Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomgeszi

    veterán

    válasz Padisah #25900 üzenetére

    "Mivel nem volt beszámítható a lány, és öntudatán kívül aláírta a papírt, így saját magát gyámság alá helyezte. Ilyen nincs. "

    Ezt úgy értettem, hogy nem volt tisztában a cselekedetével, hogy mivel jár, ha gondnokságot kér.
    Most már azóta visszakozna, de nem engedik az otthonból.

    "A lányára, és ezzel együtt a gyámjára? A lányára, a gyámra nem, ha nem törvényes örökös."

    Értem, de a lány akkor sem rendelkezhet a nyugdíja alól sem. Papíron, ha kér pénzt kap, gyakorlatban meg nem kap a gyámjától/gondnokától.

    "Az idős hölgy tisztában van vele, hogy a lányát már elveszítette, így az örökséget egyértelműen nem tervezi a lányára (s egyúttal a gyámra hagyni halála esetén). Hülyeség."

    A lány 15 évig csak feküdt és követelte a frontint xanaxot, majd bekerült az otthonba, ahol szintén zárt ajtók mögött éli az életét. Úgy gondolta az anyja, hogy így mi értelme neki örökölnie bármit is, ha úgysem rendelkezhet felette? Értem ez alatt, hogy hiába örököl 15 milliót, ha nem költheti el.

    [...]
    Gondnokság alá csak bíróság helyezhet valakit, ítélettel egy polgári peres eljárás végén. A gondnokot rendeli ki és menti fel, továbbá felügyeli a tevékenységét a gyámhivatal. [...]

    Megtörtént. Volt bírósági eljárás. Az anyával viszont semmit sem közöltek, csak meghallgatták tanúként.

    3 évig a gondnokság a saját otthonában hagyta a lányt, az édesanyával, addig is a nyugdíja a gondnokának ment, aki annyival zárta az ügyet, hogy "ha kell pénz, szóljatok és adok". Miközben az anyja gondozta és viselte el a testi bántalmazásokat, amiket a lányától kapott, amiért nem adott több frontint meg xanaxot az előírt adagnál.

    Ez kb fél éve szűnt meg, mert több öngyilkossági kísérletet is megkísérelt a lány, illetve 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott az anyjának, mert nem adott az előírt mennyiségnél több gyógyszert.

    Azóta a gyámja/gondnoka fel se veszi a telefont, bár előtte sem számolt el a lánya nyugdíjával.

    A lány nevén van egy külföldi ingatlan, amire lenne vevő, de nem tudja az anyja,hogy így mi legyen. A ház körül is ő végzi a teendőket, holott papíron már ugyebár semmi köze a lánya nevén lévő ingatlanhoz.

    És ezt nem tudja az anyuka, hogy így hogyan lehet eladni a külföldi ingatlant?!
    Csak a gondnoka írhatja alá az adásvételit? Utána mi lesz a pénzzel? A lánya nevén lesz, aztán a gondnoka fedezi belőle az otthon költségeit a nyugdíjon felül?!

    Tehát az anyuka inkább azt nem tudja, hogy eladás esetén ő igazából akkor mindenből kimarad?! De mégis ő intézi a vevőt és fizeti a kommunális adót, és a gazoltatást a közterületen. Mert oké, hogy a lánya megkapja a pénzt, de mivel nem hagyhatja el az otthont sem, így akkor a gondnoka vigyázza addig a pénzt?! Aztán, ha meghal a lány, akkor gondolom az állam örökli tőle a pénzt, nem az anyuka.
    Azért sok a kérdés, mert az anyuka semmibe nem lett bevonva, semmilyen bírósági papírt nem látott, semmit nem tud, mert csak tanúként volt megnevezve végig.

Új hozzászólás Aktív témák