Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz jkrisztian #12218 üzenetére

    Ahogyan a topictárs írja, lehet törölni a partíciókat, de azzal az a baj, hogy attól még a jó része visszaállítható marad. Ha nem vagy extra paranoiás, akkor egy Vista+ telepítővel bootolva kellene egy teljes formázást csinálni úgy, hogy egyetlen partíció van a HDD-n és azt formázod le. Ezzel 0-val lesz megtöltve a HDD. Tudomásom szerint ebből az állapotból egy mai (250GB+-os kapacitás, asztali HDD esetén) HDD-ről még extra felszereléssel sem lehet adatot visszaállítani.
    Bootolni kell a Win8 telepítőjével és amikor az első interakcióra vár, akkor Shift+F10, erre megjelenik egy parancssor. Ha DVD-ről indítottad a telepítőt, akkor ezeket írd be oda:

    diskpart
    sel dis 0 (ezt a számot kell átírni pendrive esetén)
    clean
    cre par pri
    for fs=ntfs (itt történik a 0-val felülírás, hosszú lesz)
    clean

    Ha pendrive-ról indult, akkor:

    diskpart
    lis dis

    Itt a listából méret alapján ki kellene választani, melyik a HDD, és annak a sorszámát írni a "sel dis" sorba számként (a Disk utáni szám kell neked), onnantól ugyanaz, mint a DVD-s, tehát a második sort korrigálva, onnan kellene folytatni.

    bobsys: Ahonnan letöltötted, ott nem írták, mit kell csinálni, vagy hogy esetleg az alsó gombra rányomva milyen adminnal léphetsz be?

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák