Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
villifog
tag
Aki még " pici " 120 GB-os ssd-ben gondolkodik MLC-s vonalon, SX 930 6700Ft.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #54736 üzenetére
A jótállás meg a garancia ugyanaz. Hivatalosan valóban jótállás. A lényegen nem változtat. 1 évet kötelező egy összeghatár felett műszaki cikkekre vállalni. Azon felül vállalhat a kisker és a gyártó is. Ha viszont vállalva van, akkor meg kell adják, tovább kéne adják.
Ehhez képest más a szavatosság, bár fogyasztónál elmosódik a határ. A klasszikus szavatosságnál neked kell bizonyítani, hogy hibás a termék, jótállásnál a másik félnek kell bizonyítani, hogy nem az. Ez EU-s jogharmonizáció miatt viszont 2 évig a szavatosság is kvázi garanciaként működik, de csak fogyasztónál, magánembernél. Ha cégként veszi valaki, akkor nem.
-
-
villifog
tag
válasz Brogyi #54754 üzenetére
Az SX 930 egy régebbi verzió, nekem is van egy 240 GB-os belőle. Ennyi pénzért kész ajándék, ha elég a 120GB. Most TBW adatokat nem néztem, de egyértelműen az SX 930-at választanám. De már csak egy pendrive helyett egy külső házban akár telepítésre is kiváló lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Atos23
senior tag
válasz Pgraph #54749 üzenetére
Köszi minden javaslatot, nem kísérletezek és nem megyek ellen a népszerű és bevált dolgoknak.
Meg is rendeltem egy 860 Evo 500GB-ot 5 év garral az Edigitalban, 25.990 Forintért.
2016-ban vettem egy Kingston Hyperx Savage 480GB SSD-t, akkoriban még 70K körül volt.
3 nap alatt tönkrement a gépemben, az egész elektronikája elszállt egy bekapcsolás után, így minden nem mentett adat kuka lett.
Akkor azonnal visszaadták az árát az Aqua-ban, azóta nem mertem újra nekivágni az SSD témának. -
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy az alaplapom M.2 foglalata, támogatja-e a gyors NVME SSD-ket?
[link]Egyáltalán, mit kell nézni, ez miből állapítható meg?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
joysefke
veterán
válasz Atos23 #54757 üzenetére
Attól függetlenül, hogy mennyi gyári gari van az SSD dobozára írva, ha megdöglik, az adataid ugyanúgy újra mennek a levesbe.
Nekem már 3 selejtes Samu SSD-m volt (ebből kettő full halál pár hónap után, előjelek nélkül). Tehát sokat nem jelent az, hogy 5 év van ráírva.
Csinálj gyakori adatmentést és gondoskodj róla, hogy minőségi, nem túl öreg táp legyen a gépben. Sok hibának ez a forrása.
-
Frawly
veterán
válasz joysefke #54763 üzenetére
Az adatokról mindig kell lennie mentésnek. Nem csak hardverhibakor jön jól, de ha az user véletlenül töröl bele valami olyanba, amibe nem akart, vagy véletlen felülír valamit, vagy pl. ransomware-t szív be.
Abban igazad van, hogy a garancia önmagában csak azt jelenti, hogy x időn belül cserélik, vagy az árát adják vissza. Azt nem garantálja az 5 éves garancia, hogy a meghajtó nem megy tönkre 5 évig. A legdrágább, legminőségibb SSD vagy akármilyen hardver bedögölhet már az első napon. Még rossz táp sem feltétlenül kell hozzá, bár valóban az is okozhatja.
-
Pgraph
aktív tag
válasz joysefke #54763 üzenetére
Kolléga egyébként az eredeti kérdésében írta is, hogy nem garancia hossza befolyásolja a választását. Munkagépnek tűnik a laptop, amibe kerül, úgyhogy mentésről vélhetően fog gondoskodni.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Pgraph
aktív tag
válasz joysefke #54766 üzenetére
Szerencsétlenül belenyúltál ezekbe. Ez alapján nem érdemes lehúzni egy komplett márkát. Ezen az alapon akkor innentől Adata SSD-ket se lenne érdemes venni soha többet, mert most fut egy-két gyenge szériájuk. Vagy pl. én se vagyok most elégedett az egyik gépemben lévő Crucial mx500 m.2 melegedésével, de ezért nem húzom le a Crucialt, legfeljebb ebből a modelljéből nem veszek még egyszer.
Ettől függetlenül megértem, hogy borzasztó kellemetlenségeid lehettek az elhulló Samsungjaid miatt. Én egy 850 Evo-val léptem be 4 éve az SSD-k világába, és pl. erről a szériáról nem is hallottam még semmi rosszat, és nekem is csak jó tapasztalataim vannak vele.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Egon
nagyúr
válasz joysefke #54766 üzenetére
A 840-es széria sajnos el lett baltázva.
Nekem 120 GB-os Samsung 830 volt az első, az asszony laptopjában van, a második egy 250 gigás 850 EVO (gyerek gépében üzemel), a harmadik és egyben jelenlegi egy 500 GB-os 850 EVO - mind tökéletesen műkszik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
titán
Sziasztok!
Olvasgattam az összefoglalót , azonban gondoltam megkérdezem itt is, mivel mindig több és több információ gyűlik össze. 250/256gb-os, sata ssd-re lenne szükség rendszer alá. Én ha majd bővítek magamnak, 960 evo lesz. Rokonomnak kellene egy ssd, ha lehet ennél olcsóbban. Egyáltalán érdemes árban elmenni lefelé, vagy maradjon az ember a bevált dolgoknál? Nekem jelenleg egy 850pro üzemel, hibátlan minden téren.
Netezés, kis photoshop hobby szinten, scannelgetés, word, excel a felhasználási mód.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
mind_against
tag
Sziasztok!
Laptopba történő ssd bővítéssel kapcsolatban ez a megfelelő topik? -
legenda
válasz mind_against #54774 üzenetére
Szia,
Igen, mert gondolom venni akarsz abba egy SSD-t és az a kérdés, hogy milyet.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mind_against
tag
Úgy van, csak láttam, hogy van külön notebook részleg, inkább megkérdem mielőtt valaki morogna
Szóval, SSD-t szeretnék egy kedves ismerősömnek meglepetésként nászajándékba.
a masina: [link]
Annyi változás történt, hogy már 16GB Ram van benne.
Felső határ: ~20k
Kapacitás: 120-240 GB-ig esetleg 275 GB-ig
Alaplap: fogalmam sincs
Garancia: 3-5 év
Hétköznapi felhasználásra, rendszer, játék és programok alá.Előre is köszi!
-
borix
őstag
válasz mind_against #54776 üzenetére
Egy 500 GB nem ártana ha a HDD kikerül.
Vagy ezt meg tudod csinálni? [link] -
Atos23
senior tag
válasz Pgraph #54761 üzenetére
Ez teljesen megállja a helyét, a legfontosabb adatmappáim szinkronizálva vannak OneDrive-ba.
Még gondolkodom, hogy egy PRO-t veszek, a 960 Pro 512G most 41K az Edigitalban.
Régen a Samsung Pro szériákra nem 10 éves gari volt?
4 éve még számítástechnikai boltban dolgoztam (13 évig ), a PRO-kat mintha 10 év garral adtuk volna. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
-
Chaser
legenda
Samsung 2.5 860 QVO 1TB SATA3 MZ-76Q1T0BW
ez mi fán terem? sokkal olcsóbb mint a 850 evo, 35e ft-tól már van értelmes helyen, 5 év garral_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pgraph
aktív tag
válasz Atos23 #54778 üzenetére
Szerintem Te a 860 PRO-ra gondolsz, nem a 960-ra. Utóbbi amúgy PCIe csatolós és más árkategória is.
A magam részéről nem adnék plusz pénzt a PRO-ságért. Ha van rá keret, inkább nagyobb tárterületet céloznék meg inkább.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Chaser
legenda
válasz UberMutant #54782 üzenetére
háttértárnak lenne, nagy elvárások nincsenek
Lauda
itt néztem első blikkre, 60 hó gar, a "vevő javára a kereskedő eltérhet"..no, ha a samu 3 évet ad, ebben az esetben ez történik ( :
többieknél tényleg 3 év, de vásároltam már ott, ha veszek akkor onnan_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Chaser #54784 üzenetére
Az elég érdekes, mert ez a bolt meg ezt írja: 60 hónap SAMSUNG
gyártói
garancia. Az ugye nyilvánvaló, hogy nincs ígyUp to 1,440 TBW or 3-year limited warranty
forrás....szóval várd ki a végét....
Erre képes a Samsung 1TB 860 QVO -- ismertető
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Chaser
legenda
válasz ubyegon2 #54785 üzenetére
papírra mit írnak, az a lényeg, 500gb-os 860-akra is 60 hónapot kaptam, nem gyártóit, apróbetűs rész nélkül az oázisnál
legtöbb bolt egyébként gyártói gart ír weblapon, lényegtelen - sztem esetek többségében azt szeretnék vele jelezni, h nem ők adnak rá több gart, hanem a gyártó maga annyit ad a termékére, amit ők továbbadnak, tehát nem sima kisker gar -, legalább egy évet mindenképp nekik kell vállalni, de lehet kettőt is már - semmis az a kitétel, ami a vásárló kárára történik -
nekem elsőre nem tűnik rossznak, írási terhelhetőség számomra kvázi lényegtelen, a vezérlő értelmes bennük, rammal jól megpakolták, lehet még rendszernek sem rossz, de nekem kifejezetten háttérnek kell kedvenc filmekhez, rendszernek ott az evo, backupnak meg lesz egy hdd, akartam egy nast de nem kell mégsem, a notebookom megoldja ami kell_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Chaser #54786 üzenetére
sztem esetek többségében azt szeretnék vele jelezni, h nem ők adnak rá több gart, hanem a gyártó maga annyit ad a termékére
Egyetértek azzal amit írsz, csak ugye itt a gyártó nem adott 60 hónapot. Nem mint ha a 36 hó nem lenne elég amúgy, a nemrég még előforduló 10 év meg ma már megmosolyogtató.
Ha jó amúgy ez a Q sorozat, simán jó lesz rendszer alá is. Mondjuk háttértárnak valóban egy 8TB-os Purple WD hasznosabb lenne, de ha NAS helyett notebook, akkor nincs mit tenni.....
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz ubyegon2 #54787 üzenetére
sztem itt még kavarják az evoval és benézik a gart, de majd "kisimul" , mindenestre úgy látom 3 évvel is a legolcsóbb 1tv-os ssd-ről van szó
akkora háttértár nem kell, csak a kedvenc filmeknek, kevés van, de azokat br formában akarom tárolni, ne kelljen mindig lemezt pakolgatni, lényegében az evo is azért lett 500-as, mert háttértár is, win meg programok amiket használok, 50-60 gb-on elférnek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Chaser #54788 üzenetére
sztem itt még kavarják az evoval és benézik a gart,
Erre lehet gondolni valóban, bár igencsak amatőr lehet aki így feltölti a terméket. Mindentől függetlenül 1TB-os SSD-ként ár/érték arányban határozottan nem rossz, nem hiszem, hogy sok gond lenne velük. Meg azért év eleje óta már kinn vannak....
win meg programok amiket használok, 50-60 gb-on elférnek
BR formában tényleg nem fogsz túl sok filmet tárolni.
Jó sok helyet foglal nálad a Win, nálam a fiókban gazdaságosabban műxik.
[ Szerkesztve ]
-
Frankie50
tag
Üdv Mindenkinek!
Lassan építgetem az új gépemet, már csak a proci hiányzik, de közben elgondolkodtam azon, hogy a 256 gb sata ssd-t kiváltanám az új rendszerben egy m2-re. A lap egy b450, a proci vagy 2200g, vagy 2400g lesz. Ezt a kettőt néztem ki:
ADATAIgazából csak alap dolgok mennek a gépen, net, youtube, telefonos videók, képek, játék nincs. Van mellette egy 500-s barra, tárolás azon van.
Tudom, hogy simán elég lenne a régi is, vagy m2 sata, de mostanában nem akarok evvel foglalkozni
Ahogy néztem a plexben van némi cache, és gyorsabbnak is írják.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Hát 40 körül szeretném megúszni
2. Mekkora SSD-re van szükség?
500g+....1 terra lenne a legideálisabb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
MSI B360 gaming plus vagy Giga B450 Auros Pro
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 elég
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Tök átlagos... Net, filmezés, játék.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Frankie50
tag
Üdv!
A lap már megvan, ház, táp, minden új, csak a proci hiányzik még. Lehet, hogy ma még pénzkidobásnak tűnik, de ki lát a jövőbe Mindenképpen kell vennem valamit, mert a jelenlegi gép a kisunokámé lesz, és ő még annyira sem ér rá a működésre várni mint én
Igazából a Plextor felé hajlok, de még nem dőlt el, hogy AKAROM -
angyalpc2
aktív tag
nem akarok beleszólni
De egy kicsit frissíteni kellene a téma összefoglaló leírást
Pl Samsung SSd-nél:
SM PM elmagyarázás oem pro evo Sata, m2sata, MLC/TLC/3D, annyi istentelen verzió van(nem csak ebből a márkából), hogy átlag felhasználó több napnyi net böngészéssel se igazodik ki.
Nem ártana egy évszámos táblázat se.Hiányoznak Toshiba XG5-6 szériák, vagy hogy ezek csak OEM cuccok.
Esetleg Firmware verziók...
..ha lehet
kösz -
Emperor_
addikt
válasz Sirandrish #54793 üzenetére
Samsung Evo 860, WD 3D Blue, Crucial MX500.
1 TB-osban ezeket nézegesd! Mind 5 év garis, de sok bolt 3 évet ad.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
thomasa
senior tag
Ajánlottátok a Samsung 860 EVO-t, 2 napja használom, és a hőmérséklet a sentinel szerint 47 fok ez normális? Előző SSD-mnél kb 30 volt. Itt meg terhelés nélkül ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest