Új hozzászólás Aktív témák

  • mtomi95

    senior tag

    Üdv mindenki! Segítenétek?
    Töröltek az álláskeresők rendszeréből! Mi a teendő?
    22 éves vagyok! A középiskolát ott kellett hagynom családi okok miatt.
    Dolgoztam egy pár helyen már. Közmunkán is ameddig be nem vezették, hogy 25 éven alattiak nem lehetnek közmunkások. Ezután tanfolyamon vettem részt amit el is végeztem, így már nem csak 8 alltalanosom lett. Nem tudtam elhelyezkedni a szakmában, a környéken nincs is erre lehetőség és a bejárás nem menne. Ahol ment volna ott elhajtottak OKJ-s szakma miatt és gyakorlati idő hiányáért.
    Így újabb tanfolyamra akartam menni, de 180 napot várni kellet, vele.
    Kaptam az FHT-t tanfolyam után. Egy évre kaptam.
    Az ifjúság garancia programban való hatásviszgálatokra mindig elmentem, személyesen kellett beadni a kérdőíveket.
    Viszont a jelentkezésről el is felejtkeztem...
    08.03.án kellett volna és ma kaptam a levelet, töröltek. A törlésről csak ma értesültem és az erről szóló iraton is szeptember 11 a keltezés.
    Az FHT-t ebben a hónapban is folyósítottoták még hónap elején! Mivel töröltek így jogtalanul vettem fel elméletileg ezt is. Gyakroltilag a törlés tényéről ma értesültem csak. Így is jogtalanul vettem fel és vissza is kell majd fizetnem? Vagy ha hétfőn bemegyek személyesen, lemondom akkor az úgy megfelelő és belefér a 8 napos változás bejelentéséről a jogosultság megszűnéséről?
    Így a TB sem jár már! Akkor azt is be kell fizetnem erre a hónapra is vagy a felvett fht miatt még 45 napig támogatott vagyok?
    Bár a fizetését sem tudnám megoldani. Mivel mostmár a nullával egyenlő a kerestem és még, csak meg sem tudom igényelni azt, hogy az önkormányzat fizesse helyettem, mivel ahhoz regisztrált álláskeresőknek kellene lennem. Mint ahhoz is, hogy hirtelen bármilyen tré munkát elvalaljak, mert a környéken csak úgy vesznek fel ha jár emiatt a munkavállalóra támogatás. Vissza csak jövőhónapban regisztrálnak harmadikán. Ekkor telik le a két hónap a törlés óta!
    Ilyenkor mit lehet, érdemes tenni? :(

    Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

Új hozzászólás Aktív témák