Új hozzászólás Aktív témák

  • pigsty

    aktív tag

    Üdv!
    2 társasházi kérdés.
    Ha akar vki jogilag képviselni/segíteni, várom a PÜ-t ;)

    1. Legális, jogi eszközökkel mit lehet tenni - van-e értelme -, ha társasházban a kertben a földszinti lakó épít egy nagy faépítményt.
    1 önkormányzati lakás kivételével minden lakás magántulajdon, rajtunk kívül mindenki megszavazta a hozzájárulását az építményhez.
    No de általában a ház fele jelenik meg gyűléseken s szavaz, abból van relativ többség nem az összes szavazásra jogosult járul hozzá abszolút többséggel.
    ráadásul a telken 3 azonos társasház van, s csak első, a mi házunk szavazott erről az építményről. Márpedig ez a kert közös osztatlan tulajdon. Állítólag havi 500 vagy 5000 Ftot fog telekhasználati díjként fizetni.

    A szavazás témája homályosan, nagyvonalakban volt definiálva; 6x4 négyzetméteres fából készült teraszról volt szó, mivel a szobaablakát ideköltözéskor, pár éve a padlóig növelte a szomszéd, ablakon át akar a kertbe közlekedni.
    Ez egy magas földszinti lakás, a szobája kvázi meghosszabbítása lesz ez a felépítmény. De nem volt szó arról, az első emeletig építik, tetővel, minden oldalól befalazva/lefedve, ráadásul egy majdnem dupla akkora alapterületű vastag betonozást csináltak a kertben a talajra.
    Ügyes, mert elválik a háztól a bunkere, már elég szorosan hozzásimul a tartógerenda az új hőszigeteléses homlokzathoz. Nem tudom, nem károsítja-e azt?

    Indíthatunk akár eredménnyel birtokháborítási pert, kérve a teljes elbontás, eredeti állapot helyreállítását?
    Ez a lakó perelhet minket, ha a régebb óta meglévő légkondink kondenzvize rácsepeg a leendő építményére?
    Sajnos egy kekec, minden határig elmenő szomszéd ez.Mi békén hagytuk, de teljesen ural itt mindent, terjeszkedik.

    Azért is kérdem ezt külön, mert a közösképviselő meg okoskodott, tőle nem kértünk engedélyt, hogy a légkondit tavaly a homlokzatra szereljük. Pedig más is így telepítette a kültéri egységet.
    + poén: eddig azért írtotta engedély nélkül a kerti fákat, bokrokat, mert állítása szerint megfullad, nem kap levegőt, sötét van a lakásában a lomb miatt, pedig déli fekvésű. Most meg egy böhöm építményt épít oda, ami sztem jobban árnyékolja az ablakát....

    2. másik lakó kitalálta, valami jogi lépéseket tesz, mert állítólag valami kéményseprésről szóló értesítést leszedtem a ház ajtajáról, erről talán kamera felvétel is van.
    Ebből lehet komoly ügy? Ez hivatalos hirdetménynek, hatósági papírnak minősül?
    Eddig mindig a postaládába dobták a kéményvizsgálatról az értesítést vagy ajtónkra rakták. Az a hivatalos értesítés, nem?

    Eszembe nem jutott rongálni, hátrányt okozni, - hisz én is ott lakom - viszont állandóan mindenféle lakásvétel, lábas eladó stb reklámokat raknak a lépcsőházi hirdetőtáblára meg kapu ablakára, más is időnként ezeket leszedi onnan. Ha ezt tudom, fontos, nem szedem le.De nem is emlékszem, tényleg hirdetmény volt az, napokkal ezelőtt volt... :(((
    Mit lehet tenni ilyen feljelentés mániás emberekkel, akik leselkednek, mindenért hatóságért rohangálnak? :((

    Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

Új hozzászólás Aktív témák