Hirdetés
-
GAMEPOD
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
donmichael #90579 üzenetére
Ha van más hangsáv akkor nem gond. Viszont ha neked ez fontos, akkor C3 marad csak.
-
Quadgame94
őstag
válasz
donmichael #90573 üzenetére
Ha falra is mehet akkor 65G2 jobb ajánlat. Olcsóbb és még jobb fényerőre is képes, plusz két év panel gari jár hozzá.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Pendragon911 #90567 üzenetére
Nincs, főleg nem Samsung LG között. Pláne nem Sony. Gyenge alap LED tévék vannak. Nagyon túlárazott mind.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Pendragon911 #90551 üzenetére
Mire használnád? Fontos lenne, mert Hisense-n a VIDAA OS fut és van pár stream ami nincs rá (skyshowtime, max).
-
Quadgame94
őstag
válasz
Pendragon911 #90551 üzenetére
Hogy jön egymáshoz ez a három tv? a QNED81 sokkal drágább. Mind a három egy alap LED. Egyiket se ajánlom, mert az árukban van jobb. TCL 65C745 vagy C805 sokkal jobb a fentieknél.
-
Quadgame94
őstag
válasz
szőröscica #90544 üzenetére
Nem vagyok otthon fali konzolokban. Bármely oldalon találsz három perc alatt.
-
Quadgame94
őstag
válasz
szőröscica #90541 üzenetére
Sokkal jobb a QNED86 (85 más néven, más országokban). A 81 egy alap eléggé gagyi tévé, főleg annyiért. A 86 is túl van árazva, de az legalább jobb képminőséggel bír, mert zónákra van osztva. Magasabb a fényereje is bőven.
-
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90474 üzenetére
A kvantumpontok előnyei leginkább a színvisszaadásban, nem pedig a dinamikatartományban rejlenek.
A kvantumpontok nem növelik a kis fényerejű tévék maximális fényerejét, a rendelkezésre álló fényerőt jobban ki tudják használni. Hatékonyabban alakítják át a LED fényt. Nyilván a "semmi" az túlzás volt. De nem is akkora dolog egy alacsony fényerejú, Direct LED tévé esetében. -
Quadgame94
őstag
válasz
bigrob #90471 üzenetére
Nem, hanem te nem vagy tisztába a dolgokkal. C745 az zónákra van osztva, ezáltal sokkal jobb a kontrasztja és a fényereje is. A P745 az lényegében egy C645. Nincs zónára osztva így egy nagy zónának van kezelve. Attól, hogy valami QLED még nem jelent semmit. Quantum pontokat tartalmaz... nem ettől lesz jó egy LCD/LED, hanem attól, ha zónákra van osztva. A C805 pedig nem csak, hogy sokkal több zónára van osztva a LED háttérvilágítás sokkal kisebb (mini) és többet raknak a panel mögé. Így még jobb kontraszt és fényerőt kapsz.
-
-
Quadgame94
őstag
[Sony Bravia 7 - TEST] Nagyon jó kis tévé lett. Az árait elnézve egyáltalán nem durva a kezdő áruk. A magyar árak csak átszámítások.
- 55XR70 - 1700 USD - 670,000 HUF
- 65XR70 - 2000 USD - 790 000 HUF
- 75XR70 - 2500 USD - 990 000 HUF
- 85XR70 - 3300 USD - 1 300 000 HUF -
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90143 üzenetére
A termékekből amiket írt és azon áraiból azért látszik mennyiért keres kb. Persze ott az 50C805 is. Ami azért egysokkal jobb TV. LG, Samu vonalon nincs is értelmes nem alap LED tv ami ajánlható lenne 250 ezer alatt.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
Metacska #90095 üzenetére
Szia. TCL 55C845 egyik legjobb miniLED a piacon. Nagyon szép képe van és 290 ezerért jó ajánlat. LG 55B3 OLED is ennyi. OLED szebb képet ad, de a fényereje kisebb is. Nappal gondolom nem full napfényre gondoltál, azért függöny vagy redőny kicsit el van húzva nem? Akkor ajánlom nagyon, mert mégiscsak OLED.
A felbontáshoz annyit, hogy "2K" filmeknél nincs. Gondolom itt 1440p-re gondoltál? Ezt helytelenül sokan 2K-nak írják, de ez ugye QHD. Ha viszont 2048x1080p-re gondoltál akkor nem szóltam.
Néha azért menjen HDR is rajta. Az adja majd meg mennyire szépe a képe mind a kettőnek.
-
Quadgame94
őstag
válasz
MasterDeeJay #90054 üzenetére
Aki nem ért hozzá annak pont, hogy a böngésző nem kell. Ott lesznek az appok a főoldalon. Azokat megnyitja és kész.
-
Quadgame94
őstag
válasz
MasterDeeJay #90050 üzenetére
Okos monitor: Samsung M5 vagy M7. Van több méretben is és felbontásban is. Egész jók. Ezeken van netflix és más streaming app... minek böngészőn megnyitni?
-
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90046 üzenetére
Akkor így irreleváns!
-
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90043 üzenetére
Csak a VIDAA OS-t említsük meg, hogy app kínálatban sokkal gyengébb. De képre elég jó. Bár 935 szerintem jobb.
-
Quadgame94
őstag
válasz
FuRiONight #90023 üzenetére
SDR fényerőt ne járasd túl magason. Nekem 42C2 van monitornak és böngészésnél és munkánál kb 30 / 100 a fényerő. Játék közben már mehet feljebb persze és HDR-ben is. Tálcát érdemes elrejteni és mindent sötét módba nyomni. Én ikonokat sem rakok ki. Win gomb és ott van minden a gyors elérésben. Érdemes diavetítős hátteret kirakni. És kb ennyi. Persze én naponta több órát dolgozok rajta, szóval kicsit másabb a helyeztem. Megy rajta PS5 és PC Gaming is.
-
Quadgame94
őstag
válasz
FuRiONight #90019 üzenetére
B3 is teljesen okés. Majd van pár dolog amire oda kell figyelni ha OLED-et akarsz monitornak, de vegyes használat mellett nem lesz gond vele.
-
Quadgame94
őstag
Direkt napsütés minden tévének rosszat tesz nézhetőség szempontjából + ott a tükrözödés is. Függöny és félig lehúzott redőny mellett B3 is okés lesz. Este felé felé meg szuper!
A sötétítést sokszor nem azért kell megtenni mert nem nézhető a tévé hanem azért mert rohadt meleg van, ha telibe ada süt nyáron a nap.
-
Quadgame94
őstag
válasz
hajraolaj1 #89966 üzenetére
Néz feljebb, nem rég linkeltek LG 55B3 OLED-et 290 ezerért! Na az nagyon jó vétel!
-
Quadgame94
őstag
válasz
csokker8899 #89953 üzenetére
Nekem volt 55B2 és nagyon jó kis TV. Az 55B3 minimálisan jobb fényerőt tud, egy nem vakító nappaliba teljsen jól használható. Az ára annyiért eléggé impozáns. Nekem most is van két OLED-em, nincs beégés. Vegyes használat mellett erre nagyon csekély az esély
-
Quadgame94
őstag
válasz
csokker8899 #89948 üzenetére
Alapvetően le vagy maradva a mai tv piac szempontjából, ezzel semmi gond, ezért vagyunk itt, hogy segítsünk. Az alap LED az alap LED lesz teljesen mindegy mi a márka: Sony, Pana, TCL stb. Szép képe az árához képest lesz. 200 ezer alatt érdemes ilyeneket nézegetni. A TCL a világ második legnagyobb gyártója, nem no name. Jó tévéket gyárt, bár ott is vannak hibák. Amiket írtál alap LED tévék. Egyáltalán nem ajánlottak annyiért. C745 zónákra osztott, nagy fényerővel rendelkezik és sokkal jobb kontraszttal. 5 év gari is jár rá khm.
-
Quadgame94
őstag
válasz
dwelablack #89941 üzenetére
C805 android tv, szóval nem tudom mi a gond vele. Q80C képre egy gyengébb tévé és még drágább is. Szóval nem. Egyáltalán nem best buy.
-
Quadgame94
őstag
válasz
hajraolaj1 #89938 üzenetére
Azt írod nagyméretű, de aztán mindegy a méret
Most akkor melyik? Mi számít neked nagynak? 65 inch van pl: TCL 65C745 300 alatt van és egész jó. OLED nincs ebben a kategóriában, csak 42 inch.
-
Quadgame94
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89872 üzenetére
Az eredetiben már megírtam a megoldást: Stream. De mondok mást is: blu-ray. Biztos van más is, muxolás például.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89869 üzenetére
Elvileg így lehet windowson lejátszani DV tartalmat.
-
Quadgame94
őstag
A lopást nem tíltja semmi? Azért erre ne vegyél mérget. Max egy kiskapu amit sokan kihasználnak ennyi. A disney még nem tiltja meg a fiók megosztást a Netflix igen. Majd a jővőben kiderül fogja e, viszont most maradjunk a jelennél, hiszen azt a Disney (is) megtiltja, hogy a számítógépeden tárold a saját gyártású filmjeit. Hiszen erre neked nem adtak felhatalmazást és engedélyt. Az Ő tulajdonuk. Összemosol két dolgot ami teljesen nem összeíllő. Szerintem hagyjuk a témát.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89856 üzenetére
Senki se játszik rendőrt. Tényeket írtam le. Attól, hogy neked nem tetszik még tény marad. Most ez a helyzet. Van rá megoldás? Van. Fizetni kéne érte? Igen. Akarsz érte fizetni? Nem. Szóval ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest