Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    Sziasztok!
    Nem tudom más találkozott e ilyen hibával vagy tudja hogy merre keressem a hiba okát.

    Cisco anyconnectel lép be mindenki VPN el, majd távoli asztalozik a benti gépére. Tömegesen panaszkodnak, hogy a kép sokszor kimerevedik. Ilyenkor ha a távoli asztalt kiixeljük fönt és újracsatlakozunk akkor megy tovább minden. A probléma hogy nagyon sűrűn merevedik ki a kép és újra kell csatlakozni és nem jövök rá mi okozhatja a problémát.
    Nálam is jelentkezik a probléma. Azt kitapasztaltam hogy az egész távoli asztal nem szakad meg mert minden billentyű amit leütök és minden igérmozgás és kattintás az továbbítoik a benti gépemre csak nem látom az eredményét. Távoli asztal kiixelése év újracsatlakozás után a bill és egérbevitelek eredménye már látszódik. Szóval csak a képtovábbítás szűnik meg.
    Saját benti gépemen próbáltam videokártya drivert frissíteni hátha.Most talán ritkábban jelentkezik a probléma, de lévén hogy nagyon változó időközönként jelentkezik nehéz megmondani hogy ehhez van e köze. Tegnap barátnőm(aki ugyancsak a cégnél dolgozik másik telephelyen más gyártójú videokártyával rendelkező gépen) délután megszólalt hogy most merevedett ki ma először neki a kép.Neki pedig nem basztattam videokártya drivert a gépén csak a sajátomon.Szóval nem biztos hogy a vga driver csere haott nálam sem a jelenségre.
    Esetménynaplóban semmi hiba/figyelmeztetés/információ nincs abban az időtartományban amikor ez a képernyőkimerevedés megtörténik.Csak az alkalmazás logokban van a visszakapcsolódáskör egy bejegyzés a Desktop Windows Managertől hogy: "Az Asztalablak-kezelő regisztrálta a munkamenet portját."
    Az egész cégnél tömegesen jeleznek ilyen problémát, de mégsem mindenkinél jelentkezik. Összefüggést nem véltem felfedezni a két csoport távorában hogy mitől lehet hogy valakinek jelentkezik valakinek nem.

    Valakinek van ötlete merre kellene elindulni? Vagy ha másnál is volt ilyen akkor sikerült e megoldani?
    Jellemzően Win10 es gépről dolgozunk otthonról és a benti gép is Win10 es.
    Minden ötletet szívesen fogadok és megköszönök.

Új hozzászólás Aktív témák