-t zavarja, engem hol erdekel? en a kreativ fotozason tudom a tenyezoket leginkabb kontrollalni, egyebkent pillanatfotozol a helyszin, cm, dekoros altal megteremtett kornyezetben, hangulatban.
amugy a csoport fotozast en sem csipem, csak hogy az arnyoldalarol is essen szo.madgie: nyilvan megneheziti a dolgod a kokler videos, cm, dekor, helyszin stb. de en mar tultettem magam ezen, nem erdekel. megteszem a tolem telhetot minden szituban es ennyi. nyilvan elotte elmondod a parnak, hogy mennyire fontos a jo cm, vagy a buli fenyek. a jo helyre rakott asztal a szertartason, a 25 percnel hosszabb kreativ, az hogy ne a sarokban legyen a torta es a gratulacio, a jo fenyviszonyok es helyszin a kreativ fotozason es sorolhatnam meg. ha van evi par eskuvo, ahol teljesulnek ezek mar van annyi hasznalhato kepem, hogy ne erdekeljen, ha valahol fejetlenseg van.
90%-ban elegedettek is az ugyfelek ujabban, aki meg nem, azon mar az eskuvo napjan latom, hogy ugy sem lesz az a kepektol fuggetlenul...#81876madgie igen, a hetvege az szivas. azert szezonon kivul is van elet... szerencsere egyre tobb hetkoznapi vagy penteki eskuvo van, plusz en altalaban 12-1 utan mar nem vagyok ott, ugyhogy vasarnap meg hasznalhato...vmennyire
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
egyik legfontosabb egy jol sikerult eskuvohoz a jo cm/vofely, de sajna erre sokan nem jonnek ra. es itt tenyleg nagyon nagy a szoras...nehez kiszurni is. egy videos vagy fotos portfoliojat ha megnezed azert eleg jo kepet kapsz, hogy mit varhatsz majd tole. egy cm-nel ez nem fog kiderulni, csak ha lattad egesz este dolgozni. siman megteveszt egy osszevagott video, egy helyszini vagy szolgaltatoi ajanlas plane, ahol mennek a penzek a hatterben
balogh tomi, belenyi ze, csizmadia peter pl. nagyon jok ha mar itt tartunkhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Freddy76
addikt
Ha a szolgáltatók tudnak együtt dolgozni, mindenki profi, és a násznép sem teljesen idióta, ellehet CM/vőfély nélkül a buli. De bizonyos létszám felett ez szerintem szinte kizárt, ahol van 100+ vendég, hozzá elég nagy helyszín, pincérek, fotós(ok), videós(ok), stb., oda kell valaki, aki összefogja a népet, és megfelelően irányítja az eseményeket. Engem pl. a fotósok és a videósok mindig dicsértek (és sokan ellenszolgáltatás nélkül ajánlottak is), mert mindig szempont volt, hogy ők ne maradjanak le semmiről, mindig minden eseményről előre tudtak (még a játékok menetét is elmondtam), és mindig megkérdeztem őket, hogy hova tegyem a gratulációt, hol legyen a torta, stb.
Aztán ahogy egyre öregebb, egyre apukább, és egyre ügyvédebb lettem, kezdtem megutálni az embereket, szóval abbahagytam a lakodalmazást.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81869 üzenetére
Nem termékfotóból akarok megélni életem végéig, van bőven tervem másra
@madgie: Én valahol félúton vagyok közted és m3ss között. Néha gyűlölöm néha meg úgy vagyok vele, hogy tök jó emlékeket tudok elkapni és ezzel örömet okozni embereknek.
-
madgie
titán
válasz spanyoll #81883 üzenetére
Azt én is szeretem, mikor hagynak dolgozni, mikor nem akar mindenki "mű" arcot mutatni, mikor azt fotózhatom, ami tényleg van, nem valami idealizált izét.
De ez Szabolcsban, Borsodban elég ritka, itt az emberek nagy része frusztrált, tudat alatt is azzal foglalkozik, mit szólnak hozzá, hogy ő ezt meg ezt csinálja, így, meg úgy érzi magát. Minél inkább nyugatabbra megyek, annál kevésbé találkozom ilyennel, annál inkább elfogadják az emberek magukat olyannak, amilyenek.
Amúgy a keresztelőket jobban csípem, ott valahogy kevésbé jellemző ez az idealizált elvárás, nem akarják csipketerítőbe öltöztetni a terem végébe lévő hokedlit is. -
spanyoll
addikt
válasz madgie #81884 üzenetére
Ja, részben ezért engedtem el (részben meg covid ugye).
Lehet újra rápróbálok kis kihagyás után itt Németországban. Ha más nem, itt a pénz is szebb amit kapsz a munkádért; pajtim mesélte, hogy itt a kókler tucat fos fotósok mennek 1000€-t egy napra."Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
Srácok, jól emlékszem, hogy valamelyikőtök képben van bicskailag? Tigrincshez hasonlóan kerülném a szaktopikot, de kéne venni valami belépő bicsakot. Nem svájci sokfunkcióst, olyan van
Holnap majd jól beletépünk...
-
Jahno
veterán
válasz t_a_m_a_s #81887 üzenetére
Én Alis szirszarokat vettem a fotós táskába és kár volt, hogy ilyen későn jutott eszembe (+kisolló és metszőolló). Néha nem árt ezt-azt faragni, vagy szabni-varrni terepen, most meg sorban bontom a céges postát, Alis csomagokat, miazmást.
Lehet nem én vagyok az embered, de itt a szomszéd autós kávéházi rovatban van egy arc, aki értelmesen bír gondolkodni és késes.
Addig Alis mini bicska: [link]
Alis kicsit nagyobb: [link]Nekem megfelelnek, ez van
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #81889 üzenetére
Van két svájcim. A "standard" piros nyelű dugóhúzós, ollós, fogpiszkálós, az mindig nálam van. Meg van a sárganyelű tűzoltó. Szeretnék egy hagyományos magyar bicskát, valami szépet. Reggelizni
Emlékszem, hogy egy időben téma volt, de kb fotóscucc kategória ahogy nézem. Egyrészt sokféle van, másrészt az isten pénze nem elég rá#81888Jahno: Ilyen mindeneseim vannak már, valami más kell most. Illetve igazából nem kell, de na. Érted
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
t_a_m_a_s
addikt
-
zolka78
senior tag
válasz t_a_m_a_s #81899 üzenetére
Szia Tomi! Régen jártam erre és még régebben találkoztunk . Szóltak, hogy késes témában emlegettek és kell neked valamilyen infó. Nem vagyok expert de hátha tudok segíteni. Ha jól olvastam vissza, akkor valamilyen magyar kés, bicsak érdekelne. A magyar bicskák minden tekintetben egyediek a nagyvilágban, jellegzetes formáikkal és kinézetükkel. Jellemzően van egy pár forma ami tradicionális, és ezen belül esetlegesen lehetnek különböző méretek. A legismertebb magyar bicskák: Fejesgörbe, Juhász, Cakli, Maskara, Náder, Rác, Szallonázó. Ezek a fajta kések, még a legegyszerűbb kivitelben is, igazi iparművészi termékek, a teljes használhatósággal egyetemben. Éppen ezért nem a legolcsóbb termékek közé tartoznak. Nagyjából 20e forinttól beszerezhetők. Van bőven választék, hogy honnan lehet vásárolni, csak arra kell figyelni, hogy elismert késkészítő legyen. Van olyan késes is aki csak megrendelésre dolgozik, viszont ott te állíthatod össze, hogy milyen legyen a végeredmény(milyen fából legyen a nyél borítás, milyen és hány pakli legyen rajta, milyen díszítés kell rá, etc.). Néhány bolt és késkészítő: [link] [link] [link] [link]
Egy igazi magyar bicska birtoklása már önmagában is egy élmény, válassz körültekintően. Egyébként nem megvetendő az sem amit fentebb Robi írt, hogy próbálj ki egy Opinelt. Ezek baromi olcsó cuccok és végtelenül egyszerűek (az igazi késes menők le is nézik és köpködik), viszont nagyon jó minőséget képviselnek, több méretben és változatban. Magam is jó pár éve eladtam a menőbb késeimet és már nem használok csak Opineleket és Mora késeket, valahogy jobban bejönnek a faék egyszerű dolgok kések terén. Magyar késekből csak egy NN farmer típusú bicskát, ehhez több mint húsz éves szép emlék köt, és egy fejesgörbét tartottam meg, mert egy szép fejesgörbét már csak nézni is jó. Üdv
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs