Új hozzászólás Aktív témák

  • DonRazzino

    senior tag

    Úgy látszik, a MMarkt nem szarozott, amikor aláiratta velem, hogy 1-2 hónap is lehet, mire beszerzik a D750-et. Az elmúlt 3 hétben, két Nikon szállítmány jött, egyikben sem volt. Nade ami késik, az jön.

    Elolvastam egy pár (ezer) tesztet a lehetséges obikról. Tudnotok kell, hogy nagyon idegenkedek még most is, úgy en bloc, hogy milyen lesz ez a MILC után. Azt hittem, a mai világban elkezdve a fotózást már nem fogok tükröst venni, de még egy kitérőt engedélyezek magamnak, amíg a Sony FF MILC palettája végleg lekűzdi a megmaradt hátrányokat, gyerekbetegségeket. Szóval, amik aggasztanak a Fuji után: tömeg, EVF vs. OVF (ez nagyon!), 1/32000 - 1/4000, focus shift, pontatlan, inkonzisztens módon ide-oda fókuszáló (de egyébként penge rajzú) obik (ld. Sigma Artok), miért ilyen lassú fos még 2016-ban a live view? Extrém módon középre zsúfolt AF pontok... állítólag ez az áldozat, hogy ilyen gyors legyen.

    Persze van, ami tetszik is, nem véletlen döntés volt: A D4S fókuszrendszere. Egy gyors üveggel, talán nem frusztrálnak majd annyira a low light feladatok. Brutkó szenzor.

    Sajnos sok pénz nem lesz üvegre. Nagyon jó zoomom van a Fujira, az is majd fél milla, ezek az FF zoomok (pl 70-200) brutál drágák és nehezek (csodák nincsenek, tudom). Amit kinéztem magamnak: ha van tapasztalatotok valamelyikkel, szívesen fogadom. :R

    - Alulra egy 28 1.8 G Szélesebb nekem nem kell. Modern darab, gyors fókusz, rekeszelve igen éles, de ha kevés a fény, ott az 1.8-om, az ISO lehető legalacsonyabban tartására.
    - Normál: 50 1.8 G Késő bánat, ezt már megvettem. Egyhónapos példányt, garival. 50-esből D obit nem vennék (hangos AF, bokeh, kontrasztosabb-élesebb a G), az 1.4G tömeg, ár felárán csak addig agyaltam, amíg meg nem tudtam, hogy mennyivel gyorsabb az 1.8G. Az aspherical element, nano coating cuccos sem utolsó dolog ám. Plusz 1.8-on nem élesebb az 1.4. Nekem meg úgyis csak belépő FF vázam lesz (1/4000 pfuj) szűrőzni nem tervezek
    - Kistele N 105 2.8 VR. Éles a Sigma is, nade a stabi (low light portrék, akár 1/30 on (mozdulatlan alannyal :-)) G-s obi, tehát modernebb (bevonatos lencsék stb, így kontrolláltabb abberrációk), makró obihoz képest igen gyors AF, makró képesség. Sose érdekelt a makró, de lehet egyszer rákapok. Vagy akár étel, tárgyfotó. A világításom megvan hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák