Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz #31733248 #80318 üzenetére

    Nézd csak meg a közelmúlt parizeres kampányát. Hiába mondod azt értelmiségiként, hogy "ennyire már nem kéne lemenni", a társadalmi sikere fényesen igazolja, hogy ez kell a népnek. Szerkezetváltást hozó gazdasági, vagy jövőbemutató oktatási program? Ugyan, dehogy.

    Sajnos ennek minden szava igaz. Régebben sem volt elvárás, hogy mondjuk leendő kormányprogramokról vitatkozzon az ember. Irányokról, elvekről, megvalósításról. Ma meg már pláne nem az, tőmondatokban kommunikálnak a választóval, szép lassan szavakra redukáljuk a kommunikációt - plusz ez a garnitúra meg totál hülyének és dilettánsnak is néz mindenkit, meg fű alatt dönt mindenről, beleszólás, transzparencia, egyeztetés nincs - a neved kuss (de látjuk hogy sokaknál ez is működik, szeretik ha valaki megmondja merre van előre - szóval lehet hogy le kellene szállnunk az elefántcsont tornyokból).

    10 éve is azt mondtam, hogy arra fogok szavazni aki hajlandó bevállalni hogy belenyúl az évtizedek óta vállalhatatlan oktatás / nyugdíjrendszer / egészségügy szentháromságba - és úgy átalakítja amivel fenntarthatóvá és akár legalább EU átlag felettivé válik a teljesítménye, és nem csak elodázza egy következő kormánynak a szarvihart. Továbbá belenyúl a nagy pénznyelőkbe, mint BKV, MÁV, Volán és társaiba, a nagy állami vállalatokat össze hangolja - mert elemi érdeke az országnak, nekem a hátralévő életemben - illetve ha lesznek akkor a gyermekeimnek, a családomnak, barátaimnak.

    Erre egyszerűen soha nem volt politikai akarat, mert egy-egy földrengés szerű változás fájni fog emberek százezreinek, plusz ügyesen obstruktálták ezeket a változásokat örökké politikai tőkét kovácsolva népharagból (Fidesz & népszavazásos játék) - most meg hogy lehetett volna rá politikai tőke, mennybe mehetett volna Viktor mint államférfi, elcserélte a mennybemenetelt maga és a családja meg a haveri kör vagyonosodására (amit még tényleg lehetne azzal magyarázni hogy lehetnénk esetleg régióban gazdaságilag erős és vezető ország, számottevő tőkésréteggel aki tudna határon túlra terjeszkedni, pluszban megvédve a saját piacainkat a lerabolástól is, ha nem egy kontraszelektált amúgy abszolút dilettáns és hozzá nam értő kör jutott volna vagyonokhoz. Sajnos a piacon számottevő eredményhez és sikerekhez kevés az hogy valakinek a seggében vagy).

    Nyakig részese voltam amúgy annak hogy a topicot ebbe az irányba tereltük, szóval elnézést a többiektől. Most már tényleg csengjen le a politika - inkább jöjjék a szar zene, csajok meg a társai.

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák