Új hozzászólás Aktív témák

  • nrbii

    tag

    válasz Viktor0610 #2973 üzenetére

    Én leginkább a feltöltőkártyás díjcsomagok iránt vagyok érdekelt, és így ezt előtérbe helyezve választottam szolgáltatót.

    T-Mobile-hoz képest olcsó. Ez alapján egyszerűen brutális, hogy csúcsidőben a más szolgáltatóra irányuló hívások díja 70-90 Ft. Ez elképesztően sok, és egyben maradi érzést kelt bennem, hogy 2008-ban ennyit kelljen fizetni egy percért, holott ha ugyanezt a hívást Pannonos feltöltőkártyás előfizetéssel hívnánk, 30-46 Ft lenne percenként. A dolgot még tetézi, hogy a Pannon készített először olcsó, 900-, 1800 forintos feltöltőkártyát, ami szerintem hasznos lehet.

    Vodafone-nak sincsenek rossz tarifái, de pár éve, mikor nagy boldogan megvettem életem első kamerás telefonját ;], a Sony Ericsson F500i-t, hatalmas csalódás ért. Megvettem egy telefont, ami nekem akkor elég nagy tudást ígért (tudatlan voltam akkor még, nem tudtam, hogy milyen hátrányokat ígért egy Live!-os rendszer), de szoftveresen el volt rontva az egész a Vodafone hülyesége miatt. Vodafone-os menürendszer, MP3 beállítási lehetőség tiltása, vagyis kizárólag az említett szolgáltató WAP-oldaláról letöltött MP3 fájlokat lehetett beállítani. Mi van akkor, ha én egy általam megvágott zenei részletet szeretnék hallani? Nem tehettem semmit, illetve így utólag tudom, hogy különféle DRM-es programokkal meg lehetett volna oldani, de akkor is... És a mai napig ezekkel a ronda menürendszerekkel árulják a telefonokat. De így ez gyerekesen hangzik, telefont lehet venni függetlenül is.
    Viszont akkoriban (2005) olyan horror WAP csomagjai voltak, hogy hihetetlen. 1 MB/hó, és 500+ Ft. Felháborító, amíg Pannon-os időszakomban tudtam WAP-ozni, Vodafone-nál nem. Meguntam az egészet, és visszaváltottam Pannon-ra, persze az eredeti számom megmaradt végig, azaz mindvégig egy telefonszámom volt. (Sosem értettem azokat, akik egy új telefonért képesek voltak számot cserélni, és pár év alatt 2-4 számuk volt.)

    Nekem ennyi elég volt, hogy belássam, az én igényeimnek legjobban megfelelő szolgáltató a Pannon.

    Persze ez másnál nem feltétlenül van így, egyik családtagom, amikor Vodafone-os volt, egy átlag hónapban 4-5 ezer forintot költött telefonálásra, aztán Pannon-ra váltott (Pannon 120, illetve most Pannon 180-ra), és 8-10 ezer forintos számlákat kap.

    Nah, ennyi, ami az én szolgáltató-választási szempontjait illeti, nem OFF-olom szét a topicot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák