Új hozzászólás Aktív témák

  • Tonyk

    veterán

    válasz sanzi89 #18366 üzenetére

    Nem biztos, hogy jó ötlet, amit mondasz, mert a levélben benne van, hogy a pályázatnak megfelelően figyelik milyen szoftverek vannak feltelepítve (gondolom csak azure-on keresztüliek számítanak/tudják.), a bejelentkezéseket, szoftverleltár, hol az adott gép, stb. + a pedagógus aláírja, hogy nem nem módosítja a rendszert stb. valamint a KK is felelős (tehát nem te, és nem csak a pedagógus) a gépekért, hogy a pályázat kiírásainak megfeleljenek.

    "....személyes leltárába, használatába kerül, így elsősorban Ön tartozik felelősséggel az eszközért, annak rendeltetésszerű, biztonságos és felelősségteljes használatáért
    ....
    Annak ellenére, hogy a számítógép az Ön birtokába és így használatába kerül, az eszközért a projekt is felelősséggel tartozik.
    ....
    Ennek megfelelően, a projektmegvalósítás során kiemelt feladatként jelenik meg a pedagógusok eszközhasználatának támogatása távoli segítségnyújtás formájában, valamint a számítógépek fizikai állapotának nyomon követése az Ön segítő közreműködésével egyetemben (kinek a használatában van, merre található az eszköz, történt-e fizikai vagy rendszerbeli sérülés stb.).
    Az eszközhasználat támogatása érdekében, úgynevezett távmenedzselés formájában tudnak mind az iskolai informatikusok, mind a projekt munkatársai segítséget nyújtani Önnek, amennyiben kérdése/problémája merül fel a laptop használata során.

    A távoli segítségnyújtás elengedhetetlen feltétele az AZURE AD Join és az Intune nevű program jelenléte a számítógépen.
    Az Intune egy nagyvállalati mobileszköz-felügyeleti szolgáltatás, amely segítséget nyújt a felhasználók munkavégzés-hatékonyságának fenntartásához, továbbá lehetősége nyílik az informatikusoknak és a projekt munkatársainak arra, hogy felügyelhessék, vagy távmenedzseljék a pedagógusok által használt laptopok, és az azokon futó programok megfelelő működését − az AZURE AD Join program pedig hozzájárul az Intune megfelelő működéséhez −.
    A számítógép teljesen új, korábban senki sem használta, így az első bekapcsolás alkalmával Önnek kell végrehajtani a szükséges rendszer-beállításokat a megfelelő üzembe helyezés érdekében, az alábbi segédlet alapján.
    Szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy valamennyi eszközre egységesen, a projekt előírásainak megfelelő informatikai rendszerkörnyezet került telepítésre (ide tartozik többek között az operációs rendszer – Windows 10 −, valamint a számítógépen található különböző segédprogramok stb.).
    Ezen rendszerkörnyezet megváltoztatása vagy törlése (pl. operációs rendszer módosítása, az előre telepített programok törlése/cseréje) semmilyen körülmények között nem megengedett, így kérjük, hogy tartózkodjanak a fent említett cselekményektől!"

    Nálunk már megy is a lábrázás, hogy "big brother", "nem veszem át ilyen feltételekkel, engem ne figyelgessenek"

    Nálam is az merült fel, helyi fiókot kéne létrehozni az azurba léptetés után.

    Mivel semmit nem tudunk a konfigról nálam az is játszott, hogy teszek bele saját hdd-t/ssd (mirt biztos voltam benne, hogy hitvány gépek jönnek), a klikeset meg elzárom a páncélba, oszt havonta 1x bebootolok róla, hogy örüljenek és jelenteni is tudjon néha...
    De most hogy kiderült, hogy ssd, meg nyóc giga ram...

    [ Szerkesztve ]

    Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Új hozzászólás Aktív témák