Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #15490560 #48719 üzenetére

    A mifi nem feltételen ideális megoldás. Úgy tudom, hogy vagy 2.4G wifit tud vagy 5GHz-et, egyszerre nem. AC módot sem tud. Olyan, mint a mobiltelefonos megosztás kb.

    Én most az adatmegosztó simhez egy régebbi fajta lte cubot vettem olcsón megcsípve egyet. De az is csak 2.4G wifit tud, viszont falura, ideiglenesen kellett (mázli, hogy beállítottam, mert ahogy korábban írtam, tesómék német simjeit valamiért nem engedik fel a magyar hálózatra.. így legalább neten tudnak kommunikálni).

    Per pillanat a ph szabályzata még tiltja a függetlenítésről beszélgetést. Hamarosan a szolgáltatóknak is kötelező lesz ingyen függetleníteni azokat az eszközöket, amiket az előfizetésekhez árul. De még időbe telik, mire ezek piacra kerülnek. Nameg lehet ez felveri a használt router árakat is.

    A 860L annyiból gáz, hogy hivatalosan nem támogat usb modemet. Esetleg, ha mellé teszel egy lte routert és beállítható, hogy nem a 860l szolgál átjáróként a net felől, hanem a másik eszköz, akkor hozzá tudod igazítani a mostani hálózatodhoz.

    Nekem egy telekomos hgw-ről jön a vezetékes net, egy telenoros huawei b525 lte routert használok wifi AP -nek, és egy régi olcsó tplink az ami openwrt-vel fel van konfigolva, hogy ő kezelje a dhcp-t (mert a szolgáltatós routerek le vannak butítva ilyen téren) és így meg tudtam adni, hogy mi a gateway a net felé és ki tudom használni, hogy a huawei wifije nagyon jó (5GHz és AC is van). Ha meg lerohad a vezetékes, akkor át tudom állítani a tplinket, hogy mostmár a huawei mobilnete az átjáró... csak sajna ez nem teljesen automatikus, az eszközeimet újra kell csatlakoztatni a hálózatra, hogy dhcp-vel az új értékeket kapják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák