Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz Dißnäëß #72750 üzenetére
Köszi szépen a választ, gondolkodom rajta.
A HD felbontású filmek miatt vennék nagyot.
És mivel fontos, kisebb méretű adatok is lennének rajta, azért vennék jobbat.
Lehet jobban járnék egy naggyal, plusz két kicsivel Raid-ben.
De akkor az SSD meghajtóval együtt már 4 meghajtó lenne a gépben.
(Vannak biztonsági másolataim, de csak ritkán frissítem.) -
Dißnäëß
nagyúr
válasz peter889 #72751 üzenetére
Aha, értelek. Hát, az SSD nem zúg, szóval csak 3
Egyébként 2db kis halk laptop HDD-t is befoghatsz, de akár 3-at is ha van elég SATA portod, tükrözött raid-be (raid1). Ilyen kis filléres 1-terásakat az aprajának.
Vagy két SSD-t.
A nagy dögre meg mehetnek a filmek, aztán ha betojik, max sóhajtasz egyet, de nagy dráma ha jól értem, nem történik. Persze nem erre kell készülni azonnal, csak mondom.
És jól látod, kell a polcon a "cold backup". A raid a user hibától, vírustól, egyéb törléstől nem véd. (Viszont szintén jó dolog a polcon lévőből is kettőt tartani, akár szimpla duplikátumként, kézzel másolva rájuk ugyanazt mindig, akár raid1-ként, de akkor már ne szimpla linux raid1, hanem ZFS, ami adatintegritást is garantál így).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
peter889
őstag
válasz Dißnäëß #72752 üzenetére
Köszi szépen a tippet, azt hiszem valahogy úgy fogom csinálni.
Van 2 db 1 TB-os ST1000DM010-ám.
És van 2 db. WD5000AAKX-em a biztonsági másolatoknak.Most a nagy kérdés, hogy pontosan milyen legyen a nagy dög az asztali gépemben.
7200-as fordulatszámúra gondoltam, a torrentezés miatt is. És valami megbízhatóbb típusra.
A filmek szinte mindegyikét le tudom újra tölteni.
De a nagy dögön is akarok majd egy adag harmadik biztonsági másolatot a kisebb fontos adatokból.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz peter889 #72753 üzenetére
Ha jól számolom, mert azóta 3x költöztem akkor pff hogy is... ? Kb. 2012-15 óta (?) Seagate-el élek, 4 darabbal. A 2 terás érában váltam meg minden mástól és 4x4T Seagate NAS HDD-kkel vágtam neki a "nagy tárhely"-nek, még anno Freenas ill. NAS4Free dedikált oprendszerekkel, a ZFS On Linux fasorban sem volt kiforrottságban. Azóta sokminden változott, volt 4x8T Ironwolf-om utánuk, most meg 4x14T Exos-om lassan fél éve.
Nem érzelmek vezérelnek, lehet venni mást is, amit el tudok mondani itt és most, hogy nekem nem volt velük gondom.
Számtalan barracuda-m is volt, meg öreg pata-s cuccok is nagyon régen, nem hullott egy sem. Lehet csak végigmákoltam a dolgot
Nem hinném, hogy félni kell tőle. Épp ellenkezőleg, én a legjobbnak tartom..
Ha árban jó, vegyed. Van itt egy korábbi hsz, ami utal arra, hogy lehetnek így vagy úgy szélén sérült meghajtók esetleg, picit megütődve, érdemes megnézni, de ennyi, szériahibáról nem tudok. Én a 4 EXOS-on még firmware-t is frissítettem úgy, hogy tele voltak adattal (miért is ne menne), most ezt is lehet nézni úgy is, hogy az első piacra dobott szériák firmware-ei gagyik voltak és most pótolták a dolgok (csúnya Seagate), vagy úgy is, hogy ügyelnek arra, hogy ha valami javítható dologra fény derül, azt elérhetővé teszik (ügyes vagy Seagate). Én utóbbiban hittem, de amúgy az égvilágon semmi változást nem érzékelek csak a kis lelkem így nyugodtabb.
Szerintem nem ez kell hogy döntsön. Ha jó árú, vegyed, ha félsz, vedd a másikat drágábban.
Szerintem inkább statot érdemes nézni, például a világ egyik legtöbb merevlemezt nyúzó cloud-os cége szokott rendszeresen ilyet közzétenni: [link] (Ez 2023 1. negyedéves stat).
A konkrét típusszámokon is látod, hogy melyik mennyit hibázott náluk statisztikailag.
- A Seagate ST16000NM001G pont benne , 21.910 (!!!) darab meghajtóból átlagosan 15.6 hónapos élettartam mellett 0.6% volt a hibaarány.
De ami inkább beszédes, az alatta lévő 3 soros grafikon: azon meghajtók, amiknél megugrott a hibázások aránya és érdemes odafigyelni. Hát pont mindhárom nagyból 1 , szóval HGST, Seagate, WD. Csodás. (nem lettünk előrébb).
Ismét alatta pedig a legjobbak listája: Toshiba, HGST, Seagate. WD-t nem látok.
Ezalatt az van, hogy milyen méretűek hibáznak a legtöbbet/legkevesebbet jellemzően..
Ezalatt pedig, hogy melyik márka (Seagate a legtöbbet, WD a legjobb). Viszont az adat torz, meg is jegyzi alatta:
This chart combines all of the manufacturer’s drive models regardless of their age. In our case, many of the older drive models are from Seagate and that helps drive up their overall AFR. For example, 60% of the 4TB drives are from Seagate and are, on average, 89 months old, and over 95% of the 8TB drives in production are from Seagate and they are, on average, over 70 months old.
Szóval a legtöbb öreg HDD-jük Seagate, a 4 és 8TB-sekből is, így ez normális, hogy ők - márkafüggetlenül - ahogy kezdenek jobban hullani, növelik az adott márka hiba-statját.
Ismét alatta, hogy:
That said, there are outliers out there like our intrepid fleet of 6TB Seagate drives which have an average age of 95.4 months and have a Q1 2023 AFR of 0.92% and a lifetime AFR of 0.89% as we’ll see later in this report... van egy "rettenthetetlen" 6T-s Seagate flottájuk, amik átlagosan 95.4 hónaposak és az első negyedévi átlagos hibarátájuk (AFR) 0.92%, míg teljes életciklusra vonatkozó hibarátájuk 0.89%. (LoL, ez komoly). Szóval ez meg egy kiemelkedő széria, kora ellenére.
Hát, túl okosak most sem lettünk. Szerintem .. vedd amit jónak látsz, tényleg van jó széria is, közepes is és rossz is mindegyik gyártónál, nagyon szorosan mennek egymás mellett amúgy. Ezek a statok egymáshoz képest mutatnak eltéréseket, kb. a kilengések csúcsát nézi egymáshoz kábé. Ha összességében néznénk a teljes képet, eléggé fej-fej minden gyártó szerintem, nem is nyilatkozik olyat a Blackblaze, hogy "ez szar, ne vegyétek" és olyat sem, hogy "ez jó, ezt vegyétek". (Persze nyilván nem akar ebből politikai vitát sem az ő szintjükön, mindenesetre egy egy 1 negyedéves stat volt, e van).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz peter889 #72754 üzenetére
WD Blue-val nem volt sosem bajom, green-em hullott kettő, black-em hullott uhhh az rendesen sajnos, mindenféle.
Az asztali dögből mindegy, nem a fordulat fog dönteni itt torrentről. Úgy érdemes csinálnod, pláne ha nem akarsz széjjel-fragmentálódni, de egyébként is, hogy beállítani a torrent kliensben ideiglenes mappának egy SSD partíciót (500G+ ha masszív töltögető vagy), és ide szedi le a cumót, majd amikor elérte a 100%-ot és lejött, átteszi a végső helyére, amit megadtál neki. Egyszóval, SSD-vel "cache"-eled a millió fejmozgató műveletet, nem a HDD-t nyúzod hülyére. Utána egyben áthúzza és nem is lesz a fájl széttöredezve sem, az SSD-ről pedig törli értelemszerűen.
Én 2 nagy dögöt vennék. Lehet úgy is, hogy particionálod a két nagy dögöt, mindegyiket kettőbe.
Példa: 2x 8T HDD. Ebből 1T fontosabbaknak, 7T "hullhat"-nak.
A két darab identikus 1T-s particiót raid1-be teszed, így ha egyik vinyó megdöglik, ott a másik lába.
A másik két nagy 7T-s partíciót meg
a) vagy szimplán kézzel töltöd fel, előbb az egyiket magában filmmel, majd ha betelt, folytatod a másikra... és ha egyik hullik, a filmek fele oda..
b) vagy raid0-ba vágod, 2x tárhely, 2x sebesség, de ha egyik hullik, mind elhullt.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
peter889
őstag
válasz Dißnäëß #72756 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ és a tippeket.
Gondolkodom rajta.
Nekem a WD-ből még csak a Bluehoz volt szerencsém, nálam sem hibásodott meg egyik sem.
Nem is tudtam, hogy lehet úgy, hogy a HDD-nek csak egy részét betenni Raid-be.Vajon lehet úgy is, hogy a 2 db. Raid-be tett HDD teljesen különböző legyen?
Pl. hogy egy 8 TB-os WD HDD-n lévő 1 TB-os partíciót lehet Raid1-be tenni egy 1 TB-os Seagate HDD-vel?[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz peter889 #72757 üzenetére
Lehet, ha a hajszálpontosan ugyanakkora a két partició (linux raid esetén - mdraid).
Zfs-t használva erre nem kell szigorúan ügyelni, a kisebbik méretét fogja használni mindkét diszken.
Az ilyen trükköket a bios féle softraid nem tudja. (Sem a hardveres, dedikált kontrolleres).
A Windows is tudja talán, de ott sosem raid-eztem.
A két eltérô márka nem rossz ötlet. A lényeg, hogy a logikai szektor méretük egyezzen (és az össz. szektorok száma is, de ez általában így van, de azért egy HD Sentinel alatt érdemes megnézetni mindkét eladóval, vagy a neten az adatlapjukat - Linux raid esetén. ZFS-nek mindegy, lekezeli. Windows passz, de inkább ott is legyenek logikailag teljesen egyformák).
A két eltérô márka használatának elônyérôl megoszlanak a vélemények, ez normális sztem.
Szerintem gyere át ide lassan..
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Hibrid HDD-k már nincsenek?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz tibaimp #72760 üzenetére
hmmm... Akkor lehet, h "megbontom" a NAS-t, HDD-re filmek, meg ami nem fontos, SSD-re a gyakoriak, másik HDD a mentés.
Danke sün!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Az NVR-emben jelenleg van 2 db WD63PURZ, aminek viszont azóta kicsit elment az ára...
WD64PURZ és a jelenleg bent lévők között van bármilyen számottevő különbség? Tennék még mellé 2 db-ot és áttolnám RAID5-be őket.
Köszi.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
tibaimp
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #72764 üzenetére
Nyugodtan! Az adatlapja se hoz számottevő különbséget: [link] . Én a tömeget szoktam nézni, mert az árulkodhat esetleg arról, hogy kevesebb tányérból oldották meg ugyan azt a tárkapacitást, bár 6TB-onnál nem valószínű, de itt még az sincs, cache is ugyan annyi, még mindig CMR, szóval...simán mehet.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
peter889
őstag
válasz Dißnäëß #72758 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
Windowsom van.
Még egyelőre nem készítek Raid-et, de ok, majd át fogok menni a Radi-es kérdésekkel.#72762 Jahno, Neked is köszönöm.
------
Nem tudom, ki hogy van vele, de én már nagyon örülök, hogy végre lett sötét megjelenítési mód itt a Prohardveren.[ Szerkesztve ]
-
Harbonah
csendes tag
Sziasztok!
Napokban beüzemeltem egy Toshiba MG09ACA18TE est, hogy tudom leellenőrizni, hogy jól formáztam-e 4Kn-be? Bármilyen programmal nézem a Bytes per sector érték elbizonytalanít.
C:\>fsutil fsinfo sectorinfo F:
LogicalBytesPerSector : 512
PhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
PhysicalBytesPerSectorForPerformance : 4096
FileSystemEffectivePhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
Device Alignment : Aligned (0x000)
Partition alignment on device : Aligned (0x000)
Performs Normal Seeks
Trim Not Supported
Not DAX capable
Not Thinly-ProvisionedEaseUS partition Magic szerint
Bytes per Sector: 512
Bytes per Cluster: 4096Most ez így rendben van, vagy sem, és ha nem akkor mivel tudom jól megformázni? Perpill sima Win10 gyors formázást használtam 4096 foglalási egységgel.
[ Szerkesztve ]
-
UnSkilleD
senior tag
válasz Harbonah #72769 üzenetére
a toshiba oldala alapján azt mondanám hogy a tiéd 512e verzió és nem lehet átrakni 4Kn-ra
a formázással a cluster size méretére vagy hatással nem a sector size-ra szóval kevered a szezont a fazonnal
4Kn-nál a fsutil fsinfo sectorinfo mindegyik értéke 4096nak kell lennie
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
King Unique
titán
válasz Harbonah #72769 üzenetére
• A 4Kn logikai - fizikai szektorméretnél értelemszerűen a
LogicalBytesPerSector
értékének is 4096-nak kell lenni, ha 512, akkor eleve 512e (512 / 4096).
• Ha megnézd a Toshiba MG09 sorozat adatlapját, akkor láthatod, hogy azMG09ACAxxxE/EY
ésMG09ACPxxxE
modellek eleve 512e, 4Kn aMG09ACAxxxA/AY
ésMG09ACPxxxA
modelleknél van.
• A logikai - fizikai szektorméretet sima, Windows lemezkezelős formázással nem lehet módosítani, ott a formázásnál csak a lemezfoglalási egységet lehet módosítani, ellenben a logikai szektorméretet nem. Az utóbbihoz speciális formázás kell vagy a firmware módosítása, ami nemrég volt itt téma egyes Seagate HDD-knél (példa). Az hogy Toshiba HDD-knél megoldható-e, az passz.
• Ha nem kell valami miatt okvetlenül a 4Kn, akkor nem kell piszkálni, maradhat az 512e, meg a legtöbb konzumer HDD amúgy is olyan (512e).[ Szerkesztve ]
-
Harbonah
csendes tag
válasz UnSkilleD #72771 üzenetére
Igen miután postoltam én is megtaláltam, hogy kettő MG09 es vinyó van egy 512e és egy 4Kn es, persze ezt eddig nem sikerült meglátnom
Azt tudom, hogy a formázással csak a cluster sizera vagyok hatással, Csak nem értettem miért nem 4096 nak látom a szektor méretet is, de most már tudom hogy a MG09ACA18TA lenne a 4kn-es.
köszi a választ neked is és King Unique-nak is
-
Harbonah
csendes tag
válasz ricsik #72773 üzenetére
Még nincs a végleges helyén a gépben, így nem tudok még rendes tapasztalatot írni.
Még van 2 Zalman ZM-2HC1-em a hőskorból, amikor a Maxtor vinyóim nagyon melegedtek
Lehet beleteszem majd ebbe.
Az biztos, hogy a jelenlegi 1, 1,5 és 2 TB-s Samu és WD vinyóim hangosabbak voltak az asztali dokkolóban mint a Toshiba
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Egy régebbi Dell szerverbe szeretnék 2,5-ös, 1TB-s lemezt venni, időszakos backup-ok készítésére.
Melyik lenne a jobb megoldás, ha "hot-swap" módon szeretném használni?
- 1TB 2,5 SATA új HDD, ~25k
- 1TB 2,5 SATA keveset futott HDD, ~10k
- 1TB 2,5 SAS többet futott HDD, ~10kAmi a dilemmám, hogy megéri-e az új a 25k-t, illetve hogy SATA vagy SAS?
A szerverben RAID-ben vannak a lemezek, szóval ott is "biztosítva" van, csak kéne egy offline megoldás is.
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
Van egy 8 éves WD10EZEX a gépembe adattárolásra, és gondoltam rá hogy lecserélem mivel elég öreg már. Mivel a mérete megfelelő , még ma is forgalmazzák, és hibátlanul ment ennyi ideig, gondoltam veszek egy ugyan ilyet,viszont mostanában kezdett zavarni a gépem hangja és lehúzva a vinyót kiderült hogy ez csapja a legnagyobb zajt a gépházban.Azt nem tudom eldönteni, hogy ez újkorában halkabb -e és az évek múlásával egyre hangosabb lesz és azért ilyen? Nem emlékszek milyen hangja volt 8 éve, de ha ez újkorában is ilyen akkor tuti mást veszek..
Szóval mik a tapasztalatok ahogy idősödnek a merevlemezek, úgy egyre hangosabbak vagy ez nem számottevő?De amúgy gondolkozok helyette még WD RED (WD10EFRX) vagy SSD-n. Ez a WD Red biztos halkabb új korában is , az SSD teljesen csendben lenne, de meg ezt nem igazán ajánlják adattárolásra, valaki leírná, hogy konkrétan miért is nem?
Ti mit választanátok?
-
RoyBatty
aktív tag
válasz Red_Bull #72777 üzenetére
Szia,
ekkora méretben SSD-t.
Elvileg lehetne hangosabb egy régi vinyó ahogy "csapágyasra" öregszik, de nem jellemző a modernebb vinyóknál. Az SSD teljesen jó adattárolásra, csak 2 dolgot kell szem előtt tartani:
- amikor megdöglik a vezérlője, akkor az egész tartalma megy a kukába, nem lehet az adatokat házilag úgy kinyerni, ahogy egy "bad sectoros" vinyónál
- a polcra téve ajánlott évente egyszer bekapcsolni, bár vannak állítólag olyanok, amelyek elrakva több évet is kibírnak áram nélkül
Üdv, -
-
addikt
válasz tibaimp #72781 üzenetére
A wd purple pro is hasonlóan halk szerinted?
Pro-m nem volt belőle soha..
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
ricsik
őstag
Végül Toshiba MG09ACA18TE lett.
Tegnap beépítettem a PC-mbe.Az biztos, hogy 5400-as vincsikhez voltam szokva, így elsőre elég zavaró nekem az a magas frekvenciás, sípoló, fütyülő hang, amit a 7200-as pörgés miatt ad ki. A PC kimondottan csedre van építve, minden komponense ezt szolgálta. Eddig....
A seek hangját sem mondanám kimondottan csendesnek, a 8TB RED-em sokkal csendesebb, de ettől függetlenül nem zavaró.
A másolásnál főleg nagy fájlok mentek át. Ami furcsa volt, hogy 80 MB - 280 MB -ig volt átviteli sebességet sinus görbe szerűen. Eddig azt tapasztaltam más vincsiknél, hogy a másolás beállt mondjuk 100 MB-re és kis ingadozással végigment úgy. Ennél egy nagyobb fáj esetén is ment a 80-280-ig minden. Ez mért lehetett?
Majd pár hét múlva megírom a hosszabb távú tapasztalatokat.
-
Per Degaton
tag
Sziasztok!
Nem akarok több topicot spammelni, de mivel én is - többek között - itteni kedvező tapasztalatok alapján vettem merevlemezt, plusz sokszor szóba is kerül itt ez a típus, beírom ide is, mert nagyon érdekelne más tapasztalata.
Itt írtam meg a problémámat, de a lényeg, hogy az egy hónapja vásárolt Seagate Exos X20 20TB elviselhetetlenül hangos, egy folyamatos, egyenletes zúgó hangot ad ki, de csak idle-ben, a lemezműveletek alatt pedig teljesen halk (kivéve a seekelést, de az nem zavar).
És biztosan nem rezonancia, a házból kivéve párnára rakva is teljesen ugyanaz.És nem a szokásos alap vinyó hang, hanem mintha a motor alapjárata egyszerűen 10x hangosabb lenne mint az elmúlt 20 évben bármelyik vinyó ami a kezem közé került (most is van mellette egy WD Purple, annak semmi hangja összehasonlítva).
Más is tapasztalta ezt? Mert amúgy ár-értékben egy tök jó és elvileg prémium típus, gyors is, (mikor dolgozik) halk is, de mikor nem dolgozik elviselhetetlen. Meg eleve nonszensz, hogy akkor halk mikor dolgozik és hangos mikor pihen
Ráadásul nem tudom eldönteni, hogy ez hiba lehet-e és garanciáztatnom kéne, vagy ez ilyen típus és adjam el/dobjam ki a 130 ezerért vett szinte új cuccot... -
Gawamatsu
senior tag
Sziasz,
kezdek kifutni egy 4lemezes 3+1 elosztású NAS-ban a helyből az R5 részben.
Jelenleg R5 3*3TB van, az 6TB használható hely. Tervezem, hogy bővíteni kellene a tárkapacitást, mert 90% tele.Szóval az a 3 lemez csökkenne kettőre, R1-be 2*3TB (backup), és menne be a kieső lemez helyére egy 6-osnál nagyobb lemez, mondjuk egy 12TB-s Seagate IronWolf vagy WD Red vagy Exos Enterprise (abból árban egyező, csak nagyobb, ha javallott) csak filmek, sorozatok számára single volime-ba.
Jelenleg van full mentésem, így azzal nem kell bajlódni, csak az újraépítés és a macera meg a volume-ok összerendezése tart vissza, hisz jelenleg minden Vol1-en van (a külön lemez Vol2).
De lenne ezután Vol1, Vol2 és Vol3 is, a még több gubanc meg, hogy a Vol1 volt a D1,2,3, Vol2 D4, és a jövőbeli változat lenne Vol1 D1,2, Vol2 D3, Vol3 D4Krva macera a tárhely bővítés. A vicc, hogy 6 éve a 3TB-s lemezek kerültek 32ezerbe, most 35-be...Persze az ideális az lenne, ha a 3TB-sek cserélődnének nagyobbra, de az iszonyat pénz egy 6 éves rendszerbe.
Bármi ajánlás vagy javaslat?
-
nagyúr
válasz Per Degaton #72786 üzenetére
Szia!
Nekem 2db X20 20 TB HDD-m van, de ilyet nem tapasztaltam. Seek hangja van, de alapjáraton szerintem a 8TB-s WD Red Plus-nak nagyobb motorhangja volt.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Per Degaton #72786 üzenetére
Garis lesz az!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség a WD42PURZ és a WD43PURZ között? Ezek a merevlemezek alkalmasak NAS-ba adattárolásra? Nem túl hangosak?
Köszönöm, ha válaszoltok.
Alex -
tibaimp
nagyúr
válasz AlexDaywalkr #72790 üzenetére
Kb. mint itt, csak ez 6TB-os, de ugyan az: [link]
Nem hangosak, talán a leghalkabb a HDD-k között. NAS-ban is mehet.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Meglattam most ezt a meghajtot, es az lenne a kerdesem, mennyire lenne ez jo vetel.
A hasznalat modja egy NAS, megy 24/7, de nincs nagy adatforgalom."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Lagolit
tag
Sziasztok,
Milyen HDD-t ajánlotok játékkönyvtárnak (pl. Steam) 4TB méretben?
Köszi,
Lagolit -
tibaimp
nagyúr
válasz Lagolit #72795 üzenetére
Én egy WD Black-et vettem annó, pár éve, pont ekkora méretben, de már fontolgatom az SSD-re cserélését! A CP2077 már SSD-re van telepítve, a Starfield-et nem szabad HDD-re telepíteni, mert [link] . És ez most van, mi lesz itt pár év múlva!!
Én azt javaslom 1TB-os SATA, de inkább már Nvme SSD + WD Purple akár kisebb méretben.
-
fecus
őstag
Toshiba Surveillance S300 4TB mennyire felel meg külső USB házban backup-nak? Ritka használat, csak a lakásban hordoznám.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
tibaimp
nagyúr
Ha sikerül venni a HDWT140UZSVA számút, ami CMR-es, akkor OK.
A HDWT840UZSVA számú már SMR-es változat, nem ajánlott, mert be tud lassulni [link] , de otthonra, végül is, ha kivárod, akkor OK. Saját döntés. Ami még ellene szól a 2 év gar.Én inkább erre a célra is WD Purple-t vennék, az tuti CMR és 3 év garos.
-
fecus
őstag
válasz tibaimp #72798 üzenetére
Köszönöm. Mennyire "erős" ez a belassulás?
A ház egy régi Samsung ház, csak USB3.0-s. Ez már korlát amúgy is.Ezeket néztem még:
Seagate IronWolf 4TB NAS Internal Hard Drive HDD – CMR 5400 RPM 64MB Cache (ST4000VNZ06)
Toshiba P300 3.5" 4 TB Serial ATA III"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
2014-es, de 0 perces HDD-től kell félni?
HGST UltraStar 4TB
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital