Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Stauffenberg #79732 üzenetére

    Nem, nem keverem a generációkat, számolj csak utána fejben annak, amit az X generációl írtam. Úgy tűnik Neked, hogy a maihoz képest boldog békeidők voltak? Az agonizáló szocializmus utolsó évei, a rendszerváltás körüli összeomlás, a Bokros-csomag? Mi volt ennek megfeleltethető az amerikaiaknál, vagy a svédeknél? Reagan és Bush elnöksége alatt boldog békeidők voltak, szárnyalt a gazdaság és szépen megnyerték a hidegháborút. Nálunk meg éppen az ellenkező hatások érték az akkori fiatalokat: összeomlott minden, ami biztosnak látszott. Tényleg úgy látod, hogy a mi generációnknak könnyebb volt, mint Nektek? A boomer generációban viszont egyetértünk, ők tényleg sokkal jobban jártak és több szempontból valóban kimutatható a párhuzamosság akár az amerikaiakkal is. De a kései boomer generáció viszont gyakran megszívta. Lakást már nem kapott és nyugdíjba még nem menekülhetett...

    A részemről ezt nem panaszkodásnak szántam, csupán felvázoltam, hogy a magát gyakran látványosan sajnáltató Y és korai X generációnak nem feltétlenül van igaza akkor, amikor a saját, egyedülállóan nehéz helyzetét ecseteli. De beszélhetnénk az olyan erényekről is, mint a kitartás, az áldozatvállalás és az önállóság. Ezek manapság szánalmas mértékben megcsappantak egytől egyig. Azt már el sem merem mondani, hány huszonéves csajszitól hallom évek óta, hogy azért van idősebb pasija/férje (vagy próbál ilyenre szert tenni), mert a korosztálya jelentős részben férfiatlan hímekből áll, akikre egyszerűen nem tudnak a nők felnézni. Igen, a metroszexuális megjelenés és viselkedés egyenesen trend lett. Még egyszer: ezt nem én mondom, hanem a fiatal lányok, de talán nem véletlenül... Aztán persze jönnek az egyetemi safe space-k, a klímaszorongás, meg az összes többi szánalmas faszság...

    #79733 kuntics

    "eléggé fogyasztói társadalom alakult ki. Akár évente új csúcskategóriás telefon, tévé (háztartásonként több is) mindenféle szórakoztató elektronika meg előfizetések,csak,hogy feledje az ember a munkahelyi stresszt,vagy, hogy egy kis időre boldogabb legyen. Ezek viszont pénzbe kerülnek,nem is kevésbe, ami mellett nehezebb spórolni egy lakásra."

    Pontosan. Mi meg paplant vettünk és evőeszközt, hogy önállósulni tudjunk és ezt baromira élveztük. Hogy mást ne mondjak: amikor összeköltöztünk, hónapokkal előbb volt mosógépünk, mint tévénk és eszünkbe nem jutott emiatt sajnálni magunkat. Ebben is igazad van:

    "Sokkal több minden kell adott örömszint eléréséhez,mint korábban ami anyagilag is megterhelőbb. "

    Ez az ember fejében eldőlő dolog. Ha zavar van és bekerül valaki a fogyasztói társadalom mókuskerekébe, akkor ezeket fogja hajszolni, mint manapság sokan. Ha normális az értékrendje, akkor a szeretetteli magánéleti kapcsolatait tartja szem előtt. Ez utóbbival jár jobban.

Új hozzászólás Aktív témák