Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Met

    nagyúr

    Sziasztok!

    Volna egy kis problémám.
    Rendeltem redőnyt, felméréskor le is előlegeztem, 15 munkanapra vállalták a gyártást amit nem sikerült tartani, 08.19. lett volna a határidő.
    08.25-én hívott az ember hogy 2 nap múlva jönne szerelni, mondtam neki hogy nekem csak délután jó, azt mondta hogy még azon a héten hív hogy a következő héten mikor tudnak jönni. Ez nem történt meg, egy héttel később, 09.01-én írtam nekik hogy még is mi van, az infos címükre, nem kaptam választ, 09.03.-án továbbítottam egy másik címükre amiről másnap jött egy visszaigazolás hogy megkapták és jelentkeznek hamarosan.
    Nem történt semmi.

    A szerződésben nincs kötbér, nincs az előlegre vonatkozó írás hogy nem visszatérítendő.
    Viszont meg van említve a 15 munkanapos határidő.

    Barátnőm hívta az embert akivel a szerelős időpontját koordinálta de az nem hallotta őt, persze barátnőm hallotta hogy csak hallózik.
    Nem tudom, céges telefonról szokás visszahívni ha valakivel nem sikerült beszélni.

    A lehetőség: Írok nekik hogy ha hétfőn sem tudunk időpontot egyeztetni a jövőhétre akkor elállok a vásárlástól és utalják vissza az előleget.

    B lehetőség: Írok nekik hogy elállok a vásárlástól és utalják vissza az előleget.

    Jogom van visszakapni az előleget? Attól tartok hogy azt mondják hogy azaz anyagköltség és nem adják vissza és akkor nem is szerelik fel.
    Igazából a B lehetőség amihez kedvem volna de én vagyok annyira korrekt hogy ha már legyártották akkor ne vesszen kárba.

    "If in doubt, flat out!" Colin McRae

Új hozzászólás Aktív témák