Új hozzászólás Aktív témák

  • alakesh

    tag

    válasz mouzrr #18038 üzenetére

    Az adósnak a sikeres árveréstől számított 30. napig kell elhagynia az ingatlant (amennyiben az árverési vevő teljesítette a kötelességeit, és kifizette a vételárat, és az adós nem terjesztett elő végrehajtási kifogást). Kivétel, ha kilakoltatási moratórium van, akkor ez az idő automatikusan a moratóriumi időszak végére tolódik.

    Árverést egyébként a végrehajtási jog bejegyzését követő 45. naptól lehet indítani és 60 napig tart. Ha sikertelen az árverés, és az adós továbbra sem mutat semmilyen rendezési szándékot, akkor ismételt árverésre kerülhet kitűzésre az ingatlan. Ha a végrehajtást kérő(k) nem kérik az árverés megismétlését, akkor a végrehajtási eljárás szünetel, amíg valamelyik vh. kérő újra nem indítja, vagy az adós élethelyzetében olyan változás áll be, ami lehetővé teszi a követelés érvényesítését. Négy sikertelen árverést követően az ötödik árverés már a becsérték 50%-ról fog indulni.

    Nem tudom melyik oldalon állsz, de érdemes tudni, hogy még árverési szakaszban is van lehetőség a végrehajtóval való megegyezésre, ha ez sikeres, akkor leáll az ingatlanárverés.

Új hozzászólás Aktív témák