Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Per Degaton

tag

Sziasztok!

Nem akarok több topicot spammelni, de mivel én is - többek között - itteni kedvező tapasztalatok alapján vettem merevlemezt, plusz sokszor szóba is kerül itt ez a típus, beírom ide is, mert nagyon érdekelne más tapasztalata.

Itt írtam meg a problémámat, de a lényeg, hogy az egy hónapja vásárolt Seagate Exos X20 20TB elviselhetetlenül hangos, egy folyamatos, egyenletes zúgó hangot ad ki, de csak idle-ben, a lemezműveletek alatt pedig teljesen halk (kivéve a seekelést, de az nem zavar).
    És biztosan nem rezonancia, a házból kivéve párnára rakva is teljesen ugyanaz.

És nem a szokásos alap vinyó hang, hanem mintha a motor alapjárata egyszerűen 10x hangosabb lenne mint az elmúlt 20 évben bármelyik vinyó ami a kezem közé került (most is van mellette egy WD Purple, annak semmi hangja összehasonlítva).

Más is tapasztalta ezt? Mert amúgy ár-értékben egy tök jó és elvileg prémium típus, gyors is, (mikor dolgozik) halk is, de mikor nem dolgozik elviselhetetlen. Meg eleve nonszensz, hogy akkor halk mikor dolgozik és hangos mikor pihen :D
    Ráadásul nem tudom eldönteni, hogy ez hiba lehet-e és garanciáztatnom kéne, vagy ez ilyen típus és adjam el/dobjam ki a 130 ezerért vett szinte új cuccot...

Új hozzászólás Aktív témák