Új hozzászólás Aktív témák

  • Nem rendszergazda kérdés de lehet abba is beleillik.

    Szóval egyre inkább terjednek a régi workstationok játékgép használatra. Én is foglalkozok hobbi szinten régi nagyobb gépekkel. Ezeket memóriával olcsón lehet bővíteni, ddr3 ecc reg töredékáron van a mai asztali ddr4-hez képest.
    Namármost jól hangzik hogy van egy ilyen gépben 32, 64 esetleg még több ram de hogyan lehetne ezt kihasználni gémer szempontból?
    Mivel üres ram az gyakorlatilag elvesztegetett értéktelen ram ezért arra gondoltam hogy valamilyen szoftverrel rávenni az oprendszert arra hogy egy adott könyvtárat gyorsító tárazzon be. Azt tudom hogy a windows alapból elvégzi de sehol nem látom hogy mit és hogyan gyorsítótáraz be. Nem tudom befolyásolni.
    Szóval szeretném Én kontrollálni mit másoljon a ramba és mit ne! Példának egy gyakran használt játék kompletten elférhetne a ramban. (most nem feltétlen az 50gb+ játékokra gondoljunk)
    A másik ami miatt jó lenne az az hogy a régi ws-ök gyakran sata2-vel vannak kevesebb sávszélt adva a sata3-as ssd-knek, nem jelentős tudom de azért közvetlenül 3-4 csatornás ramból dolgozva azért szerintem valamivel kevesebb lenne egy egy játék töltési ideje.
    Ramdrive jó, próbáltam és működik. Egyes multis játékoknál gyakorlatilag legelsőként töltötte be a pályát (symlink-el átírtam a játék elérési helyét ramdiskre így nem zavart be semminek) Ez jó de állítgatni kell, másolgatni szóval nem kényelmes.
    Tehát a fő kérdés:

    Mi az a szoftver amellyel a windows (10 lehetőleg) olvasási filegyorsítótárazását lehetne befolyásolni?
    Az nem érdekel hogy pazarolom vele a ramot, mert azt tudom hogy úgyis kicsomagol, feldolgoz..stb és nem nyersen tolja be a játék a ramba a cuccait.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák