Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    válasz TasiA #16271 üzenetére

    Valahol már kifejtettem ezt a dolgot.
    Szóval, két dolog kell csak: bankleitzahl, h tudják vonni a biztosítási díjat, és bejelentett lakcím.
    Viszont a biztosítás nem egy egyszerű dolog, plusz az adó sem. Ugye nem attól függ, h euro hanyas a motor, meg hány köbcentis, hanem pl attól is, h az autónak milyen baleseti statisztikája van.
    Kollega 525TDS BMW-jére, 1995-ös, 1200€/év, meg 400€ adó/év a biztosítása. Ha nem egyben fizeted be, akkor több. De nem megyek messzire, én kalkulátorral kiszámítottam, és friss jogsival 900€/év körül alakulna egy 1.6-os 6-8 éves benzines Astrára a biztosítás. Itthon 40e ft.

    Octopus: gyere át a CNC topicba, ott írogatunk. Nem kell összeszarni magad, h Hegyeshalom után hirtelen Pick szalámiból van a kerítés, meg hogy annyi az egész, h "na én feladom oszt megyek". Mert odakint aztán pisikaki összeszalad, ha te jössz. Nem szalad. Mert az nem úgy néz ki. Eleve ha nem kell lakást bérelned, meg hozol 115kiló konzervet, akkor egy 4-500€ az induló. Ha megvan a biztos helyed. Lakás is kell? Én 2000€-t javaslok. itt 500€ körül van egy 2 szobás, és ez tanya, ez a Warmmiete. Plusz alap a 3 havi Kaltmiete, mint kaució. Szóval 500 + 3x400 = 1700€ és még nem ettél, nem mentél munkába stb. Másik kollegának 5 havi kauciót kértek el. Mivel adott volt a munkahely, és faluról van szó, nem volt más albérlet, el kellett fogadnia.
    Az tény, h autó nélkül fél lábbal a koporsóban vagy. De van itt indiai kollega rozsdás F-es kombival, ill magyar is, aki szintén F-essel járja a két országot.
    Eleve oda-vissza egy Baden Württemberg-Bp/Szolnok táv durva 200€.
    Elmondanám: a "kiment oszt mán millijomos, meg jól él, meg gongya sincs, meg minek gyönne vissza" kamu duma... Próba-szerencse. Ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák