Új hozzászólás Aktív témák

  • szallasi007

    őstag

    válasz E.Kaufmann #19998 üzenetére

    2007 Exchange szerverrel kezdtem a gyönyört. Konkrétan az első munkanapomon low level supportként vettek fel ehhez képest az egyik cégnél hétfőn reggel elhasalt a szerver, majd a főnök ledarálta telefonon hogy tudok vpn-en keresztül rdp-n belépni a szerverre meg megadta a cég címét biztos ami tuti. RDP-n elértem, beléptem és az adatbázisok unmount állapotban voltak, mount nem is ment.
    Már fogalmam nincs milyen parancsokat adtam ki, meg hogy egyáltalán hogy tudtam megoldani, de sikerült mountolni a db-ket és visszajött a levelezés. Mint kiderült mentés az gyakorlatilag nem volt, na azóta imádok mindent ami MS és azokat a cégeket ahol nincs backup :DDD

    Az hogy mi fut mögötte nem tudom, de gondolom hogy az aktuális Exchange szerver valamilyen core változata ami csak az ő szervereiken futtatható.
    Nagy előnye hogyha jön valami peccs akkor azt insidereken kitesztelik, majd élesben mindenki megkapja. Nem kell munkaidőn kívül updatelni, meg kitesztelni hogy melyik security peccs melyik szerveredet fogja romba dönteni. Ebből is volt már pár álmatlan éjszakám.
    Ha meghal a rendszer akkor nem csak nálad hal meg hanem globálisan arról meg nem tehetsz, ha elvágják a bejövő netet a cégnél akkor mobilneten mindenki eléri a levelezést, nem kell azzal matekoznom hogy mennyi hely van az adatbázisoknak.
    Mondjuk olcsónak nem olcsó mert nekünk most 5.5 misi nettó/év de mondjuk cserébe a legfrissebb Office termékek + Sharepoint + Teams amit használunk.

Új hozzászólás Aktív témák