Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz *Ropi* #16813 üzenetére

    Hát azért ebben lehet nem értünk egyet, a wifi mondjuk bekapcsoláskor automatán off lenne mindig - és kész, legegyszerűbb dolog arra, hogy ne legyen ebből egy fontos eseménykor probléma, ha mondjuk az állatja előző este stúdióban széjjelwifizte magát ;)

    Én mindezt nagyon máshogy gondolom, a 800-assal simán meglövök 600+ képet egy akksival, nemhogy markolattal és két akkuval, illetve nekem pl. lehetőségem van az MB-D12-es markolatba a D4 akksiját is beletenni egy külön fiókkal, ha vagyok annyira "csóró" hogy az akksit, a fiókot és a töltőjét is megveszem külön, na az nagyon zsivány már pölö. ;)

    Vagy az, hogy most kicserélem fotózás közben a stúdióban az akksit a töltőn lévő másikra.. vagy másik 8-as Eneloop szettre.. és ez a nap végén történik meg, vagy már a nap közepén egyszer, míg a modell elmegy retyóra vagy bekap egy pizzát, hát bumm..

    Ha pedig eskizek (ilyen nem lesz, mert nem eskizek), tényleg pofonegyszerű: default off. Stúdióban nem kapcsolom ki a vázam úgysem, tudatosan, mert tudom, hogy akkor újra be kéne kapcsolnom a wifit mellé.. tehát ott végig wifizek vele a reggeli bekapcs után. Eskin meg teszek rá magasról, mi volt a wifivel tegnap, hiszen aznap off. :U

    Ez szerintem kartell a két nagy között, szép lassan adagolják amit kell, nehogy egyből kitegyék már a csúcs tech-et..

    A másik ez a "vannak rá alternatív megoldások, ami jobb" - neeee, ne legyen. Miért legyen ? Egy Raspberry Pi komplett elektronika elfér egy ilyen vázban röhögve, az lehet simán egy android (vagy nem-droid linux alapú) kis host, ami az elkattintott képet vagy NEF formában, vagy JPEG-be a váz által áttéve már löki is wifin a laptopra, az asztalira, vagy a fejem felett lévő nagy tv-re, hogy a modell (vagy én is) lássa azonnal a nyers képet katt után. Ez egy nagy termen belül, n-es wifi-vel JPEG/fine/small beállításban hipphopp mint a rakéta menne.

    Megőrizném a Hozzád hasonlóan gondolkodó félősöknek ;] ;) a jelenlegi vázkoncepciókat, tőlem aztán 1D5-özhettek, hatozhattok, stb, vagy a Nikonosok D4-ezhetnek, de én tuti egy "D4e"-t vagy "1D5e"-t emelnék le a polcról a felárával együtt. (Ilyen váznál már plussz 2-300 nem tétel, ha az alapára 2.x millió).

    De ez is csak egy magánvélemény. ;)

Új hozzászólás Aktív témák