Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yogibear974
senior tag
Est', topiklakók!
Sajna úgy néz ki, hogy 6 év után behalt 840 Pro-m :-o Flash SSD-be topikban már kiveséztük a napokban.
Így egy új beszerzése szükséges.
Mivel megrendült a bizodalmam a Samuban, Így az alábbit néztem ki.
Crucial MX500 1TB (CT1000MX500SSD1)
végső esetben
Samsung 860 PRO 512GB
TLC mind a kettő.
Egyéb özletek?!
Üdv: -=Yogibear=-
-
Raymond
félisten
válasz Yogibear974 #56603 üzenetére
A Pro felesleges, maradj a sima EVO-nal. A ketton kivul meg a WD Blue 3D amire ranehetsz.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
asdf74
tag
Sziasztok. Nem volt meg m.2 ssd-m. Samsung PM 981 nvme rendben van? Rendszernek kéne egy bazi gyors ssd. Koszi
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
KINGSTON 240GB A1000 M.2 PCIe M.2 2280 SA1000M8/240G megfelelő lesz rendszernek egy ASROCK B450M-Pro4 alaplapba?
-= Pancsermeste® =-
-
mrzed
senior tag
válasz varmi2 #56606 üzenetére
Az odáig rendben van, hogy sata3 és nvme ssd között nincs akkora ugrás, mint hdd ssd között... de az már túlzás, hogy nem profitál belőle az op rendszer... az lehet, hogy annyit nem, amennyivel többe kerül, de igen is, hogy lehet érezni a tempóját. Főleg, ha komolyabb alkalmazások és játékok is arra kerülnek, nem ritka, hogy másodpercekben mérhető a sebességkülönbség.
-
Bodz
nagyúr
válasz Pancsermeste #56610 üzenetére
Picit drágábban van S11 Pro is (bordás SX8200 Pro amúgy), ami lényegesen gyorsabb jószág.
-
asdf74
tag
Szia! Igen van a lapomon egy jo kis turbo m.2 és arra akarom a rendszert. (Msi b450 m mortar) (lap info:Enjoy a blazing fast system boot up and insanely quick loading of applications and games with MSI motherboards. Delivering speeds up to 32Gb/s per device using Gen3 x4, Turbo M.2 is over 5 times faster than a regular SATA III connection!)
-
jeni
félisten
válasz Pancsermeste #56615 üzenetére
nem értem a dolgotmiért fontos a kompatibilitás egy lapnál az adott Kingston-t (240Gb)tekintve ha kaptál egy jobb ajánlatot és még az nagyobb tárral rendelkezik és az Adata (256Gb) komolyabb cucc!
-
Chaser
legenda
amit linkeltél ha jól látom nem pro, és az a 8200 szintjén van - nem mintha annyival lassabbak lennének, de a pro az gyorsabb és újabb sm vezérlős -
szerk:
rosszul láttam ( : típus száma és a méret stimmel, csak a névnél nem rakták ki h pro[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Bodz
nagyúr
válasz Chaser #56618 üzenetére
De, pro. A sima S11 csak 240 gigás, na meg ott van a AGAMMIXS11P-256GT-C is.
(#56615) Pancsermeste: Igen. De nincs akkora árkülönbség köztük szerintem, hogy megérje a Kingstonnal foglalkozni.
Team Group Cardea II. Ez is ugyanaz, mint a Silicon Power P34A80, Viper VPN100, Corsair MP510, stb. Alaposan fel van bordázva. Nem kell hozzá Aliról borda, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Igen, szerintem sem CRC hibákban ütközik ki az inkompatibilitás, hanem hogy az SSD vagy már a BIOS-ban sem látszik, vagy látszik, de OS alatt nem látszik, vagy látszik, de használat közben fagyások lesznek vele. De elméletileg nem zárható ki, hogy az inkompatibilitás ilyen CRC Error formában is kijöjjön. Ilyet még nem láttam, de mindenre van egy első alkalom.
-
Hauptmann
addikt
SATA3 SSD esetén van valami érdemleges különbség a Samsung 860 EVO és a Crucial MX500 között? Ez utóbbi némileg olcsóbb most.
-
-
Chaser
legenda
Ha kellene valakinek 5 ev alza garos corsair mp510 akkor rikkantson, egy db var bp koki postan, de a kisebb adatat veszem, 49,990,- ft pontosan, nevemre szol a szamla, de ha fontos a szamla rajuk csorgok h tudjak-e modositani, helyszinen fizetendo
Nincs rajta anyagi hasznom, ezert raktam be ide, ha nem kell senkinek lemondom, mashol nincs, naluk talan ujra meg lehet rendelni 1 het atfutassal, de nem keszletesSzerk:
A 960gb-os verzio, az kimaradt, 1600 v 1700 tbw ertekkel[ Szerkesztve ]
-
Mad_Wolf
aktív tag
Sziasztok, milyen SSD-t vegyek?
30 ezer FT körül keresnék 500 GB-os m2 ssd-t, asztali gépbe, AsRock b450m-hdv alaplapba.
Játékra és munkára is használnám (photoshop, illustrator, after effects)Amire gondoltam:
Adata sx8200 pro
vagy
Adata gammix s11Ezek jók ebbe az alaplapba? a kompatibilitási listában látok hasonlókat, de pont ezeket nem (480gb 512 helyett az sx8200-nál, illetve 240 gb 512 helyett az s11-nél)
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Mad_Wolf #56624 üzenetére
Nyugodtan veheted a 8200 Prot. Ugyanaz a kettő, csak az S11 Prohoz még kapsz egy egyszerűbb bordát is, ami ekkora felárat azért nem ér meg.
A tegnap emlegetett Cardea ssd-nek van vizes változata is. Azon gondolkozom, hogy ennek így mi értelme??
[ Szerkesztve ]
-
ttt1
őstag
Z270-es lapba használok 120-as Samu 840 evot. Ezt érdemes m2-re "lecserélni? Rendszer lenne rajta (256-osban gondolkozom, viszont olvastam, hogy hajlamosak a melegedésre- extra hűtést nem tervezek mivel csendes gépet szeretnék). Nem szerkesztek videót és multi sem játszik, azaz légyegében a sok 1000 mb annyira nem mozgat meg ,de mivel a 256-os m2-es hasonló árban van mint a 256-os ssd így ezért nézegetem ezeket.
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Chuwi Aerobbok-ba keresek M.2 tárhelyet. Eddig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik, szóval nulláról indulok.
1. 20k a keret
2. 500 GB+
3. M.2
4. Intel Skylake-Y Premium PCH (?)
5. Nem ragaszkodom garanciális termékhez. Szívesen veszek használtat, vagy rendelek akár külföldről.
6. Általános felhasználás, családi képek / videók ideiglenes tárolása a cél, illetve pár film utazáshoz max 720pHardveraprón találtam egyet, Intel Pro 7600p 512GB (3230/1625 MB/s): 19.900.-
Szerintetek ez jó lehet nekem?Köszönöm segítő válaszaitokat,
Áronegyenlőre ≠ egyelőre
-
Chaser
legenda
a melegedés azért túlzás az mx500-nál, melegebb mint egy 860 evo, az tény amíg notebookban nagyobb terhelésnél is 50 +/- pár fok, addig sztem nincs szó melegedésről
ttt1
ha 840 evod volt, már 860 evonál is éreznél különbséget, egy bibi van vele, az ára, olcsóbb az adata sx8200 pro - 5 év garosat nézz - , ami 970 evo plus szint, ha nem fogod agyon pörgetni melegedni se fog jobban mint pl a 860 evo, a gyors nvme-k akkor melegszenek ha igénybe is vannak véve komolyan, ahogy bármilyen egyéb komponens is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dugo_
veterán
válasz Chaser #56631 üzenetére
a melegedés azért túlzás az mx500-nál, melegebb mint egy 860 evo, az tény amíg notebookban nagyobb terhelésnél is 50 +/- pár fok, addig sztem nincs szó melegedésről
Asztaliban 80C° felett tetőzik az M.2-es MX500...
10 perce kapcsoltam be a gépet, netezés alatt 66°C.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
"Kivéve a Crucial MX500 pl, mert az sata és melegszik is. "
erre reagáltamrosszul szellőző házban minden melegedni fog, viszont a notebookomban sok szellőzést biztos nem kap a sata crucial, és teljesen jó a hőmérséklete
barátomnak 970 evo plus van, kimondottan jól szellőző házban, vennie kellett rá bordát, különben trotylingolt', ennyi erővel az sem ajánlható?Mans20
semennyire
legtöbben nem foglalkoznak ezzel, csak használják, gyors nvme-k is vannak notebookokban, amik még asztaliban is melegszenek, ha hullanának már tudnánk rólaszerk:
ha m2 satara gondoltatok az más, de nem fog megfőni, ha jól rémlik 860 evo m2 sem a leghidegebb, sataban pedig kimondottan lehet "hűvösnek" mondani[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Van olyan bevált, olcsó Ebay/Ali-s, átalakító, amivel egy m.2-es ssd ( sata, nvme) egyszerűen usb portra csatlakoztatható?
Ha igen jöhet link. Köszi! -
embe
nagyúr
Ciccuka és Chaser : Köszi a választ!
Ami tudja az m.2-ssd-t kezelni, az tudni fogja az nvme-t is igaz? Legfeljebb a sebesség lesz kisebb.Akkor ez is jó lehet ugye?
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #56595 üzenetére
válaszolna vki nekem, kérem?
-
nagyúr
válasz tpeter77 #56645 üzenetére
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Sokan szabadidejüket erre áldozva segítik az érdeklődőket a fórumon, ezért jogos kérés, hogy ha ezt a segítséget bárki igénybe szeretné venni, akkor tegye azt egy kicsit felkészülten. Köszönjük!
(talán ezzel könnyebb lenne.....)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Toshiba 750GB 8MB 5400rpm SATA2 MQ01ABD075
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest