Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz antatom #73051 üzenetére
A kisebb lila WD-kkel van tapasztalatom, nálam azok csendesek (WD10PURZ, WD22PURZ), a többiről nem tudok nyilatkozni, de ezt nem azért írtam, hogy bármire is rábeszéljelek.
Ami nekem csendes, az lehet, hogy neked már nem az. Az SSD meg nyilván hangtalan.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Jahno
veterán
Ehh, akartam valami hosszabbat írni bicajosokról, de már majdnem mindegy. Pénteken esőt jósoltak, már délután nem volt elég futár a városban. Estére esett is, néztem a sarki kiskocsmát, hogy ha pár megmodónak a nagy álma teljesülne és teherbringával kellene szállítani ezt az adagot (ami úgy a harmada, csak nem nagyon értem rá nézelődni) így szakadó esőben, akkor mit szólna a koncepcióhoz, de hát Ő csak tüntet, többit oldja meg más:
Ellenben előbb-utóbb valami ázsiai futárt megverek, jönnek ész nélkül összevissza a járdán és nagyon megszaporodtak.Érdekes módon most este 1-2szer nagyobb forgalom volt, mint nap közben és autóval is belefutottam oda-vissza dugókba, de XIII kerbe menve még mindig gyorsabb, mint tömegközzel, utána Nyúlbarlang és haza. Az most lehet irreleváns, hogy mindenféle lomot kellett hoznom A-ból B-be:
Ez a vendéglátós sem egyszerű eset, lehet mindent, nyomjuk hosszabb távon, próbáljuk ki. Asztal/szék nem volt, nekünk kellett pakolni és 100ezresért béreltünk berendezést... És kicsit segítettem takarítani meg lomolni, az nem volt nagy kaland, mert előző lakó simán itt hagyott mindent. Ahhoz képest teljesen jó bűnbarlang lett, évente 1-2 bulit oda is vinnénk, ha most 60-70 fő fordult meg akkor abból bevétel is akad. Erre olyan asztalokat vesz, amin nem fogunk elférni és lehet új helyet keresni a hasonló eszméletvesztésekhez. -
Andy975
csendes tag
Kizárólag adattárolásra milyen 16 TB feletti (18, 20, 22 TB) merevlemezek ajánlottak?
Az adatok egyszer fel lesznek írva a lemezekre és onnantól kezdve csak olvasva lesznek. Az élettartam a legfontosabb, de a sebesség sem lényegtelen.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
-
sayen2
csendes tag
Sziasztok !
Adatok tárolására , időnkénti mozgatására ( másolás ) melyik merevlemez lenne a jobb Választás ?
Seagate 4TB-os Skyhawk ( ST4000VX007 )
WD 4TB WD40PURZ HDD
Köszönöm -
tibaimp
nagyúr
válasz sayen2 #73071 üzenetére
Inkább a WD, mert az tuti CMR. Ugyan a ST4000VX007 is CMR, ha biztos, hogy ezt kapod! Mert ebben a családban például a tök hasonló, csak más számú ST4000VX013 már SMR-es, és az nem ajánlott [link] !
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Megjött az előlapi power switch panel (képek: [link] ). Nem teljesen témába vág, de gondoltam megér egy pár sort, hátha más is gondolkozna ilyesmiben. Élesben még nem teszteltem, egyelőre az új gépházamra várok, amit pár nap múlva szállítanak majd ki, abba fog kerülni.
Maga a panel kerete jó minőségű fém, szép a dizájnja, ízlésesen van festve. Minden tápkábel külön harisnyázva van, jó minőségűnek tűnnek, zsugorcső is jutott rájuk. A tápellátás érdekes, mindkét oldalt van egy molex csati, ahonnan kijön 1-1 korbács, egyik végén molex, másik végén sata. A tápkábelek nem túl hosszúak, inkább az az elegendő (ami nem is biztos, hogy baj).
Elsőre jónak tűnik, majd kíváncsi leszek rá.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz boborján2 #73076 üzenetére
Nem, ezek gyakorlatilag kapcsolók, a rákötött háttértárak áramellátását kapcsolják ki és be. A lényege, hogy ha nem akarod, hogy adott HDD menjen a háttérben, akkor a számítógép indítása előtt kikapcsolod. Nekem jelenleg 4 HDD van a gépben és nincs mindig, mindegyikre szükségem. Ami nem fog kelleni, azt lekapcsolom. Nem kopik feleslegesen a lemez és a zajszintje sem lesz akkora a gépnek.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
zseko
veterán
Üdv, ezt a Toshiba Enterprise MG07ACA14TE HDD-t néztem ki, bár nincs az összefoglalóban benne, de ahogy olvastam a fórumban, nem tartjátok rossznak. Ez még mindig áll, valamint, meg tudom venni ebben a webshopban? Úgy látom itt öt év garanciát írnak, szemben más boltokkal ahogy csak 1-et.
Jelenleg 5 HDD van a gépemben (4TB+2x2TB+750GB+500GB) és egy SSD a rendszernek. Ezt az 5 HDD-t szeretném kettőre lecsökkenteni. Maradna a 4TB-os és lenne mellé ez. Filmek lennének rajta jobbára, a képek, meg a Steam, Epic (legalábbis egyelőre, bár két M.2 hely van az alaplapon, de közösítve van a hdd-vel az egyik, így addig nincs értelme másikat belerakni, részben ezért [is] akarnék kevesebb hdd-t:
M2_2, SATA3_3 and SATA3_4 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.
If M2_1 is occupied, PCIE4 will be disabled.)Vagy, külső házba rakom.
HR24.hu
-
tibaimp
nagyúr
Ez a Toshiba MGxx széria még mindig ajánlott. Nekem egy 16 TB-os van, tökéletesen teszi a dolgát, de mások is elégedetten nyilatkoztak itt.
Ezt a boltot nem ismerem, ebben nem tudok mit írni!
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Werkly
őstag
Ez a HDD ajánlott? Tárolásra lenne használva.
Western Digital Purple 3.5 4TB SATA3 (WD43PURZ
Kösz! -
zseko
veterán
válasz tibaimp #73080 üzenetére
Akkor várok még egy kicsit hátha valaki ismeri. A legtöbb boltban csak egy év garanciát adnak, holott ahogy olvastam itt, erre öt év jár a gyártótól és talán a nagykertől is. A Rufuszt találtam még ahol három évet adnak, de ott se tudom vásárolhatok-e magánszemélyként.
HR24.hu
-
tibaimp
nagyúr
Ha a kisker megadja normálisan az 5 év gart, akkor Neked sehogy nem kell érvényesíteni. Most néztem, a nagyker, amit én látok, megadja rá az 5 év gart, szóval a kiskerek mókolnak, mint általában lenni szokott.
A lakóhelyed közelében nincs értelmes bolt? Vagy az árgyűjtő oldalakon szétnézni...
-
zseko
veterán
válasz tibaimp #73085 üzenetére
Az árukeresőn szoktam keresni leginkább, ott találtam ezt meg a többi boltot is. Mit nevezünk értelmes boltnak? Némelyik annyival drágább, hogy sok esetben még a szállítási költséggel is olcsóbbra jövök ki, na meg a legtöbbnek nincs, vagy hiányos a webshopja, és marha macerás körbejárkálni minden vásárlásnál, pláne csak érdeklődésnél mindet, ha venni akarok valamit, hogy épp mennyibe kerül... Persze egyszerűbb a garanciát helyben intézni mint neten rendeltnél visszaküldözgetni, így ha csak 1-2 ezerrel drágább mint szállítással lenne, akkor rendszerint inkább helyben veszem.
De most mondtál valamit, van egy bolt ahova bemegyek és beszélek velük, őket kicsit jobban ismerem és lehet velük beszélni, meg van egy másik akinek a webshopjában 104e-ért megtalálható és megadja a 60 hónap garit. Igaz 13e-el drágább mint amit linkeltem, viszont helyben van, ismerős is, az Aqua szállítással ugyanennyi lenne és az is csak két év, Ipon meg drágább is és csak egy évet ad, 100e alatt meg számomra ismeretlen boltok vannak.
HR24.hu
-
Kronos3000
senior tag
[Bluechip] elég régi bolt és megadja az öt évet. Az a tizes pluszba megéri a megbízható helyet. Az elmúlt 20 évben három bolt is volt ami megszűnt és futhattam a gari után, pedig az egyik régi üzlet volt, a A4Team. Tehát a tapasztalatom szerint érdemes többet fizetni, és egy jobb nevű boltból vásárolni.
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
zseko
veterán
válasz Kronos3000 #73089 üzenetére
Köszi mindenkinek. Közben kaptam egész jó ajánlatot, csak arra nem tudtak válaszolni még, hogy ez három vagy öt év garanciát jelent, holnap kiderül.
UnSkilleD, az Alzánál ez pont nem található meg, de jó tudni a későbbiekben ilyet.
Kronos3000, a Bluechipet is felírom akkor a listámhoz.HR24.hu
-
zseko
veterán
Na, jött ugyan válasz, de... 1 év a beszállítónál + 4 év gyártói, azaz 1 év után a gyártóval kell közvetlen intézni. Nem ismerem ez mennyire lenne macerás, fórumban olvasva sem sok mindent találtam, de gondolom ez nem az igazi, pedig nagyon jó áron lenne.
(A boltot amúgy régről ismerem, már az AMD K6-2 gépemet is ott vettem, azóta vásárolok náluk)
Tényleg, torrentet bírja? Nem mondanám soknak, mert leginkább streaminget nézek, amik érdekelnek azok legtöbbször megtalálhatóak valamelyik szolgáltatónál.HR24.hu
-
tibaimp
nagyúr
Bőven megfelelő torrent-re is.
Illetve itt van némi infó a Toshiba gyári garral kapcsolatban: [link] , [link]
(hirtelen azt nem látom, hogy melyik országba kell küldeni)szerk:
Nekem egyszer volt olyan, hogy RAM-ot kellett külföldre RMA-znom, akkor Hollandiába kellett küldeni egy RAM modult, szó nélkül cserélték és csak az oda postázási kts-et kellett fizetnem, ami nem volt sok, lévén a RAM kicsi, és súlya sincs, de ez HDD, más tészta! És persze angolul ment minden levelezés. Szóval, macera...[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz tibaimp #73092 üzenetére
Igen, ezt is átolvastam mielőtt írtam, de nem lettem okosabb, hogy ez így konkrétan mit számít, érdemes-e így bevállalni.
90e alatt lenne ha nem azonnal kell, hanem ráér másfél-két hét múlva is - nekem meg nem sürgős - , másik beszállítótól kb. Bluechip ár, a héten itt van, de még onnan se jött vissza a gariidő.
A különbözetből meg lehetne akkor egy 1TB-os ssd, ezért gondolkodom.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Fényképek és videók tárolására vásárolnék 2.5" méretű HDD-t, amit külső tokba tennék.
Megbízhatóbb ez, mint a gyári megoldások? Én azoktól tartok kicsit...
2TB méretűt vennék, az egy ideig elég lesz. Melyik típust javasoljátok belőle?
Árban 30ezer alatt maradnék mindenképpen. -
Jahno
veterán
válasz tpeter77 #73095 üzenetére
Én forint/gigabyte arányt nézek, megveszem a legolcsóbbat és tükrözöm egy másik típusra. Ebben én jobban szeretem a "gyári" megoldást, bár ott az a rizikója, hogy ha az USB aljzatot nyírod ki vagy az elektronika döglik meg, akkor annyira egyben van a vincsivel, hogy a hiába szeded ki a tokból, nem tudod használni. Érdekes módon most a gumiborítású Adatából több is döglött meg, van ami egész hamar, odahaza a Maxtor/WD Passport/Samu meg mindenfélék bírják, legyen az Parrott vagy bármi.
-
tibaimp
nagyúr
válasz tpeter77 #73095 üzenetére
Teljesen mindegy melyik 2,5 colos HDD-t veszed, mind SMR már, vagyis lassúak lesznek és 2 év gar van csak rájuk, nem véletlenül: [link]
Ha ez téged nem zavar, akkor a legolcsóbbat vedd 2TB-ban. Én is jobban preferálom amúgy az épített 2,5/3,5 colos külső tárolókat. Ha a külső ház döglik meg, a HDD-t még mindig tudod hasznosítani.Javaslat: Esetleg 3,5 colos HDD nem lenne jobb? Ott a WD Purple olcsó, 3 év gar, CMR, halk. Annyi hátránya van a 3,5 colos külső tárolóknak, az építettnek is, hogy mindenképpen kell hozzá 230V-os külön áramcsati!!
-
boborján2
aktív tag
válasz tibaimp #73097 üzenetére
Amíg tárolásra kell és nem napi használatra ,addig szerintem mindegy hogy smr vagy cmr.
Használtam biztonsági mentésre 3.5 es 2.5 külső (épített) meghajtókat is, havi 1-2 alkalommal a családi képekhez ,videókhoz.
Oké hogy gyorsabb a 3.5 , de a 2.5 kényelme és egyszerűsége nálam legyőzte a sebességet.
(Már ha beszélhetünk sebességről, mert 1x valóban több idő felmásolni a teljes adat mennyiséget. De esetemben utána már csak elenyésző gigabájtokat kell alkalmanként írni, vagy még ennyit sem)ignored users : snyper990 | SlayR0113
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Packeta
- Hardcore café
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagy chili topic. :)
- Parfüm topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Eladó használt Seagate SkyHawk 10TB héliumos hdd
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest