Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adammkaa
senior tag
Mit ne mondjak ez eleg kinos hogy egy szakmai topikban feltettem egy kerdest es 4 oran keresztul egy valasz jott az is a keresot ajanlotta az argepen ahol minden fajta ssd van, ez elegge letaggzodo.
Nexus 5 Black
-
Qru
MODERÁTOR
válasz adammkaa #12403 üzenetére
Kingston V300 belefér a keretedbe és az korrekt ssd.
mod:
Ha kicsit hozzá tudnál tenni akkor jobban járnál egy 120-assal ahogy előttem is említették. Nem drágább sokkal ugyanis és az élteartamuk jobb.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz adammkaa #12406 üzenetére
Samsung 840 vagy Kingston V300 ami olcsó és jó. Sokkal több helyet kapsz (duplát) alig kevesebb pénzért és mivel nagyobb a hely jobban is tud működni a wear leveling ami nagyban növeli az élettartamot.
Intercreptor: Nem venni észre, ezért vettem én is V300-at a HyperX helyett.
#nincsbennetarcsi
-
nelsonmanian
senior tag
Új 120as samu 840es-t, vagy használt 830ast(2,5 terra adatforgalommal) lenne érdemesebb venni?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz nelsonmanian #12412 üzenetére
Ha van rá rendes gari és jó kondicióban is van (nem írtak rá túl sokat) akkor 830-at.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz nelsonmanian #12414 üzenetére
3 hó az elég kevés. Inkább a 840-es, köznapi használatnál úgy sem érezni a különbséget.
#nincsbennetarcsi
-
gyulank
addikt
A V-NAND SSD-kben is lesz? Ha lesz, ez drágább technológia? Nekem nonstop megy a gép, ezért érdekel, hogy érdemes-e várni az ilyenekre.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Baxo89
tag
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
25-32k2. Mekkora SSD-re van szükség?
120Gb. Rendszernek + alap programoknak és egy játéknak szeretném.3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win7 64bit4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
PC és SATAII-t csatival van ellátva5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Gigabyte EP45-DS46. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Igen, mert nem szeretném "bekókányolni" a gépbe.Egyéb kérdések:
Élettartam tudom sok mindentől függ, de átlagba mennyit bír egy SSD, mert kicsit félek tőle. 320Gb-os HDD-m 6 éve hibamentesen muzsikál. SSD tudom lassul majd, de mégis mire számíthatok, mondjuk egy 3 éves használat után??3 vagy 5 éves garisat ajánlatok??
Melyiket?
ADATA S511(MLC)
Corsair Force 3 és GT(MLC)
Crucial M4 (MLC)
Intel 330 és 520-as sorozat (MLC)
Kingston HyperX és V+200-as sorozata (MLC)
OCZ Agility 4 (MLC)
OCZ Vertex 3 Vertex 3 Max IOPS és Vertex 4 (MLC)
Samsung 470 *** és 830 *** sorozat (MLC)
Samsung 840 Basic (TLC) -
-
gyulank
addikt
Na persze, de ha megy akkor ír, ha csinálok valamit, ha nem. Na meg nekem sok lap szokott megnyitva lenni a Firefoxban, és van, mikor percekig elkínlódik a HDD zörög, míg bezárja, ezen kívül van, hogy egész nap 100% a HDD használat mikor fut a Comodo ellenőrzés a háttérben, és olyankor érdekes módon nagyobb az írási sebesség, mint az olvasási, vagyis többet ír. De amúgy a gyártási költsége drágább, vagy olcsóbb a V-NAND-nak a mostaninál?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
worxland
addikt
válasz nelsonmanian #12414 üzenetére
Harcolj ki még 3 hónap garanciát és akkor a 830-ast.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
burtione
tag
Sziasztok. most üzemeltem be egy 60gb-os kingston v300-as ssd-t. az ahci modot azt irja az as ssd benchmark h nincs beállitva, az alaplapom biosaban nincs konkrétan ahci mod, a sata vezérlőnél csak "compatible", "enhanced", meg "disable"..ahogy ovlastam az enhanced az ahci mod megfeleljője, mégis azt irja h nincs ez az egyik gondom. a másik pedig az hogy mikor lefuttatttam a crystalt akkor ilyen rossz eredményt adott az irásnak, van valakinek ötlete hogy miért? vagy h h lehet kiküszöbölni a hibát? üdv
alaplap tipusa elitgroup ic43-as ddr3, és itt sata2-őn használom
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz burtione #12422 üzenetére
Topik tetejét és ezt a cikket olvasd el légyszives!
Köszi!
-
Ferink
tag
Sziasztok!
A kettő közül melyiket érdemes megvenni?
Megér a második 10e Ft-al többet?
Nekem méretileg elég a 120-128Gb, a pc gyorsulását váránám tőle kissé, a mostani 1T-ás szintén Samsungot meghagynám adattárolónak.
ui.: Ennek a harmadiknak tartozéka a keret is, de egyébként mivel tud többet az elsőnél?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Balage76
senior tag
válasz gyulank #12416 üzenetére
- Benne lesz, viszont 95% hogy nem a következő hanem az az utáni sorozatban, ami kb 2 évet jelent. Előbb memókártyákba rakják ugyanazokat a chipeket, amiket kb fél-egy évvel később SSD-be. Ugyanez volt most is.
- Az előállítása drágább, de cserébe nagyobb kapacitást kapsz, tehát a drágaság igazából relatív.
- Nem érdemes várni. Mindíg lesz olyan termék ami szebbnek-jobbank néz ki, de még 1-2 év mire megjelenik. -
nemethpityu
csendes tag
Hali
Melyiket érdemes?
Corsair Force 3 128GB CSSD-F128GBGS-BK
Corsair 120GB CSSD-F120GBGT-BK Force GT
vagy van jobb 30ezer környékén jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz nemethpityu #12433 üzenetére
Nem igazán.
A Samsung 840 Pro MZ-7PD128BW és az OCZ Vector sem jobb nála , hasonló árban van , viszont 3 helyett 5 év garanciát kapsz.
Nem utolsó szempont.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz nemethpityu #12435 üzenetére
Talán a Vector-t, mert ahhoz kapsz beépítőkeretet is. Ha ez nem számít, akkor az olcsóbb a nyerőbb.
-
Bodor
veterán
válasz nemethpityu #12437 üzenetére
Ezt már neked kell eldönteni . . . Elég infót kaptál szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Sima(nem pro) 120 gigas 840-es Samut erdemes meg venni? Napi 7-8 oras hasznalat mellett, javareszt jatekra hasznalom a gepet.
Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
Neutron GTX a sima Neutronhoz képest megéri a durván 5k-s felárat? 120 gigásról van szó, 30k vs. 35.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Bodor
veterán
válasz JimKirk #12439 üzenetére
Nem az számít, hogy hány órát használod az SSD-t, hanem az, hogy mennyi adatot írsz rá. napi 15 GB-ot 3-5 éven át kb. elvisel.
(#12440) Archer: Teljesítményben alig van különbség, érezhető meg biztosan nincs, szóval amiatt nem éri meg a felárat a GTX, viszont tartósabb mint a kisöccse, de mindkettőre 5 év a garancia.
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Lassan én is be akarok ruházni egy ssd-be. Valami "olcsó de azért jó" megoldást szeretnék. Csak a rendszer lenne rajta (egyelőre Win7 Prof 64bit) meg a programok, ami nem sok, de a biztonság kedvéért inkább 120GB-osat kéne, annál is inkább, hogy ahogy látom, már ezek is lejöttek a huszonezres kategóriába. Max olyan 25k körül szeretnék rá költeni. Ezeket néztem:
Kingston HyperX 3K SSD 120GB 26-28k
Kingston SSDNow V+ 200 120GB 26-27k Ajánlott minősítés, de már régebbi
Kingston SSDNow V300 120GB 23-24k Tetszett minősítés, "idei modell"
Samsung SSD 840 120GB 22-23k Ez van a legjobb árban, ráadásul elvileg még egy Win8 licenc is jár hozzá (ez amúgy hogy? benne van a dobozában?). A TLC-ről kiderült már valami, ami miatt ellenjavallt?A Dell Studio 1555-ös laptopomba akarom tenni a DVD helyére, átalakítóval (tehát beépítő keret nem kell), szerintem ebben még csak SATA II-es port van. Sajna nem tudom fejből, milyen a gépben az alaplapi chipset, de mivel integrált grafikáról nem tudok, kizárásos alapon marad innen a PM45 Cantiga.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Wyll
őstag
Melyik a jobb? Érzésre van különbség? Ha nincs akkor megbízhatóság szempontjából? Gari?
És benne van a kód a dobozban? (Vagy pl. emailezni kell S/N numberekkel, vagy hasonló?) Ilyenkor hogyan lehet hozzájutni egy hivatalos win8 telepítőlemezhez vagy képfájlhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Érézésre nincs, élettartam szempontjából is egyformán kb 3000 írási ciklust bír egy-egy cella bennük.
Dönts ár/szimpátia alapján.W8-at nem kapsz a 840-hez, az egy speckó promó volt de már kifutott elég rég. Esetleg lehet ha találsz vhol beragadt készletet akkor igen de erre nagyon kicsi az esély.
#nincsbennetarcsi
-
Wyll
őstag
válasz Real Ghoost #12446 üzenetére
Most nézem, hogy a PH-s cikk még tavaly év vége előtt jött ki; az akció csak 2013 január végéig szólt!...
Bodor: Oké, köszi a figyelmeztetést! Amúgy miért nem mindegy? Boot? Vagy valami más?
[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
Köszi, még alszok rá egyet
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Napelem
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest