Új hozzászólás Aktív témák

  • gergo5991

    őstag

    ha polgári úton akarom perelni a volt munkáltatómat, hogy x év alatt egyszer se fizette ki az éjjeli pótlékot sőt be se jegyezte hogy éjszaka dolgoztam, akkor csak annyi összegre perelhetem amennyi éjjeli pótlék nem került kifizetésre, vagy a törvénysértések miatt kérhetek fájdalomdijként többet is? a másik: az összes munkaórát amikor éjjeli pótlék járt volna x évre visszamenőleg pontosan bizonyitanom kell, fel kell mutatnom 99% pontossággal az órák számát, vagy valamilyen átlag, körülbelül, vagy tippelt óramennyiséget is lehet mondani? a másik ha polgári perben akarom ezt követelni, a biróság vizsgálni fogja a munkáltató törvényszegését ezügyben és feljelentés fog ellene tenni vagy ilyenkor a munkatörvény megsértését megússza..nem fog senki foglalkozni a törvénysértéssel..
    egy ilyen per körülbelül mennyibe kerülne? tudom ez sok mindentől függ, de kb mire kell számitani? 1-2 milla vagy akár 10 millába is kerülhet? ha megnyerem a pert akkor a vesztest kötelezheti a biróság minden dij megtéritisére? magyarán az én ügyvédi költségeimet is megfizetteti a vesztessel?

    esetleg ha a munkavédelmi hatóságnak jelentem a dolgot és ők is alátámasszák az igazamat, biróságon figyelembe veszik a munkavédelmi hatóságok megállapitásait és "Könnyebben" pert nyerhetek?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák