Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz Zwiebi #55742 üzenetére
Azt senki nem mondta, hogy a Partiot Burst tartósabb. A gyártó vállal rá nagy TBW limitet. De abban igazat adok neked, hogy a TBW nem minden, a legtöbb SSD-ben nem a NAND fárad ki, hanem a vezérlő pusztul meg sokkal előbb. A NAND csak akkor szokott hamarabb kimerülni, ha valami nagyon gyopár NAND-ról van szó, vagy valami extrém sokat írtak rá (nem átlag felhasználás szinte).
A tartósságot sehogy nem tudod lemérni, csak ha várunk néhány évet, amíg kellő tapasztalat gyűlik össze egy adott modellről, de addigra meg már a konklúzió nem szokott releváns lenni, mivel az adott modell addigra rég kifut. Önmagában még a vállat gariidő sem garantál semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Erről az SSD-ről tud valaki jót/rosszat mondani? Kingston 120GB 2,5 SATA3 SA400S37/120G
Egy 3-4 éves Acer laptopot szeretnénk vele kicsit meggyorsítani, ezért olcsón szeretnénk megúszni. Általános felhasználásra lenne, csak annyi az elvárás, hogy működjön és érezhetően gyors legyen a gép. (Most csak egy HDD van benne.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz Sidorovich #55752 üzenetére
Ez egy alsóbb kategóriás SSD, de ha nincs kitéve extrém terhelésnek, csak általános felhasználásra, pl. (netezés, youtube, facebook, office, képszerkesztés), tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sidorovich #55752 üzenetére
Innen nézz másik boltot, 6eft alatt is van több helyen. Egy HP Elitebook-ba raktam ilyet egy éve, home user feladatokra tökéletes.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Samsung 860 QVO 1TB-rol velemeny? Erre menne a rendszer egy particiora, a letoltesek meg egy masikra. SSD nel is gond nelkul mukodik a dolog mint HDD-n?
-
Ribi
nagyúr
válasz phoenix64 #55756 üzenetére
Szép lassan megy le az ára, ilyen 34k körül már lehet rámondani, hogy kezd normális ára lenni.
Eddig kb. ugyan annyi volt mint más 1T SSD-nek. X írás után durván belassul, de normál használat mellett nem nagyon lesz ez a gond. Ha csak nem akarsz majd sokat rámásolni egyszerre.
Bár valszeg sokan még mindig inkább a megszokott crucit vagy wd-t javasolná. -
-
-
Ribi
nagyúr
válasz phoenix64 #55767 üzenetére
Gondolom igen.
Az A400-ban azt hiszem nincs is memória külön.
Illetve telítettségtől függően bizonyos mennyiségig SLC vagy MLC-ként használja a területet, mert azt gyorsabban lehet írni. Ez esetenként 20-50GB is lehet és addig bírja írni 500MB/sec-el, majd hirtelen beesik 100-150 körülire, vagy lentebb.
Pl a QVO-nál itt leírják, hogy QVO módban 80MB/sec-el tud írni az 1T-s verzió, de amíg tart a cache addig SLC-ként használja és addig 520MB/sec-el ír.
Itt egy másik leírás erről.
Ócó SSD-k nyilván nem ennyire jól vannak programozva, nem szórakoznak ennyit a vezérléssel és ezért olcsóbbak.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
De nem tudom miért más oldalakat linkelek.
Itteni SSD-re azt írja van memó benne (csak 32MB), de SLC cache nincs tipp szerint.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Frawly #55751 üzenetére
Ezt irta a kollega:
,,...Mivel elég nagy adatforgalom lenne rajta, ezért 1TB-os Patriot Burst-ra gondoltam, A 850TBW elég barátian hanzik, elég sokáig kitartana magasabb írási terhelés mellett is...."
Nekem ebbol az jott le, hogy amugy erthetoen de azt a kovetkeztetest vonta le, hogy minel nagyobb a rairt szam, annal tartosabb az SSD es a Patriotra volt a legnagyobb szam irva.
Ha felreertettem akkor mea culpa. -
nagyúr
Üdv. Srácok olvasgattam visszafelé, de nem nagyon sikerült dönteni. WD Blue 3D 500GB vagy Intel 545s 512GB? Mintha olvastam volna, hogy WD nagyon belassul egy idő után.
-
mrzed
senior tag
válasz Laccoss #55727 üzenetére
Köszönöm a tippet, lecseréltem a torrentklienst... így már azért sokkal jobb a helyzet, 45Mbit átlaggal megy a letöltés, ekkor már 100%-on teker a hdd.
Csere előtt megnéztem a statisztikát: 3 hónap alatt 1TB letöltés, úgy hogy nem is annyira kardinális kérdés a TBW érték.
Mielőtt ide jöttem érdeklődni, a fejembe vettem, hogy veszek egy belépőszintű, 1TB -os ssd-t... és tessék, megint 40e körül nézelődöm.. Valahogy sosem jön össze az alsó kategóriából vásárolni pc alkatrészt. -
Frawly
veterán
válasz phoenix64 #55775 üzenetére
Érdemes lehet, de ha van kereted az 1 terásra, akkor a nagyobbat vegyed. A QVO-nak az a baja, hogy nem sokkal olcsóbb az EVO-nál meg az MX500-nál. Nézd meg a WD Blue 3D G2-őt, abból még olcsóbb az 1 terás, és az nem lassul be.
Nem csak a NAND fajtája dönt. TLC és TLC NAND között is iszonyat különbségek lehetnek tartósságban és sebességben. A gépeddel nincs rendben valami, azért lassúak nálad azok az SSD-k, meg maguk a meghajtók is csak belépő szintű példányok, eleve nem acélos sebességgel, amiből még valami gépes gikszer levesz.
-
Frawly
veterán
Alsó kategóriából vásárolni általában sose éri meg. A HDD-n még tudsz úgy segíteni qBittorrentben az Eszközök, Beállításoknál a Lemezcache-t durván megemeled, mondjuk pár giga méretig akár. Meg az is segít, ha beállítod, hogy a letöltendő fájlokat ELŐRE foglalja le (Beállítások, Letöltések, Fájlok lefoglalása). Vagy pl. beállítod, hogy egyszerre kevesebb torrentet töltsön, úgy jobban közelítenek a lemezműveletek a szekvenciális felé.
Esetleg néha kézzel töredezettségmentesíted. Egyébként nem hiszem, hogy éjjel-nappal ~50Mbittel tudnál tölteni, azt nem bírnád tárhellyel.
-
Tsabee
csendes tag
Hali!
Új gép összerakása előtt állok, a rendszer alá gondoltam ránézek ssd téren 250/500gb között gondolkoztam. Eddig Samsung ssd választásaim voltak, teljes elégedettséggel.
Most M.2 PCIe csatis ssd-t tervezek, alapvetően a Samsung Evo 970 Plus 500Gb amit kinéztem ez 35.000 Ft jelenleg, de megláttam ezt a SILICON POWER 512GB P34A80 ami 23-25.000 körül elérhető.
Sosem használtam ezt a márkát eszerint a teszt alapján [link] az árán kívül a teljesítményben is elég meggyőző.Van aki használ ilyet vagy ajánlott termék?
-
L3fthand
csendes tag
válasz Tsabee #55779 üzenetére
Hali,
furcsálltam, hogy a 970-es EVO ilyen rossz értékeket hozott a linkelt teszten.
Rákerestem ugyanazon az oldalon egy direkt 970-es tesztre.
970-es teszt
Teljesen más eredmények vannak rajta.
(pl.irási késleltetés 0,031 ms <-> 0,023ms, 64MB QD4 1636 <-> 2469 MB/s).Furák ezek a tesztek .
Ettől még persze az SP jóval olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz phoenix64 #55778 üzenetére
500-asból a 860 EVO jobb vétel az Intelnél. De ha alap felhasználásod van, akkor az Intel 545 sem rossz vétel, az is kiszolgál, és szintén nem lassul be. Ha 30k-d van, és nem akarsz belassulást, akkor maradj az 500 gigásoknál. Az Adata SX8200 sem rossz SSD, ha a SATA Samsung árában van, és a géped kezeli az NVMe-ket, akkor simán vehető. Az Adatánál nem kell aggódni, hogy a bolt csak 1 év garival adja, az Adata oldalán regisztrálod a terméket a vásárlást követően, és a gyártó felé 5 évig érvényesítheted a garit, egy kellemetlensége van a bolti garihoz képest, hogy neked kell külföldre visszaküldeni az SSD-t.
A belassulás csak a QLC-s, vagy DRAM nélküli, vagy kicsi NAND cache-es SSD-k betegsége, és azokon is csak nagy fájlok írásával történő munka, nagy fájlmásolások alkalmával jön elő, amit átlag felhasználó elég ritkán művel.
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy jó pár éves ADATA SP920SS 128GB SSD-n van a Windows-om (asztali gépben, E5200 proci + 4GB RAM mellett). Kérdésem, hogy mennyit fejlődött ennek a megvásárlása óta az SSD világ, éreznék-e lényegi különbséget ha lecserélném pl. egy Samsung EVO 250GB SSD-re? Oké, biztos jobb az újabb, de érdemes ezzel foglalkoznom, vagy igazából nem észrevehető a különbség Chrome indítás, böngészés, stb közben? Játék és videoszerkesztés nem foglalkoztat. Itt egy összehasonlítás a 2 SSD-ről, csak nekem nem sokat mondanak a számok..."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Laslow #55789 üzenetére
Ha az alaplapod megeszi akkor egy moddolt xeont raknék inkabb bele vagy egy core2duo/quad procit, jobb befektetés lenne. Aprón apróért mennek ezek a procik.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Egon
nagyúr
válasz Frawly #55787 üzenetére
A belassulás csak a QLC-s, vagy DRAM nélküli, vagy kicsi NAND cache-es SSD-k betegsége, és azokon is csak nagy fájlok írásával történő munka, nagy fájlmásolások alkalmával jön elő, amit átlag felhasználó elég ritkán művel.
A magam részéről a Plextor M9PeGN és a HP EX900-as típusok között vacillálok, ilyen szempontból valamelyiket érintheti a lassulásos jelenség?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Frawly
veterán
Az EX900-at nem ismerem, de a linkelt teszt szerint ez egy belassulós, visszavágott sebességű valami.
A Plextor biztosan jobb vétel, csak annyi jótanács, hogy ne az N-es végűt vegyed, mert arra még vehetsz te hűtőbordát. A sima G-s verzióra menjél rá, azon van normálisan gyári hűtés.
-
Frawly
veterán
válasz Laslow #55789 üzenetére
Csatlakozom a felettem szólókhoz. Tegyél bele moddolt Xeont, vagy erősebb C2Q procit, még min. +4 GB RAM-ot, esetleg valami modern GPU-t a hardveres dekódoláshoz, ezek az upgrade-ek már csak jelképes összegbe kerülnek, és kitolod vele a gép használhatóságát. Azt az SSD-t nem érdemes lecserélni, a töltési idők nem lennének rövidebbek. Majd akkor cseréld le, ha a 128 gigás tárhely már kevés, de akkor se 250 gigásra, hanem min. 500-1000 gigásra.
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok,
Nem rég vásároltam haveromnak 1 olcsó kis SSD-t, 1 itten is ajánlott típust BX500 120GB.
Eléggé érdekes infót ad róla SentinelHDD Sentinel v5.30 és a v4.71 is ugyan azt írja
http://kepkezelo.com/images/532dssl23ol7eh2tuu26.png
http://kepkezelo.com/images/eyf5h56ldua00brqv11i.png
http://kepkezelo.com/images/rtvcdju4x713ke0r145a.png
Mi a vélemény?
Működni működik így elsőre..
Aqua 3 napja vettem neten.
Saját programja szerint jó... Működik végülis, de még ilyet nem láttam (se V300, UV400, HyperX 3K, HyperX Fury, Silicon Power, ADATA XPG).
Cseréltesem ugyan ilyenre vagy másik?
Ok lehet ez a cserére szerintettek? Vagy csak vásárlástól való elállás jöhet szóba?
2 terméket rendeltem egyik sem tökéletesKöszönöm előre is segítségeteket válaszaitokat!
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
embe
nagyúr
válasz M-a-X-i #55798 üzenetére
Nincs ezzel az SSD-vel semmi gond.
Arra ügyelj ha ellenőrzöd HDSentinellel, legalább az 5.30.3 verziójú, vagy újabb legyen, mert a régebbiek adatbázisában nem szerepel, és 100/0 % -osnak fogja mutatni, nem kis izgalmat okozva. )
Ettől a verziótól már ismeri, és a helyes értékeket mutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest