Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Melyik 60 GB-os SSD most a bestbuy? Illetve melyik 120 GB-s?
Köszi,
Ispy"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
-
Flashget
félisten
ipont mutatjátok mindig miközben az egyik legdrágább bolt...
bár itt is ment fel az ára a Kingstonnak de még mindig olcsóbb.
Én tegnap vettem 22K-.ért.Realme GT Master Edition
-
szacsee
nagyúr
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg van a gépemben egy Kingmax KM128GSMU25-ös SATA II-es SSD. Időközben lecseréltem az alaplapomat egy olyanra amin már van SATA III vezérlő. Lenne bármi értleme lecserélni az SSD-t egy SATA III-asra vagy abszolút semmiféle érezhető sebességnövekedés nem lenne?
Samsung 840 pro-t néztem amúgy helyette,ha jól láttam az írási/olvasási sebessége több mint kétszerese.Eslősorban a hétköznapi használat során érdekelne,hogy lenne-e különbség nem adatok másolásánál,mert ott ugye nyilvánvaló,de az nem annyira fontos nekem.
[ Szerkesztve ]
-
nelsonmanian
senior tag
Hali!
Laptophoz szeretnék rendszerlemeznek egy 120as ssd-t beszerezni.
Nem tudom mik a trendek, mik az ajánlott darabok, átlagos otthoni felhasználásra lesz.
Mit tudtok ajánlani erre a célra? -
Qru
MODERÁTOR
válasz nelsonmanian #12309 üzenetére
Akkor 7mm vastag/vékony meghajtók közül szemezgess.
Kingston V300, Samsung 840...
#nincsbennetarcsi
-
FR33
aktív tag
840 vagy a v300 a jobb vétel ?
-
BlackSoft
addikt
Sziasztok!
Gondolom itt vannak kemény SSD-s felhasználók. Én azt szeretném tudni, hogy melyik gyártó készíti a legjobb SSD-ket? (ha van olyan)
Nekem van egy Kingstonom, amivel nagyon meg vagyok elégedve, de szeretnék beruházni 2db 512GB-osra, hogy leváltsak minden mozgó alkatrészes adattároló eszközt.
Jó választás lenne a Kingston? Mert még ott van a Corsair az OCZ a Samsung és még néhány gyártó, akiket általában dícsérnek. Na de mit mondatok a legjobbnak, ti akiknek van esetleg tapasztalatuk több gyártó termékével is?
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BlackSoft #12316 üzenetére
Az az igazság hogy sok különböző márka használ azonos chippeket és vezérlőket.
Akkor ezt a halmozódást nem kiszűrve kb ez számít mostanság a felső kategóriának*:A-DATA XPG SX900 (LSI SandForce - Intel)
Corsair Neutron GTX (LAMD - Toshiba/Samsung)
Intel 520 (SandForce SF-2281 - Intel)
Kingston HyperX 3K (SandForce SF-2281 - Intel)
OCZ Vector (Indilinix Bearfoot 3 - Intel**)
Plextor M5 Pro (Marvell 88SS9187 - Intel)
SanDisk Extrem (SandForce SF-2281 - SanDisk)
Transcend SSD720 (SandForce SF-2281 - SanDisk)*: Szívem szerint a Crucial M4-et is ide venném de az az igazság hogy felette már picit eljárt az idő.
**: Ugyan OCZ van rászitálva a chippekre de az Inteltől veszik őket, az OCZ évek óta nem gyárt már chippeket, csak átcímkézi őket.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
BlackSoft
addikt
Az intelt találtam a legdrágábbnak. Én sem vagyok anyagilag úgy, hogy random ssd-ket vásároljak, csak lehetőségem van a komplett fizetésemet a gépemre áldozni, ezért ha már lassan 8hónapja semmi másra nem költök, kelleni fognak nagyobb ssd-k is a gépbe. Ha kész lesz a "nagy mű" szerintem cikket is írkálok róla.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Bodor
veterán
válasz BlackSoft #12318 üzenetére
Lehet én inkább a jó öreg strapabíró MLC-s Samsung 830-ast venném, ha már 512 GB, mert itt még igen csak jó áron kapható !
[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Kingston SSD Now V300 240GB-os SSD-t. Kérdésem az, hogy azt hallottam valahol, hogy SSD-nél ki kell kapcsolni a swap file-t, valóban kell ezzel foglalkozni vagy marhaság ? (Windows7)
Esetleg tegyem át a swap-ot a HDD-re, mert van mellette az is, egy régi 3-4 éves 1TB-os WD Black.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Abban igazad van , hogy olcsóbb, csak hosszú távon szerintem nem olyan praktikus az egy hordozható laptopnál, hogy az adattárolásra szolgáló HDD külső egységben van. ODD-t azért ritkábban kell csatlakoztatni.
(#12328) worxland : nem Szívesen javaslok senkinek használt SSD-t, fél év garanciával főleg nem. Persze van akinek ettől még jó vétel lehet.
(#12329) Low Noise: RAM mennyiségétől függően be kell állítani egy fix méretet, de nem kell kikapcsolni, HDD-re tenni meg főleg nem.
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Low Noise #12329 üzenetére
Áthelyezni nem érdemes mert pont az ssd által nyújtott gyorsaságtól fosztod meg magad. Ha ven elég memóriád (4-6GB-nál több) akkor lecsökkentheted a méretét (400MB-ra pl, ha esetleg ennyi kevés lenne neki úgy is szól az win).
mod:
Bodor beelőzött.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
WP14
őstag
-
szacsee
nagyúr
Sikerült választanom.
31-én még 1-2 helyen láttam 840 Pro-t 55K körül, viszont másnap már nem találtam. PCX-nél viszont a Kingston Hyper X 240 Gb 58500 Ft, ha valaki rámozdulna (iponban ~70 K felett van). Mivel 840 Pro is kb ezen áron kapható...... . Egy dolgot hiányolok, talán a image készítő programot, de mivel eléggé le van lakva a mostani meghajtóm (OS ügyileg) ezért úgy is win reinstall lesz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat! -
Bodor
veterán
válasz szacsee #12336 üzenetére
Lehet, hogy neked jó választás, ha megérnek ennyit a hozzá adott kellékek
( amik igazából semmit sem érnek), de én inkább 1200-al olcsóbban az 5 év garis ! Samsung 840 Pro-t venném ugyanebből a boltból !!
Ghostolásra, klónozásra és rendszermentésre kiválóan megfelel az ingyenes Macrium Reflect Free. -
szacsee
nagyúr
" Mivel 840 Pro is kb ezen áron kapható...... " - ezzel azt akartam szimbolizálni, hogy 840 Pro-t vettem, 5 év gar miatt is, és mellé egy beépítő keretet.
Acronis true image nem tudom jár-e a Kingston mellé (mintha a keretes verziók mellé régebben adtak volna), azért is írtam, hogy nincs hozzá (mármint Samu mellékleteként) ezért is reinstall lesz, no meg nem rendszer visszaállító progival próbálnám meg az összes adatom áthelyezni... többit majd a Flash SSD topikban, mert már jó pár éve nem volt SSD-m. Igaz anno Raid0-ba nyomtam akkor is Samsungokkal. -
stupiddog
csendes tag
üdv, a kérdés adott a tudás hiányos. a szemem már lezsibbadt mire kitaláltam mi kell hdd-ből, de az ssd kifogott rajtam.
pár adat az okosabbaknak a válaszhoz.
lap: gigabyte GA-Z77-DS3H
ram: 2x corsair XMS3 4GB DDR3 1600MHz CMX4GX3M1A1600C11
cpu: most G860, de kb. 3-4 hónap múlva i5-3570K így ez a mérvadó
hdd: WD10EFRX
ssd: 25k-ig, os-nek, + pár nem túl nagy progi. elvileg 64GB elég, de ha 128 az se baj.
és itt a vergődés tárgya: msata van a lapon, de ha jól értelmezem csak sata2. viszont "normál" sata-ból van 3x sata2 +2x sata3.1. msata: drágább, lassab?, "elegánsabb" (nincs + kábelrengeteg)
2. sata3: ennek inverze.erre kérnék akár ésszerű, akár "nekem ez a jópofább" választ, ha lehet tipus megnevezéssel.
előre is köszi a fáradozást! -
wolandino
tag
Sziasztok!
Ajánlották nekem a Kingston V300 SSD-t és a teszteken is jót olvastam róla, de megpróbáltak lebeszélni, mondván SandForce vezérlős.
Helyette a másik sláger terméket samsung 840-et ajánlották.
Amit előtte az alacsony írási sebessége miatt szűrtem ki, hisz ez megnövelné a telepítési és frissítési időket(javítsatok ki, ha tévedek)
Szóval kérdésem az lenne, hogy mi a baj SandForce vezérlővel és miért jobb a samsungé?Köszönöm,
W. -
Viktor89
aktív tag
Erre vki?
-
Balage76
senior tag
válasz Viktor89 #12342 üzenetére
Attól függ mi az egyéb paramétere a gépnek illetve mire használod.
A két SSD között nem csak a szekvenciális írásban van különbség, hanem az IOPS-ban is, ezt viszont megérzed a mindennapi használatban (kivéve ha csak arra kell a gép, hogy bekapcs + internetezés).
Ha megteheted (belefér) és a gép többi része (CPU) nem jelent korlátot, érdemes cserélni.
-
Bodor
veterán
válasz stupiddog #12340 üzenetére
Szerintem 23K körül inkább egy rendes SATA 3-as 120 GB-os SSD 2 db. kábellel, mint hasonló áron egy mSata 64 GB-os...
(#12341) wolandino: Aki ( k) azt mondta, hogy valami baj van a SF vezérlős SSD-kkel, az alátámaszthatta volna a véleményét tényekkel is...
Semmi baj nincs velük nem rosszabbak mint a többiek, és a Samsung sem jobb a másiknál.
Ebben a tesztben is látható, hogy semmi szégyellnivalója nincs a V300-nak, sőt ugyanott van, mint a drágább társai, ezért is ajánljuk oly sokat.(#12342) Viktor89: Az SSD-k gyorsaságának legfőbb oka a nagyon alacsony elérési idő, ebben hasonló az összes típus, és IOPS ide vagy oda, nem igazán lehet sebességkülönbséget érezni a típusok között, így még az sem számít igazán, hogy SATA 2 vagy 3.
Az én véleményem az, hogy az a minimálisan érezhető sebességkülönbség amit a Te esetedben tapasztalható lenne, biztosan nem éri meg azt az anyagi ráfordítást, amiről szó van. Samsung Pro egyébként is vállalati környezetbe szánt típus, és elég drága, mezei felhasználónak felesleges, ha csak nem fontos szempont az 5 év garancia. Nem szoktam ajánlani a Kingfast típust, de ha már az van, szerintem használd azt, amíg csak bírja.[ Szerkesztve ]
-
Viktor89
aktív tag
Phenom II x4 965 mellé érdemes cserélni?
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Én ezt a Samsungot néztem ki, a konfigurációm az aláírásomnál látható. Igazából méretileg elég lenne, a gép gyorsaságának növekedése végett venném. A többi hardverrel elégedett vagyok, szerintem sokszor a winchester a szűk keresztmetszet.
Ennél többet nem szánnék rá. Vélemények?
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Nekem garanciával kapcsolatban lenne kérdése. Van egy Intel 330 180GB-s SSD-m és Hard Disk Sentinel szerint van rajta csak egy hibás szektor. SSD esetében ilyenkor még tényleg nem foglalkoznak vele, garanciába nem is érdemes vissza vinni? Csak azért, hogy vissza dobják nem akarom formázni és fölöslegesen újra rakni. Köszi előre is a választ.// -
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
SSD vásárlása előtt állok. Két kiszemelt versenyzőm:
Tudom, hogy sokan őrlődnek a két modell között, de én a felhasználok véleményére vagyok kíváncsi, hogy melyik a jobb modell. Körülbelül azonos áron vannak, elolvastam ezt a tesztet is: [link]
Azért vásárolnám meg, mert gyorsítani szeretném a rendszerem működését, a programok betöltési idejét, és nem utolsó sorban a játékoknál sem jönne rosszul, ha nem egy percet kéne várnom, és néznem a töltőképernyőt. Kinek mi a pro, és kontra véleménye a két ssd-vel kapcsolatban. A tesztben egy picit jobban szerepelt a 840, de itt a fórumon sokan ajánlottátok a v300-at is.
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
WP14
őstag
válasz bajtokarpi #12349 üzenetére
Ezt olvasd el!
Olyan felhasználó nem nagyon van még szerintem, akinek mindkettővel van személyes tapasztalata, mivel nem olyan régiek, hogy meghalt volna bármelyik is és a másikra kellett volna cserélnieInkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD többféle, sata 2,5"
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest