Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
ThinkPad T510 notebookba két SSD meghajtót néztem ki, mindkettő 60 hónap garanciával van hirdetve.
Árban van különbség, ha az alábbi két helyet nézem, az Intel 13 890 Ft, a Samsung 18 100 Ft.
Véleményetek szerint melyik lenne a jobb vásár?
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Belépőszintű SSD-t keresek játékok tárolására 240-256-os méretben, bevezetőből BX500, SU800, vagy egy fel nem sorolt 3. lenne a legjobb választás? Belépő szint érdekel, de a szar-hugy minőséget kerülném.
Köszi!
-
Zwiebi
tag
Nem egyszeru a dontes, mert van arbeli kulonbseg. Mire lesz hasznalva? Mennyi hely kell? At fogod tenni a jovoben masik gepbe?
A BX500 idotallobb a nagyobb meret miatt, de alig dragabban lehet WD Blue-t is venni ha tobb mindenre lenne hasznalva a gep. Ha csak arra kell, hogy fusson az Office es egy konyveloprogram, akkor a 240-es BX500 is eleg.(#55651) Dhampir:
Ezek kozul az 545s, a 250-es 860EVO tul van arazva.
Ha lehet mas is, akkor az MX500 vagy a WD Blue jobb vetel.(#55645) kraftistvan:
A WD Green nem egy tul jol sikerult SSD, inkabb nezzel egy BX500-at.
(#55653) Egzee:
Mennyit szansz ra? A BX500 es az SU800 kozott azert van arkulonbseg, igy pedig nehezebb ajanlani.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem jatekokra egy 512-es SU800 van, meg vagyok elegedve vele. Viszont egy 960-as Patriot Burstot fogok még venni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Rick4
félisten
válasz jeffreybboy #55652 üzenetére
3 héttel előtte vettem még a régi gépembe ( Asrock H81M-ITX, i7-6700), a 256-os volt 18900Ft, de a sima 500/400 körül volt vége, el is gondolkodtam, kár volt a régi Samsung 830-ast lecserélni, utánanéztem, mit tudnak ezek az nvme SSD-k, megdöbbentő volt a sebességkülönbség, arról nem is beszélve hogy az ilyen 500GB-os PM981-esek kevesebbért vannak az apróban, mint amennyiért a lassú, fele akkora SD-t vettem. úgyhogy ezen felbuzdulva új lap, új proci, mivel az új proci már 6 mag, és terhelve nyeli az elektronokat, ezért új ház is lett mellé, de korrekt lett, én mindenkit arra biztatok, ha teheti, köszönjön el a Sata3 csatolótól. A procik- SSD-k sebessége rég lelépte már azt a korlátot, csak fogja a gépet, és még olcsónak se olcsó.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Tökimanó
senior tag
Az SSD behelyezése óta a gépben belekeveredek a lemezekbe. A megszokott nevű " C,F" most teljesen mást tartalmaz mint eddig, " E" pedig most nincs is. Ráadásul mint a képen látható az F azt mutatja hogy majdnem tele van. Viszont valójában az még teljesen üres. Ezek a dolgok normálisak vagy esetleg valami rosszul lett csinálva? És érdekelne hogy a neveket meg lehet változtatni ? Pl. az " F" átnevezhető "E"-re? Mert akkor a régieknek visszaadnám a régi ,az újaknak meg az új neveket adnám. Számomra így egyszerűbb lenne.Persze ha ettől megkeveredik valami akkor tárgytalan,és marad úgy ahogy van. -
Rick4
félisten
válasz Tökimanó #55657 üzenetére
Start gomb, ott a megnyíló menüben a saját gépre jobb klikk, ott a kezelés, és ott a lemezkezelés. Akármelyik partícióra jobbklikk, és ott meghajtó betűjel és elérési t módosítás. Onnantól egész az ABC végéig adhatsz akármelyik meghajtónak ( a C-n kívül persze) betűjelet, Ha egy K-t kellene E-re nevezni, akkor az E-t először hátrébb teszed, pl R-re, a K-t átnevezed E,re majd az E-t, ami most már R lett, arra nevezed, amire szeretnéd. Remélem érthető.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nagyúr
válasz Dhampir #55660 üzenetére
Vannak még jók, de ami majd ajánlott lesz, azzal még nincs elég tapasztalat. Ez a kettő, amit linkeltél, bőven elég választásra most. Majdnem egy árban vannak, az a 2000 ft különbség rohadt messze van a túlárazástól szerintem. (annyival bőven jobb is, talán cache-ben is.....)
Kb annyi plusz mellett Samsungot vennék, azt is vettem bő fél éve jóval drágábban persze.
Nemrég a Samu volt 13eft körül akciózva MM-ban, el is hordták gyorsan.magánvélemény
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rick4
félisten
válasz jeffreybboy #55661 üzenetére
Azokhoz a alapokhoz a sata passzol, nincs szerintem m.2 foglalat bennük.
-
Zwiebi
tag
válasz féldekás #55659 üzenetére
Meg fog felelni a BX500!
(#55660) Dhampir:
En az MX500-at javasolnam. Az 545s nagyon hasonlo hozza, szoval az sem rossz vetel, foleg ha szamit az 5 ev garancia. En nem szeretek adathordozot garanciaztatni (ha nincs titkositva es nem lehet torolni az adatokat akkor semmikeppen), es par ev mulva a 250-es SSD-k sem fognak sokat erni, szoval en nem ertekelem sokra az extra garanciat, de ezt neked kell eldonteni. Mindenesetre egyikkel sem jarsz rosszul.
(#55656) Rick4:
Azert messze nem mondanam, hogy el kell felejteni a SATA SSD-ket. Az adatatviteli rata csak az egyik eleme a sebessegnek. Az SSD-k azert erzodnek gyorsnak a HHD-khez kepest, mert sokkal alacsonyabb az eleresi idejuk. Az NVMe meghajtok ketsegtelenul jobbak, mint a tobbi, de ha oprendszer / programok inditasarol es hasonlo feladatokrol van szo, akkor nincs igazan erezheto kulonbseg.
Csak, hogy Andrew S. Tanenbaum-tol idezzek: Never underestimate the bandwidth of a station wagon full of tapes hurtling down the highway.
Ha online akarsz jatszani, akkor a valaszido szamit, az mindegy, hogy 10 megabited vagy 2 gigabited van, vagy a kocsi hatuljaban van annyi adattarolod, hogy atlagsebessegben jobb, mint barmilyen internet.Ne erts felre, az NVMe jobb, de az eros tulzas, hogy a tobbit el kene felejteni, vagy az, hogy 1 specifikus meresi mod eredmenye azt jelentene, hogy 6X gyorsabb lenne altalanossagban.
-
Torrent-hez milyen satas ssd-t javasoltok?
1TB-t vennék, 30-40e ft a keret, gondolom minél nagyobb TBW legyen?
Western Digital Blue 3D jó? Vagy van jobb?
(Torrent néha megy csak, napi max 2-4 óra)
(És ne beszéljetek le róla az ssd-ről!)<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Zwiebi
tag
válasz FireFox1996 #55667 üzenetére
Mennyit toltesz le atlagban? Legtobb torrentoldalon meg tudod nezni a regisztralasi idot es a letoltott adatmennyiseget (feltoltes nem erdekes).
2000-el olcsobban van amugy MX500.Szerk: rendszermeghajto is lesz, vagy csak letoltesre / seedelesre kell?
[ Szerkesztve ]
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz FireFox1996 #55667 üzenetére
Nálam egy 2TB-os Samsung 860 EVO megy napi 24 órában 8 hónapja, folyamatosan 40-50 torrent megosztással, a saját progija szerint még mindig 100%-os (jellemzően olyan 6-700 GB üres hely van rajta). Ez még nyilván nem az az idő, amiből messzemenő következtetést lehetne levonni, de 5 év rá a garancia és ahogy nézem bőven belül marad addig a megengedett használati (TBW) kereten.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
-
Raymond
félisten
válasz FireFox1996 #55670 üzenetére
Ez semmi, szinte barmit vehetsz ide, de az emlitett WD Blue 3D egyebkent is jo valasztas mert jo az ar/ertek aranya.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Zwiebi
tag
válasz FireFox1996 #55670 üzenetére
Erre meg akar egy Kingston A400 is eleg lenne, annak is 300TB a garantalt iraslimitje. Ha nem akarsz szuperolcsot venni (esetleg kesobb masra is lenne hasznalva), akkor MX500, jobb aron van, mint a WD Blue es legalabb olyan jo.
-
nagyúr
• szekvenciális írás/olvasás (MB/s-ban): nagyobb fájlok mozgatásánál, videó szerkesztésnél beszélünk erről
• IOPS: másodpercenkénti olvasási/írási műveletek száma véletlenszerű 4KQD32 szegmensben, itt a QD = Queue Depth = párhuzamos műveleteket jelöl.
Példa: egy 80.000 IOPS-os SSD a 4KQD32 szegmensben 320 MB/s környékén tekerhet, mivel 80,000*4K (4096) az 320MB
• 4K írás/olvasás: apró fájlok kezelésének sebessége – ez az érték az igazán lényeges számunkra, de ugye nem is ezzel dobálóznak a gyártók a fenti kettővel szemben..
• elérési idő (ms-ban): ebben szintén hatalmas különbségek vannak SSD és HDD között, nyilván technológiai okokból kifolyólag (memória vs. lemez- és fejkezelés). Viszont SSD és SSD közötti elérési időkülönbségeket nem lehet megérezni, ebben az esetben nem hangsúlyos érték****************************************************************
Az Összefoglalóban van ilyen is, mielőtt valaki már sokadszorra félreérthető módon laikusokat rábeszélne, hogy dobja ki a Sata3-as gépét és vegyen NVME SSD-t, mert hú de gyors lesz.....
Na persze, aki nem olvas Összefoglalót és beugrik minden marhaságnak.......
Senkit nem érdekel, meg nem is ez a fő egy SSD használatában, de vagy 3 éve az akkor 6-7 éves AMD APU-s desktopba lévő Intel 520 120GB (SATA 3!!! ) SSD-n két különböző oprendszer közül a lassabb bootolt 3,2s alatt! NVME SSD-t persze nem is rakhatnék bele, de akkor le kéne cserélnem a gépem? OK, hogy párszáz microsec-et nyernék, de van olyan ember, aki azt érzékeli?
-
jeffreybboy
tag
Ősszefoglaló nekem is kimaradt, akkor annyi kérdés hogy egy Samsung evo 850-860-ra érdemes lecserélni jelenlegi hyper x fury ssd-m?
Egyedül az idő a barátom.
-
poci76
aktív tag
válasz Frawly #55625 üzenetére
Pedig függhet az írás mennyiségétől az adatesztés. Tegyük fel, hogy egy TLC SSD-ben 0V-tól 7V-ig megy a 8 feszültségszint (egyébként nem, minden konkrét érték hasraütés, amit írok). Ez mondjuk a gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. egy 4-es szintet beírva egy friss cellába aztán kiolvasva mondjuk 3,9V és 4,1V közötti értéket kapunk a cellák nagy részénél, teszem azt 99,99%-ánál. Több ezer írási ciklus után viszont a cellák degradálódnak, pl. töltéshordozók ragadnak eltávolíthatatlanul a szigetelő rétegbe, ami eltolja a cellák feszültségét, így mondjuk a cellák 99,99%-a esetében a 4-es érték már a 3,6V és 4,4V közötti tartományba kerül. Ez még mindig jól olvasható ki, de a határhoz közeli cellák esetében sokkal könnyebben elérhető a 3,5V, ami alatt már 3-nak olvassa ki a rendszer és a 4,5V, ami fölött 5-nek.
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #55665 üzenetére
Így van. Észre sem venni a különbséget.
Az NVMe-nek átlag felhasználásnál ritkán van értelme, ha rendszeresen vannak nagy fájlmásolások. Vagy pl. nagyobb Win10 update-ek tekerik a lemezt (ilyenkor nagy fájlt bontanak ki, meg sok gigás mentést készítenek a futó rendszerről, hogy hiba esetén vissza lehessen állítani a rendszerfájlokat), vagy fut néhány lemezintenzívebb alkalmazás, és a Win10 a háttérben elkezd több apró frissítést erőltetni, és minden párhuzamosan akarja a lemezt nyúzni, akkor még néha kijöhet az NVMe előnye, mert ezen a ponton, főleg a gyengébb SATA SSD-k le tudnak térdelni, elég tisztességesen be tudnak lassulni. De ezek a felhasználási körök sem túl gyakoriak. Aki pl. rendszeresen frissíti a Windows-t, annak sose lesz egyszerre túl sok frissítése, nagy update meg csak kétszer szokott lenni egy évben (és ezek most már el is halaszthatóak). Nagy fájlmásolás is csak akkor szokott befigyelni több évente az embereknél, ha mentést húznak vissza, mert mondjuk új meghajtót vettek, vagy adatvesztés, formázás, stb. után akarják visszaírni az adataikat. Elég ritkán fordul elő.
Esetleg ha nagyon intenzíven tekeri a rendszer a swapot, de erre megint nem NVMe-t érdemes venni, hanem az árkülönbözetért RAM-ot bővíteni inkább, hogy az OS ne nyúlkáljon sokat a swaphoz.
Ki lehet épp próbálni az NVMe-t, ha valaki nem akar kábelezni, vagy nem valami jó a SATA vezérlője, és mondjuk olyan árfekvésű az SSD, hogy nem sokkal drágább a SATA-soknál. De azért felesleges méregdrága Samsung, Corsair, Plextor, Intel Optane NVMe SSD-ket beszerezni, mert sok giga/sec-et tolnak át benchmarkok alatt, ha egyszer normál felhasználásnál nem fognak gyorsítani a rendszeren. Az a baj, hogy ezt nem hiszik el az emberek bemondásra, csak ha már tapasztalták, hogy tényleg nem tölt be semmi gyorsabban.
-
Frawly
veterán
válasz Zwiebi #55672 üzenetére
Az MX500-nak viszont melegedési problémája lehet, főleg M.2-es kivitelben. Viszont cserébe kicsit gyorsabb is (ez megint csak extrém esetekben jöhet ki, nagy fájlműveletek, vagy sok párhuzamos lemezművelet, ami nagyon ritka átlag felhasználáskor), mint a WD Blue, mert több rajta a cache is, meg modernebb vezérlő van rajta. Kb. egy szintben van a kettő.
-
Frawly
veterán
válasz poci76 #55677 üzenetére
Így van, ezt írtam én is, hogy ha már rojtosra vannak írva a cellák, akkor felgyorsul a felejtés. Abban viszont igazad van, hogy attól is függ, hogy a vezérlő milyen módban használja a NAND-ot. SLC-nél a legkönnyebb a 2 feszültségszintet kiolvasni, MLC-nél még relatíve könnyű a 4-et, de már kicsit nehezebb, TLC-nél a 8-at még nehezebb, QLC-nél a 16 jelszintet meg még nehezebb kiolvasni, ahogy van egyre több szint megkülönböztetve, egyre nehezebb különbséget tenni a szintek között, egyre közelebb vannak egymáshoz feszben, így a felejtéssel is jobban vannak érintve.
Egyébként a fentebb említett 30 fokig 10 éves felejtés jól hangzik, de amíg a gyártók nem garantálják ezt nyíltan, addig nem érdemes rá alapozni, addig kb. 1 évet érdemes alapul venni. Így meg archiválásra, meg fiókba tárolásra nem érdemes SSD-t venni.
-
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Vettem egy laptopot( Vivobook S530 ), de csak 256os M.2 ssd van benne, még a "belakás" előtt szeretném bővíteni. Találtam videót, kb ide kéne( Sata3 2.5" ), nem értek hozzá, nem valami vastag szerkezet, ez a hűtésben állítólag meglátszik. Torrentezésre is lenne használva, meg hát adatok mentésére, jó lenne a tartósság.
Nézegettem amit ajánlotok, az MX500ra mintha azt írnák, hogy pont a vékonyabbakba nem való, mert nagyon tud melegedni. WD Blue vagy Samu 860 EVO mennyire lehet barátibb? Esetleg ezeken kívül mi jöhet szóba( Pl transcend pendrive-jaim egész jól bírják )?
Ja igen 1TB körüli érdekelne, és olyan 40-45 körüli összegig.Mivel az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Láttam, hogy megint írták itt, higy a Crucial MX500 m.2 ssd-k mennyire melegszenek. Lehet, hogy én nem értek hozzá és nem tudom mit kell nézni, de egy kicsit utánamentem ennek az egéasznek. (Kétszer megcsináltam) Nekem van 2db. Másoltam egyikről a másikra, hogy tekerjen rendesen. Ment is ahigy kell, 500MB/s körül másolt. Eközben a Magician 78 fokot mutatott. Megfogtam kézzel az ssd-t a borda egyáltalán nem vikt meleg, de egyéb más helyen sem. Utána megnéztem hőmérővel is minden pontját az ssd-nek, pontról pontra haladva. A vezérlőnél volt a legmelegebb, 58 fokos. A Magician ekkor még mindíg 78 fokot mutatott. Lehet, hogy én nem csináltam jól, de mashol hol melegedhetne egy ssd? Én azt mondom, hogy nem a valós értékeket mutatják a szoftverek. Javítsatok ki ha tévedek.
Köszi, hogy elolvastad!Üdv!
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
nagyúr
válasz Zwiebi #55683 üzenetére
Sajnos nem, mivel attól, hogy két közel azonos áron lévő termék közül az egyik leárazott lett, attól a másik nem válik túlárazottá! Nekem ez logikailag nem állt össze, de itt inkább szemantikai kérdésről van szó, az ajánlat ettől még úgy jó, ahogy mondtad.
(#55681) Dhampir
Tényleg nincs mit, én sem értek hozzá, csak innen okosodom. (ez a mester megszólítás nagyon jó, köszi.....én mint mester!) :-)
Amúgy ha bármikor is felmerült volna benned a Samsunggal kapcsolatban, hogy régebben egyes tipusok Linuxok nem jól lettek kezelve a TRIM-meléssel, ez a 860 EVO-ra nem vonatkozik! Szerintem az ebben említett blacklist-ben sincs benne.
A 850 EVO még érintett volt, de a 860 már nem.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz horvathpeter #55684 üzenetére
Hol mérted a hőmérsékleti értékeket? Gyanítom, hogy csak a külső burkolaton.
Mindössze ez a két gumitappancs (2.5"-osnál) próbálja átadni a hőt a keretnek (mondani se kell, hogy nem a legjobb hatásfokkal):
A régebbi változatok vezérlője nem melegedett ennyire.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz horvathpeter #55687 üzenetére
Az M.2-t nem vettem észre ne haragudj!
Egyébként az M.2-t kézzel szerintem ne tapogasd a statikus feltöltődésből adódó kár veszélye miatt.Egy infrás hőmérős mérés többet mondana, ami azt illeti.
BX500-al 74 fokot értem el korábban (HDS szerint).
Miért Magician-al nézted. a legújabb Hard Disk Sentinel mit mutatott?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Egzee
őstag
válasz Zwiebi #55654 üzenetére
Van köztük 2000ft különbség... Nekem elég egy 240-256GB-os valami, mert be tudom osztani... Melyiket akkor, BX500 vagy SU800, illetve érezni-e köztük a 2000Ft-ot, vagy nem éri meg azt az extra 2 ropit az ADATA?
Látom, hogy ezek TLC-sek... Azoknak nem valami nagy az élettartama...
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
Intel Optane technológiával csak boot driveot lehet gyorsítani? Azt nem lehet úgy beállítani, hogy egy másodlagos merevlemez működését gyorsítsa?
-
Zwiebi
tag
válasz ubyegon2 #55685 üzenetére
Nem igazan ertem mirol beszelunk. En azt mondtam, hogy a 250-es Samsung tularazott. Nem akciosan, hanem altalaban.
Itt vannak a mostani arak csak hogy ne ertsuk mar felre egymast:
Crucial MX500:
Samsung 860EVO:
A ketto nagyjabol megegyezik teljesitmeny szempontjabol es megbizhatosagban sincs igazan feltuno kulonbseg. Ennek fenyeben szerintem a Samsung tularazott. Amikor mindennek ment le az ara, akkor az Evo maradt ahol volt, szerintem csinaljak a helyet arazasilag a QVO-nak.
(#55689) Egzee:
Olcson jo a BX500, jatektarolasra boven eleg is, ha tobbet koltenel, akkor mar inkabb az MX500 2.5".
A TLC-rol pedig mar sokszor el lett mondva, meg az elmult par napban is, de atlag felhasznalas mellett evtizedekig tart mire elhasznalodnanak a cellak. Elobb fog a vezerlo meghalni, pont mint a HDD-ken is meg tud. -
Egon
nagyúr
válasz Zwiebi #55692 üzenetére
Ez pontosan így van.
Sokszor ajánlom az ismerősöknek a 860 EVO-t, de aki ragaszkodik a 250 GB-os mérethez, annak nem szoktam, túl nagy az árkülönbség (pár ezrest hozzádob, és már 500 GB-ost tud venni szinte ugyanannyiért)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
horvathpeter
aktív tag
válasz Ciccuka #55688 üzenetére
Olyan hőmérővel mértem. Igaz olcsó cucc, de nem hiszem, higy ~20 fokot tévedne. Ha lesz időm valamelyik nap megint meglesem. Leszedem a HD Sentinelt is. Bocs félreírtam nem a Magicianban néztem hanem a Crucial gyári programjával a Crucial Storage Executive
-al Csak annyira bennem volt a Samsung.."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
nagyúr
válasz Zwiebi #55692 üzenetére
Dhampir kolléga kérdése ebben a hsz-ben két konkrét SSD-re vonatkozott, amik között 2eft eltérés sem volt, kivéve a jelenlegi akciós árat. Te erre írtad, hogy a Samsung túlárazott, én meg írtam, hogy nem túlárazott, mivel annyival jobb is.....(nem akciós árakkal dolgozva)
Most már más tipusokat linkelsz, ami az alapkérdés szempontjából enyhén indiferens, tehát ha nem érted miről van szó, akkor olvasd el újra az eredeti kérdést.
-tehát újra, ez a két SSD az, amire a kérdése vonatkozott, én itt nem látok MX500-at, ami persze később már szóba került, de sajnos épp nem néztem be a Látóasszonyok topikjába, hogy a hsz-em megírása idején ezt előre sejtsem!
Így már érted valamennyire, hogy miért nem értetted eddig?
Neked ebben a mondatodban azért lejön, miért mondom, hogy nincsen túlárazva? Ha valakinek ez a 6-7 év gondnélküliség nem ér meg +2 eft-t.....
En is szeretem a Samsungot, nekem is van egy rakat es az elmult 6,5 - 7 evben egy darabbal sem volt baj, de az utobbi fel evben nem tul jo az arazasuk.
[ Szerkesztve ]
-
horvathpeter
aktív tag
válasz horvathpeter #55696 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni az előzőt.. Na most megnéztem a legújabb HD Sentinellel, 54 fokot mutat idle. A hőmérő a legmelegebb ponton 39-et. Az ssd másik fele tök sima, ott nem lehet szerintem meleg. Lehet, hogy tévedek, nincs kizárva, de szerintem nem a valós értékeket mutatják a szoftverek. Ha valakinek van rá lehetősége és meg tudná nézni, akkor össze lehetne hasonlítani.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Egzee
őstag
Hát srácok, akkor én szerintem benevezek egy 32GB-os Optane-re és akkor legalább az egész 2tera meglódul...
-
Zwiebi
tag
válasz ubyegon2 #55697 üzenetére
Vitatkozzunk meg legyszives.
O konkret boltot es termeket linkelt errol kert velemenyt. Igen, az 545s akcios aron volt, de o ezt az arat kerdezte, direkt be is gepelte a hozzaszolasba, nem csak linkelte. Teljes aron az 545s sem lenne a legjobb vetel, annak ellenere, hogy ha mas boltot is figyelembe veszel, akkor mar 3500-al olcsobb NEM akcios aron (mindkettobol legolcsobb nem akcios ar). Az, hogy abban a konkret boltban mennyibe kerul nem akciosan nem relevans, ilyen alapon a gsmpalotanal 28000 a 250-es 860 Evo, szoval garantaltan tularazott. Ot azon az aron erdekeltek a termeket amennyiert o linkelte. Megirtam neki, hogy szerintem a Samsung tularazott, mert szerintem nem er meg annyit amennyivel tobbe kerul, peldaul a 4210 forintos felarat ami a ket ajanlata kozott volt.
Ezen felul megkerdeztem, hogy mast lehet-e ajanlani (nem gepeltem be, de van akinek konkret marka kell, vagy megadott boltbol / ertekben kell vasarolnia), mert van az 545s-nel is jobb ajanlat. (az MX500 amit a legelso hozzaszolasomban linkeltem, nem kesobb).Csak hogy en is crop-oljak kepet:
Nem azt kerdezte, hogy 545s vs 860 Evo altalanossagban, hanem ezt:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest