Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz .LnB #11475 üzenetére

    Ez amúgy valami Kotaku/Polygon/GameSpot/Eurogamer szintű netes újságnál olvastad? Mert valami ilyesmit én is láttam a Twitter feed-ben (tudom az már X :D). Csak azért kérdem mert többek között ezeket a médiumokon megjelenő írásokat azért érdemes fenntartásokkal kezelni.

    Viszont annyiban tényleg igazuk van, az mellet amit Bad Pritt is írt, hogy ez fejlesztőknek ez hatalmas nyomás. Nem azért mert nem tudnák megtenni (hozni a szintet), hanem azért mert már korábban is megtörtént, hogy csapatok omlottak össze emiatt a túlzott elvárások miatt. Elég csak az általad is írt CP2077-et felhozni, ami olyan környezetben született, hogy nekik most a The Witcher 3 által lefektetett elvárásoknak kell minimum megfelelni, de inkább szárnyalja azt is túl? Sikerült? Nem. De ettől még egy jó játék lett? Mára már az a közvélemény, hogy igen.

    Ott volt anno a Mass Effect Andromeda esete, ahol a közvélemény, azt várta, hogy megugorja azt, amit a trilógia letett az asztalra pluszban még megugorja azt a szintet is, amit a Witcher letett előtte 2 évvel. Nekik se sikerült. A net népe a földbe döngölte a játékot, pedig bár az is sok hibával rendelkezett, de a közelébe se volt a sz*r minőséghez, mint ahogy tartották. Sőt az is kicsit felértékelődött azóta, hogy bár nem egy trilógiához mérhető játék lett, de azért egy jó játék az valójában.

    De még azoknál a csapatoknál is probléma ez, ahol a pénz, idő, és emberállomány csak másodlagos. Pl. a Rockstar esetében konkrétam a 190 milliós eladást generáló GVTA V-nek kell méltó utódot kell csinálni. Annak a játéknak ami pár aspektusát még 10 évvel később se érte el más, hasonlós stílusú open world játék. Még az RDR2 esetén is voltak olyanok akik amiatt húztak le azt, és panaszkodtak, hogy bizonyos dolgokban nem nyújt többet mint az RDR1/GTA V. Ott vajon náluk milyen légkör lehet a fejlesztés alatt? Ugye vannak pletykák, hogy a következő GTA méretett, visszább vágták, mert ha maradt volna, akkor talán a PS6 megjelenésére el is készülnek majd vele.

    De ne menjünk messzire, ott van maga a Larian is, akik már most nyilatkoztak arról, hogy a következő játékuk egy sokkal kisebb fejlesztés lesz, senki ne várjon majd a BG3 szintet. Vagyis egy előre menekülési nyilatkozatott adtak ki, mert ismerve a net népét, ha következőleg nem hozzák majd ezt a szintet, akkor a mob a földbe fogja döngölni a játékukat, legyen az bármilyen jó a maga szintjén.

    És még így a végére, így a BG3 sikere után érdemes lesz majd látni, hogy milyen hatással lesz pl. a Starfield-re. Vajon hány tesztelőnél és átlag játékos esetében indul már eleve alacsonyabb szintről a játék megítélése, mert nem hozza azt amit a BG3.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák