Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Térfigyelő kamerákat szeretnék a házunkra szerelni. A kamerák kimondottan csak a ház előtti részt figyelnék, hogy lássuk, hogy ki megy el a ház előtt, ki csenget. Ahhoz, hogy ilyen kamerákat kihelyezhessek kell valahol valami engedélyt kérnem (önkörmányzat, rendőrség)? Mégis csak közterületet figyelnének.
-
válasz davenport #13456 üzenetére
Ha már témánál vagyunk, mi a helyzet az időkép kameráival? Egy csomó mutat utcákat, tereket.
Én is pont gondolkoztam, hogy az ötödik emeletről tök jó a kilátás az utcára, más ház nincs az útban, de legalábbis 30 méterre már az emberek is pontszerűek és az ablakon nem lehet belátni, ugyanez az utcával. Akkor elvileg ilyet nem is csinálhatnék? Még tutorialjuk is van, hogy állítsuk be és publikáljuk náluk.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Spet
addikt
válasz Putyin90 #13454 üzenetére
A magánépületekre és azok megfigyelésére telepített kamerák látószögébe nem kerülhet más tulajdonában álló ingatlan vagy annak részlete sem, valamint nyilvános közterület. Ha kamerát nem lehet úgy beállítani, hogy ezt a feltételt teljesítse, akkor maszkolással kell leszűkíteni a látómezejét. Ha a videó kaputelefon kamerája az utcára néz, nem adhat felismerhető képet az egy méternél távolabb lévő személyről.
Ha ezen feltételeket teljesíted mehet a dolog.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
senior tag
-
válasz davenport #13460 üzenetére
Tehát egy ilyesmi pl. mehetne? Ha nem látszik az utca (=közterület), csak mondjuk a szemben (messze) lévő házak, plusz az égbolt?
Csak ugye van ilyen meg ilyen is... visszanézhető, nyilván ezáltal rögzítik és tárolják a képeket, és erősen közeterületet néznek, de nem úgy tűnik hogy hatóság üzemelteti őket.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
válasz davenport #13463 üzenetére
Na, kb. nekem is ez volt a kiindulásom, tehát az akkör tök valid, hogy az erkélyemre kirakok egy időképhez bekötött kamerát ami az ötödikről (kb. 15-18m magasságból) valami hasonló képet **közvetít, csak kicsit több éggel? (a visszanézhető videó ha jól értem úgy készül, hogy az x időnként készített thumbokat az időkép összefűzi a saját szerverén, tehát én tényleg csak közvetítek, nem rögzítek)
(**bakker, bámulatos, hol tart már a tudomány )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz zsoltzsolt #13465 üzenetére
Akkor nem kell.
Kicsit bővebben. Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló (176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet
3. § (4) bekezdése alapján, nem kell tanúsítványt készíteni
b) ha ugyanabban az ingatlanban résztulajdonnal rendelkező tulajdonos szerez ellenérték fejében további tulajdonrészt;No money, no honey.
-
FIREBLADE78
addikt
Tanácsot szeretnék. Jogeset a következő: Jó pár hónapja Bpn,üllői úton nekem tolatott egy illuminált állapotban (értsd szesz) lévő leányzó,közben elsodort egy csajszit is a zebra körül. Sajnos a bizti még nem fizet, voltam fent tanuskodni is. Elvileg bíróság lesz belőle?! Meddig húzódik egy ilyen ügy? Az autó menne el még év vége előtt! Így viszont nem tudom normális áron eladni. Érdemes ügyvédet fogadnom? Tesóm volt közben egynél egy másik ügyben, szerinte majd fizetnek,de a gyorsítás érdekében invesztáljak e ebbe pénzt?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
őstag
válasz FIREBLADE78 #13468 üzenetére
szia, gyorsítani nem tudod, ügyvéd ezesetben szerintem felesleges
a legegyszerűbb ha saját pénzből megcsináltatod és ha majd lezárult az eljárás, akkor a vétkes fél biztosítója kifizeti neked
kárfelvétel legyen mindenképpen! ha a vétkes biztosítója nem csinálja meg, akkor szivességi kárfelmérés kell a saját biztosítódnál, elfogadják egymásétcryptot minden termékemért elfogadom
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos lehet, hogy off a kérdésem, de nem találtam ennél alkalmasabb fórumot a problémámra. Engem a születési név változtatása érdekelne..
A születési vezetéknevemet szeretném megváltoztatni illetve a második keresztnevemet szeretném "töröltetni". Viszont azt írja a hivatalos tájékoztató, hogy "indokolni kell" és egyéni elbírálás alapján hozzák meg a döntést. Mennyire kell részletezni ezt ? Valószínűleg nem viccből csinálom, személyes és családi problémák miatt szeretném megváltoztatni a vezetéknevemet és felvenni a nagyszüleim vezetéknévét. Illetve ha összejön a változtatás, az anyakönyvi hivataltól kapott levéllel tudom igazolni, hogy előtte XY voltam (pl. egyetemen, banknál stb.) ? És ha van egy okirat vagy vízumigénylés és ott megkérdezik a nevemet és a születési nevemet, akkor mindkét alkalommal az "új" nevemet kell megadnom ? -
törölt tag
-
mike1334
veterán
válasz #25754368 #13474 üzenetére
A névváltoztatásról a központi anyakönyvi szerv (jelenleg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal) vezetője dönt, döntésében szabadon mérlegel.
Ebből nekem az jön le, hogy leírod az okokat, ő meg eldönti, hogy elfogadható vagy sem.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz mike1334 #13475 üzenetére
Jól látod, ez így van. Az indoklás mértéke érdekel. Túlságosan személyes információkat nem igazán szeretnék megosztani az állampolgársági hivatallal. Nem mindegy, hogy elég az például, hogy "családi probléma" vagy azt is részletezni kell, milyen családi probléma. Nem nagyon találtam olyan embert idáig az ismerősök között, aki megváltoztatta volna a vezetéknevét. Természetesen büntetlen előéletű vagyok, semmilyen bírósági ügyem nem volt még, szóval talán erre könnyebben megadhatják..
[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Amennyiben egy webshop eláraz egy terméket, van belőle készleten, kapsz visszaigazolást, megváltoztatják a státuszát “kiszállítás alatt”-ra, kapsz róla egy számlát, majd pár órára rá egy ilyen üzenetet mailben:
Tisztelt ügyfelünk!
A megrendelésben szereplő termék árának megjelenésekor informatikai hiba miatt az ár tévesen szerepelt az termék oldalán.
A hiba észlelésekor a megrendelést az ászf vonatkozó bekezdése alapján töröltük.
"A Vásárló tudomásul veszi, hogy az Alza és Vásárló között nem feltétlenül jön létre szerződés, különösen abban az esetben nem, amennyiben a Vásárló által megrendelt termékek ára az Alza belső rendszerének hibájából tévesen jelenik meg a honlapon és erről a hibáról az Alza a Vásárlót tájékoztatja. "
https://www.alza.hu/business-terms-conditions-art10.htm , VII. Árak
Az eset nem emberi mulasztás de tévedés eredménye volt, amelyet az alza a lehető legrövidebb időn belül felismert és a készülékekkel kapcsolatos számlákat még a kiraktározás előtt sztornózta.
A megrendelések kiszállítása nem kezdődött el.
A vonatkozó jogi bejegyzés szerint:
„Aki a szerződés megkötésekor valamely lényeges körülmény tekintetében tévedésben volt, a szerződési jognyilatkozatát megtámadhatja, ha tévedését a másik fél okozta vagy felismerhette. Lényeges körülményre vonatkozik a tévedés akkor, ha annak ismeretében a fél nem vagy más tartalommal kötötte volna meg a szerződést.“ ( Ptk. 6:90. § [Tévedés] )Az érintett ügyfelek felé tájékoztatás adás céljából az e-mailes megkeresések megtörténtek és a webáruház az érintett ügyfelektől elnézést kér.
Tekintettel az adott árukészlet mennyiségére, hasonló tévedések, bár a legnagyobb alapossággal és körültekintéssel járunk el, időnként előfordulhatnak.
Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.
Üdvözlettel,
az rendben van a webshop részéről? Nekem gyanús, hogy mivel nem csak egy automatikusan generált megerősítő e-mailt kaptam, nem, de Ti biztosan jobban tudjátok.
Köszönöm! -
Magnum_
nagyúr
válasz Ádám16 #13479 üzenetére
Szerintem automatizalt a szamla kiallitas naluk, majd lerontjak.
Btw az jutott eszembe, hogy ha valamiert ugy dontenek, hogy benyelik ezt a MRD-os bukot es teljesitik a rendeleseket. Versenytorvenybe utkozo magatartas lenne-e? Felelos gazdalkodassal szembemenne-e?
Biztosan.I humbly and respectfully decline™
-
Ádám16
addikt
válasz Magnum_ #13480 üzenetére
5 db volt készleten a webshop szerint, kb 1 perc után már csak “ beszerezzük 4 napon belül” volt feltüntetve. Én még azelőtt le tudtam adni a rendelést, azon a szűk 1 percen belül. Ha a többit törlik, megértem, sőt, ezt is megértem, viszont ez a pár darab részükről se lenne törvénytelen szvsz, és MRD-s bukó se lenne.
Mindegy, hidegvizet rá. -
nagyúr
válasz Ádám16 #13477 üzenetére
Örülök hogy megkérdezted, én is ezért jöttem ide. Szóval akkor hiába kapott 5 ember ilyen áron cuccot, és minket százakat meg leráztak egy hibás árazás dumával, nem tehetünk semmit mert az ászf védi őket? Ez kb. csalásra adna okot az én szememben, azt akarván, hogy a józsi meg a feri megkapja negyedáron a cuccot, a többiek persze nem, de hogy vigyem le az árát a terméknek? Hát így... Vagy nagyon de nagyon más világban élek, és ideje felébredni csipkeJózsika álmomból?
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Magnum_
nagyúr
válasz Tsebacsi #13483 üzenetére
Biztos, hogy az az 5ember megkapta?
Miert csalas? Ird le kerlek, miben latod a csalast?
En azt latom, hogy az arbeallito excelben elcsuszott egy sor es automatizalt folyamataik vannak. :-)Arra is irtam fentebb, hogy milyen hatasa lenne, ha olyan uzleti dontest hoznak, hogy kiszolgaljak a tobb ezer rendelest hibas aron.
I humbly and respectfully decline™
-
nagyúr
válasz Magnum_ #13484 üzenetére
Állítólag van legalább 1 ember aki megkapta ilyen áron. Nem akarok én indítani semmit csak szúrja a szemem a dolog, ha senki nem kapta volna meg ilyen áron azt mondom jólvan, elbaszták, de volt akit telefonon hitegettek, hogy az ár nem elektronikus hiba eredménye:
"felhívtam őket, azt mondta az ügyintéző, hogy kérés esetén rendelik meg a gyártótól, illetve igen, tényleg ekkora akció van rá (a gyártó részéről - mondta az ügyintéző),"
"megint hívtam őket, igen, cseh raktárból jön a gép, és azt mondta az ügyintéző, hogy a cseh oldalon nem változott az ár, valamint, hogy ő is gondol arra, hogy raktár kisöprés van"
"Most beszeltem veluk. Elvileg akinek nem datum van, h mikorra lesz, ok megkapjak, akiknek datum van, ok nem biztos." Erre sem mondok inkább semmit... Akkor hivatkozzon árukészletre, nem elírásra...
Nálam ez a nettó átbaszás tipikus esete, mondom, lehet velem van a baj, de én így érzem...
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
az ászf lószart sem ér, mindig a vonatkozó fogyasztóvédelmi szabályok a mérvadók, azoktól semmilyen ászf nem térhet el a vásárlóra nézve negatív irányban.
ezeket a szabályokat kellene megnézni, és azok alapján megállapítani, hogy a számla kiállításával és a vásárlás visszaigazolásával létrejött-e a szerződés az áruház és a vásárló között. Amennyiben igen, akkor akármit mond az ászf, teljesíteni kell a szerződés szerint.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
nagyúr
válasz Magnum_ #13487 üzenetére
Akkor átverés, nem csalás, nekem mind1, nem vagyok jogász, de tudom, hogy nem ugyanaz a kettő. Lényeg, de már írtam, nem fogok persze perre menni ilyenekért, csak elszomorít az egész.
Itt nem arra megy a dolog, hogy csak azért is akarom, hanem hogy ebből ne legyen már rendszer, hogy akcióznak valamit, sokszázan ráugranak mert hát miért ne, és aztán benyögik hogy hiba volt töröljük, de közben van aki konkrétan megkapta ennyiért a terméket. Az mi a jog szerint???
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz MCGaiwer #13486 üzenetére
Pár hónapja volt ugyanez az egyik hazai elektronikai szaküzletnél, elírtak egy akciót. Páran megkapták a tényleges ár kevesebb, mint feléért a cuccot, a többiekét törölték. Mondjuk az ottani ászf egy kalap szar, ellentmondást tartalmaz. Volt, aki írt a fogyasztóvédelemnek, ők is a boltnak adtak igazat, nyilvánvalóan téves ár blabla, nem is foglalkoztak olyan kérdéssel, hogy létrejött-e a szerződés vagy sem, mondjuk ez nem is az ő dolguk, hanem a bíróságé. A tévedés amúgy megtámadhatósági ok, tehát feltételezi, hogy létrejött a szerződés, de akarati hibában szenved, ezért - a sikeres megtámadás után (szintén bírósági eljárás, de a cég részéről kezdeményezve) - joghatás kiváltására nem alkalmas. Én hagynám az egészet a fenébe, max bíróság tudna dönteni, azt meg mindenki eldönti, hogy megér-e neki ennyit.
Amúgy a távollévők közötti szerződés esetén a visszaigazolással (nem az automatikus, megkaptuk a rendelést dolog, hanem a tényleges ügyintézői) jön létre a szerződés.
-
mike1334
veterán
válasz mike1334 #13489 üzenetére
Ja és ez a legcukibb mondat, amit ÁSZF-ben eddig olvastam, hatalmas
A Vásárló tudomásul veszi, hogy az Alza és Vásárló között nem feltétlenül jön létre szerződés, különösen abban az esetben nem, amennyiben a Vásárló által megrendelt termékek ára az Alza belső rendszerének hibájából tévesen jelenik meg a honlapon és erről a hibáról az Alza a Vásárlót tájékoztatja.
-
mike1334
veterán
válasz #09819904 #13491 üzenetére
Amúgy az se mindegy szerintem, hogy hogyan volt kiírva az ár. X forint simán vagy x forint áthúzva és y% akció mellé írva? Ha simán az volt kiírva egy 100e forintos valami mellé, hogy 50e forint, akkor nyilvánvaló elírás, szvsz esélytelen próbálkozni, hiszen nyilvánvalóan felismerhette a vásárló a tévedést. De ha akciónak volt feltüntetve, akkor már érdekesebb a tévedésre hivatkozás (ugye ahhoz az kell, hogy a másik fél okozza vagy azt felismerje...kell nekem feltétlenül tudni, hogy nincs valami nagy akció az alzánál? Ennyi erővel a black friday árak is kamuk...szvsz akkor lehet azt mondani, hogy tudom, hogy 100e forint, de ott virít mellette a -50%, azt hittem akció, nem én okoztam, nem kellett felismernem a tévedést).
-
törölt tag
válasz mike1334 #13492 üzenetére
Viszont akkor mi a helyzet a feltüntetett vagy úgymond kiírt árral?
Ahhoz a rendszerbe be kellett avatkoznia embernek is, hogy X termék X napon X forint legyen.
Elvégre a programozásban a szabályokat a programozó szabja meg. 0 = nem, 1 = igen alapon.
Tehát, ha én nem engedélyezek valamit, akkor az 0 marad.
Termékkel érzékeltetve: Van egy 108 cm-es UHD TV aminek a beszerzési ára 500.000 forint. Amikor én, mint bolt átveszem, akkor úgy kerül be nálam a rendszerbe, hogy pl. 560.000 forint lesz, hiszen nekem jön a hasznom rá.
Viszont ahhoz, hogy ennek a TV-nek az ára mondjuk 240.000 legyen, ahhoz igencsak kell emberi fél. Magától nem fog a Skynet öntudatra ébredni, hogy most új árat írjon ki.A rendszer naplóz mindent. Ott igen egyértelműen ott kell lennie, hogy azt melyik felhasználó mikor módosította. Így a felelősség egyértelműen megállapítható.
Ha ezek a virtuális és valóság alapú szabályok nem így lennének, akkor bárki hivatkozhatna arra, hogy "nem emberi hiba".Csak egy sarkított példa.
A bankom levesz a havi számlavezetésre 500 forint helyett 5.000 forintot. Ezt én nyilván megreklamálom. A bank pedig közölné, hogy bocsi, de a gép hibázott és nem az ember. Ez pedig így marad, mert nincs kit a szőnyeg szélére állítani.Elég durva helyzetek állnának elő.
Csak nyilván az emberek nem kezdenek az asztalt borítani, hanem igen sokszor tűrnek.
-
mike1334
veterán
válasz #09819904 #13493 üzenetére
A bankos példánál téged kár ér...itt senkit nem ért kár jogi értelemben.
Az, hogy tévesen került feltüntetésre az ár, előfordul. Egy nem online boltnál más lenne a helyzet, de online rendszerben "bocsánatos" az ilyen tévedés a gyakorlat szerint (legalábbis én úgy tudom)....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz LuckyL #13470 üzenetére
Szervusz. Kárfelmérés? Volt már kint az ő alkalmazottjuk és töltöttünk ki kék-sárgát,de ugye azok a sérülések nincsenek rajta ami a lökhárító alatt lehet. Szervizes azt mondta biztosan tört az egyik elem,ami felfogja az ütközést,de ugye szét kéne szedni az elejét.
-
őstag
válasz FIREBLADE78 #13495 üzenetére
egy kis zavart érzek most
kék-sárgát a karambolkor szoktak tölteni a résztvevő felek
kinek az alkalmazottja volt kint? nem értem
nem gond, ha más sérülés is van alatta, mert a karosszériás mester aki csinálja, majd fog kérni pótszemlét a biztosítótól1, kárfelmérést kell kérni a vétkes fél biztosítójától
2, ha nem tudod ki a biztosító, akkor szivességi kárfelmérést a saját biztosítódtól
3, elviszed karosszériás műhelybe javítani, ha kiderül más is majd kér a karosszériás pótszemlét
4, kész az autó kifizeted
5, ha a rendőprségi/bírósgi ügy lezárult, a vétkes fél biztosítójának beadod az iratokat és a számlát, és várod a pénztennyi
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Picit off lesz,de le kell írnom...Az Indexen a tetős topikban már írtam és itt is a lakásfelújítóban.
Ma kezdtük volna a tetőfelújítást.Házunk mögött még van 50-60 cm ami a miénk.
Múlthéten lebeszéltük a hátsó szomszéddal,hogy ez lesz és számítson rá.Ma reggel megérkezett az ács brigád és kezdték a kipakolást ,hátul az állást tették le éppen amikor rájuk tört a szomszéd,hogy 20 cm-et átlóg az állás az ő portájára és azonnal fejezzék be.Mire oda értem már fenyegette őket,majd utána engemet is testileg akart bántalmazni szinte.
Az ácsok vezetője akkor ért oda és egyből mondta ő ezt így nem csinálja.Fogták magukat és összepakoltak 10 perc alatt mindent és elmentek.Mondta ő nem kockáztatja saját és munkásai testi épségét.
Most itt áll az anyag és egyszerűen nem is tudom hol találok embert aki így feltenné.Cserepeslemez az anyag.Itt van a faanyag is minden.
Mire kiért a jegyző és a szomszéd is csillapodott már és engedte volna a munkát ,ha van leterítve fólia a tetősök már úton voltak haza.Hívtam őket,de azt mondták soha ne keressem őket többet...
Mindenki azt mondja miért nem a rendőröket hívtam ki bár már mire a jegyző itt volt az ácsok már sehol ,szóval a rendőröket sem várták volna meg.
Ez van itt.Köszi.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
FIREBLADE78
addikt
válasz LuckyL #13496 üzenetére
Lényeg, kihívták a rendőrt,mentőt az esetnél. Életem ben soha sem karabolóztam és fingom sem volt erről a kék-sárga dologról. Azt sem tudtam mi az. Gyökér rendőrnek kellett volna ez ügyben felvilágosítást adni szerintem. Kaptam helyette vmi nyeszlet 1 oldalas papírt amiben benne vannak a résztvevő adatai,biztosító. Ezzel mentem az unikához,mivel ott van a nőnek a dolgai. Ők küldtek ki egy csávót akivel kitöltöttük ezt a színes nyomtatványt(habár lehet nem is volt színes ) Azóta kaptam tanuskodási papírt,h libbenjek fel bpre. Ez megvolt kb 1 hnapja és azóta semmi. Nyomozó szerint bíróság és lehet majd oda is járnom kell vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #13498 üzenetére
Nem kell felvilágosítást adni, mivel egyrészt a jog kimondja, hogy a nem tudás nem mentesít. Másrészt amikor a gépjárműbe, mint úgymond veszélyes üzembe helyezed a hátsó feledet, akkor már egyrészt tudod, hogy mi az amit hardveresen, kötelezően meg kell nézned indulás előtt, másrészt szoftveresen fejben is tudnod kell a dolgokat, beleértve a papírmunka részt is, mivel levizsgáztál.
Az egy más tragikus eset, hogy a vizsgán mit és mit nem oktatnak!
De azzal mókás védekezni, hogyha felteszi a nagy kérdést ég rendőr vagy egy bíró, hogy közúti baleset során mi a teendő a papírokkal, akkor közlöd, hogy valamit le kell írni, de számodra a CMYK skála mellőzésével...
Joggal mondja a másik fél - és itt a hivatalos félre gondolok -, hogyha téged ez ennyire nem érdekel, illetve nem vagy tisztában vele, akkor nem fog pátyulgatni, hanem a kronológia szerint Ő intézi az ügyet, aztán a többivel majd Te azt kezdesz amit tudsz illetve akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest