Új hozzászólás Aktív témák

  • bobace

    őstag

    Sziasztok! Twingós kérdésem lenne.. CSalád bővülése okán ezt a típust néztük ki városi cirkálónak a feleségemnek. Időátlló forma, csajos, tágas, stb. Két elvárásunk volt: ne rohadjon és legyen szervós változat. Egyelőre nem sikerült ilyet találni a környéken. Vagy nem rohadt, de nem volt szervós, vagy rohadt és szervós volt (vagy szimplán borzasztó) :DDD

    Na de a kérdésemhez tartozó alapfelállás:

    Ma próbáltunk egy szervósnak mondott példányt (2001/08 havi). De valami nem stimmelt. Nagyobb sebességnél mintha éreztem volna, hogy egy kis rásegítés működik, de aztán lelassítva, parkolást próbálgatva semmi, tekerni kellett mint állat. Korábban próbáltam szervós változatot, az parkolásnál is tette a dolgát. A tulaj szerint ezek nem "cityszervósak", tehát csak egy bizonyos sebesség felett kapcsol be a rásegítés. Persze én tudom, hogy nem, hisz próbáltam szervósat.

    És a kérés:

    A szervó nélküli változatokban is van egyfajta kormánymozgató rásegítés? Eddig ezt nem vettem észre a többi szervó nélküli kipróbáltnál.
    Vagy csak szimplán szervóhibás volt és így javítható? Ez utóbbit nem annyira bánnám, mert egyébként egész jó volt.
    Hol lehet csekkolni a motortérben akár, hogy milyen változathoz van szerencsém?

    És bónusz kérdés azokhoz, akiknek nem voltam tldr:
    Mennyire kell megijedni a küszöbnél rohadó daraboktól (elég sok ilyen)? Mennyiért javíthatóak vagy inkább kerülendő?
    Milyen pontokat érdemes ellenőrizni ennél a típusnál műszaki szempontból? (Pl a legtöbbnél olajos volt valamenyire a motor, ez mit jelenthet, szelepfedél?)

    Köszönöm, ha időt szántok rám :R

    Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák