Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz #31733248 #80210 üzenetére

    Az anyagi és kapcsolati háttér nagy arányban predesztinálja az ilyen gondolatok meglétét vagy hiányát a szülőkben. (illetve később a kölkekben is).
    De ha valaki olyan pozitív, és saját rossz sora ellenére nincsenek meg benne ezek, vagy megvannak de a porontyaiba nem táplálja be (mert elég jó szülő ehhez; van ilyen), akkor is megvan a jobb módú szülők gyermekeihez képest mért hátrány, vagy a másik oldalról nézve előny.
    A származás sajnos - nem maradéktalanul, de attól még - nagy arányban, nagy mértékben predesztinál. Nem lehetetlen szintet lépni, de egyre nehezebb és egyre kevesebbeknek sikerül. És nem kizárólag rajtuk múlik. Nem is csak a szüleiken. Maga a rendszer konzerválja illetve elmélyíti a társadalmi különbségeket. Akik szerint nem, azok 99,99%-ban a skála jobb végén vannak és (ebből adódóan) a saját, számukra pozitív szemüvegükön keresztül nézik dolgot, vagy a nagyon kevés kivétel egyike aki nemcsak szorgalmas és tehetséges volt, hanem legalább egy adott pillanatban megfelelő szerencséje is volt.

    A félreértések elkerülése végett: nem, nem vagyok megkeseredett, sőt szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem akkora mértékben, amekkorában, de sikerült. Több osztálytársamnak nálam sokkal több lehetősége volt, de olyan is volt akinek kevesebb. A gond az hogy sokak az én lehetőségeimről is csak álmodhattak, vagy még azt sem.

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák