Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Bonzo #17098 üzenetére

    Háh, nem olyan egyszerű! :N
    Sulixerver és samba 4.
    File szinten a szerveren teljes jogosultság, mappáknak 777, fájloknak 666, a chmod -R nem téveszt. De nem hiszem hogy a fájl jogosultságokkal lenne a gond, a három megosztás az három mappa egy szülőmappában, és a fájl jogosultságok már erre a szülő mappára is rá lettek húzva rekurzívan, tehát mind a három megosztás mappájának ugyanazok a jogai.
    A samba configban meg a teachers groupnak van elérése, a konfigurácó copy/paste ugyanaz, nyilván másik mappanévvel.
    A GPO meg user config alatt van, biztonsági szűrésben authenticated users, elemszintű csoportkezelésben van a teachers groupra húzva.
    A meghajtónál próbáltam minden kombinációt, létrehozás, csere, frissítés, bejelentkezett felhasználó biztonsági környezetében és anélkül. De a másik két megosztás ugyanezekkel a beállításokkal tökéletes, nyilván a betűjel és a megosztásnév különbözik, de más nem.
    Mindegy, megszoktam már, megoldottam. De ugyanezt csinálta régebben mikor még windows server 2008r2 volt alatta, ugyanígy a felhők járásától függött hogy megcsinált valami gpo-t vagy nem, illetve egyszer igen, egyszer nem (és nem arra gondolok, hogy vannak olyan GPO-k aminél 2 bejelentkezés kell az érvényre jutáshoz). Ott volt pl. olyan, hogy egyszerűen egy r0h@dt parancsikont nem akart kirakni mindenki asztalára, azt úgy tudtam megoldani, hogy kézzel csináltam egy parancsikont, bemásoltam a szerveren egy megosztásba, és file copy-val másoltam az asztalra, érdekes mód azt megcsinálta.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák