Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz bopeti98 #21630 üzenetére
A kollégiumban van egy 1000/500-as optikai net, de a WiFi-t nem arra a Sulinet-es végpontra kötötték, hanem arra, ami a gimnáziumban van, ahol 50/5 koax van. A WiFi viszont lefedi az egész intézményt (gimnázium, kollégium, tornaterem, ebédlő, előadói terem, stb.), csak a forrása a gimnáziumi közháló végpont. Mikor szóvá tettem, hogy ennek így nem sok értelme, azt a választ kaptam, hogy a KIFÜ így rendelte meg a kiépítést, ha nem tetszik náluk érdeklődjek. 1 éve meg harcolok folyamatosan a KIFÜ-vel, hogy reagáljanak valamit, történjen valami, de nem sok eredménye. Ez az SFP modul mizéria is komikus, de legalább megoldódott.
Minden héten ki kell tölteni ilyen-olyan adatszolgáltatást a lehulló falevelek számáról, de erről persze soha senki nem kérdezte meg az intézményt, hogy mégis mi lenne nekünk a jó. Előző nap telefonál valaki, hogy jön és csinálja ezt meg azt, valaki nyissa ki az iskolát. Szerencse, hogy csak másod állás, így nagyobb lelki nyugalommal tudok röhögni rajta.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
Flowtation
őstag
válasz bopeti98 #21176 üzenetére
Csak kíváncsiságképp, abszolút nem akarsz a sulixal (linuxal) foglalkozni?
(#21170) magellan2600
Ez ilyen. Én a 3 sulimból 6x beszéltem az ügyfélszolgálattal, annyi volt a válasz, hogy windows hiba. Köszönöm szépen...a nyomtatás sem megy az eduroamból, hiába vannak keresztbe nyitva a hálózatok, akkor se. E miatt a régi házi wifiket is meg kell tartani, így ezek ügyesen zavarják egymást. Én elhiszem, hogy jó dolog ez, de eleddig a működése egy lyukas fingot sem ér. Ha nyárig nem lesz jó, én kihúzom a pi..ába.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
sanzi89
addikt
válasz bopeti98 #21176 üzenetére
Egyszer kíváncsiságból kipróbáltam, nagyon alap dolgok működtek, de ettől még nem ajánlom. A pfsense nagyon kevés erőforrással beéri, ingyenes, folyamatosan fejlesztik, egyszerű és átlátható webes felülete van mégis komolyabb dolgokra is alkalmas, ha kell. Én mindenképpen ezt javaslom.
Ha ennyire nincs semmi (ismerős...) akkor a Server 2016-ra csak két VM, egy a pfsense és egy minden más (AD, DNS, DHCP, fájlszerver). És mindenképpen jelezném, hogy semmiről nincs mentés, csatolj egy árajánlatot hogy mennyibe kerülne a hardver ezt megoldani, iktattasd és kész. Ha beüt valami, akkor védve vagy - és biztos befog, csak idő kérdése.
-
sanzi89
addikt
válasz bopeti98 #21171 üzenetére
Windows Server 2016 HyperV szerepkörrel host-nak (esetleg rögtön HyperV szerver ha kicsit értesz már hozzá), azon virtualizálva egy pfsense routerként, virtualizálva szintén egy Server 2016 AD/DNS/DHCP szerepkörökkel, valamint külön virtualizálva egy Server 2016 fájl szerver gyanánt.
A gond az, hogy erre kevés a 8 GB ram, és összesen 4 darab OS futna (még ha a pfsense nem is kér sokat) egy HDD-ről. Minden lesz, csak gyors nem. Plusz ehhez kéne legalább 1 LAN a host-nak, 2 LAN a pfsense-nek, és 1-1 lan a tartományvezérlőnek és a fájl szervernek.
Ha nagy a csóresz, akkor az fájl megosztás mehet a tartományvezérlőre, de ajánlott külön szerverre rakni.
A minimum ajánlott a fenti felálláshoz +8GB ram és +2x240GB SSD RAID1-ben. És a mentésről még nem is beszéltünk, amihez legalább kellene egy 2 TB-os HDD egy külső USB-s házba és Windows Backup-pal menteni mindent. De ez a nagyon alja megoldás, ennél lentebb szerintem nincs élhető alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Playstation 1 olvasófej
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- Samsung 980 Pro 2TB + Heatsink - Új, bontatlan, 5 év garancia
- GAINWARD GeForce RTX 4070 SUPER Ghost 12GB GDDR6X ~ 2 év garancia
- Geforce 2 MX400 / púpos kondik, szoruló ventilátor / képet ad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest