Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Graphy #5815 üzenetére

    Ááá nem, az már level3 lenne + hegyre ezeket felcipelni.. mégiscsak nagy túra, elég lesz vinni az állványt.
    Natúrban, állványról. Vagy pólusra állok és körbeforog az ég akörül, vagy a tejút feltételezhető útját előtte megnézem a neten, google sky-on stb.. és úgy állítom be a gépet, de fix lesz sztem.

    Gondolkodtam még egy egyszerű távcsöves óraműn is, ami csillagra állva követi azt, és akkor talaj, minden fordul, tejút pedig marad a képen ott, ahol.. (magyarul követi a rendszer és a csillagok is pontszerűek maradnak), de ez lesz majd a level 2 :)

    Egyelőre sima level1 állvány, fix, kész. Viszem a 14-es Samyang-ot, illetve elég komoly hatást lehet elérni egy pici ráközelítéssel, úgyhogy lehet, meglövök egy estét az 50 1.4-gyel is.

    8k-s képeket nem tudok már lőni sajna (éppenhogy nem), de a végső video-t valahol 4k-sra tervezem méretileg, 30 fps-re, amit valakinek a 60 colos vadiúj 4k-s plazmáján egyszer nagyon szívesen megnéznék :DDD

    Próbálok gyakorolni, amennyit csak lehet. Átveszem a kioldót ma és sztem ma estére kint hagyom az erkényen, sima város timelapse poénból.

    Hát odafent éjszaka 5 fok körül leszünk, sztem az már nem rossz, de egy igazi fogcsikorgató tél nem csak a minuszok miatt jó, hanem a légkör sem remeg annyira, asztrofotónál amúgy sok nagyobb newton távcsőnek már a főtükre is hűtött ventillátorral, főleg ha Holdat kémlel.. a gépet meg lehet külső tápkábelről árammal etetni úgy, hogy a tested köré tekert, vagy belső zsebben, melegben tárolt akksi lóg a túlvégén, csak a zárszerkezet bírja ki a dolgot (kenőanyag viszkozitás minuszban).

    De itt csak "laza hideg" lesz, semmi extra. Remélem, minden várakozásomat felülmúlják a képek majd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák