Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy megörvendeztetem magam egy SSDvel a notiba, is viszont a keret inkább csak használt termékre lenne, és max 18e Ft körül szeretnék egy 128ast. Amiket találtam eddig: Samsung 830 (100/99) és Samsung 840. A kettő közül melyiket ajánlanátok? Ha jól tudom a 830 MLC chipje tartósabb, viszont a 840 újabb (2hetes). Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Bodor
veterán
A TRIM sem működött és nem lehet tudni, hogy mennyi írás van rajta, garancia gondolom semmi, így elég nagy zsákbamacska, hogy meddig fog még működni. Én nem venném meg.
(#11501) pocokxx: MLC-s 830-ast jobb SSD-nek tartom én is, de használt SSD-nél inkább azt venném meg, aminek több a garancia ideje.
-
MurdR
veterán
Sziasztok.
Gondolkodok egy SSD beszerzeseben.
Igazabol kizarolag a rendszer szamara lenne, tehat semmi mas nem lenne rajta.
Erezheto lenne szerintetek a sebessegnovekedes? mert jelenleg eleg lassan all fel a rendszer, (3perc kb), es ez is kezd egy kicsit idegesiteni.Ar: Minnel kedvezobben, de ne 1000 forinton muljon egy jobb darab.
Gep: Dell E4300 noti (2x2GHz,4GB)Eleg lenne egy 30GBos a rendszernek?
Vagy nem ajanlott es nem sokkal dragabb a 60as?koszi a segitseget
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
lsc
nagyúr
válasz BobChemistry #11508 üzenetére
Ez [link] sokkal jobban megéri, nem azért mert nekem is az van.
Az élet kegyetlen .
-
Impressa
őstag
Hali!
60 vagy 120-asban gondolkozz szerintem, azon kényelmesen elférnél és nem sokkal drágább. Kb. 15-30 mp között alakul a boot idő, szóval ég és föld a különbség a két meghajtó között.
(#11509) lsc kb. 300 Ft a különbség dupla tárkapacitásért cserébe.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Bodor
veterán
ADATA 32GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 , úgy 12k körül újonnan, boltból , 3 év garanciával.
Sokan itt kevésnek találják rendszernek még a 64 GB-os példányokat is, és az én - már belakott - rendszerem is többet foglal 30 GB-nál, szóval igencsak okoskodni kell, hogy elférj egy 32GB-os SSD-n, de meg lehet csinálni.
-
Bodor
veterán
Mondom én, hogy el lehet férni ...
Telepítéshez egy kis segítség...
-
Mr. Erikszon
senior tag
Legolcsóbb SSD melyik lenne, elég egy 30gb is de ha nincs mehet a 60GB.
-
DEV_NULL
őstag
válasz Mr. Erikszon #11518 üzenetére
Nézz árlistákat.
-
addikt
válasz Mr. Erikszon #11521 üzenetére
Újról van szó, nem használtról.
-
addikt
válasz Mr. Erikszon #11523 üzenetére
Akkor tagold a mondatot...
-
MurdR
veterán
válasz BobChemistry #11508 üzenetére
Koszi, ezt en is nezegettem, csak az az igazsag, hogy jobban orulnek ha egy tizenparezerrel megusznam, az a 2xxxx mar nagyon a lelektani hataron tul van
Errol velemeny? Kingston32GBsata3
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Bodor
veterán
válasz Mr. Erikszon #11528 üzenetére
Engem sosem érdekelt az, hogy mennyivel bootol gyorsabban a rendszer ( sosem értettem, hogy miért izgulnak rá egyes emberek), ami igazán számít, az a programok indításának gyorsasága, párhuzamos műveletek gyorsasága, amelyek adatolvasással járnak. . .szóval szinte minden. Nem nagyon kell várni semmire...
Ahhoz hasonló, mintha dupla olyan gyors processzor lenne a gépedben, mint most.[ Szerkesztve ]
-
BobChemistry
őstag
Nekem kevés a 32 GB - pláne ha meghagyom rajta azt a minimum 10-15 % szabad helyet, amit ugye szoktak javasolni plusz a formázási veszteség, így aztán a 32 GB-ból lesz ugye első körben kb. 30 GB, amiből szabadon kell hagyni min. 3-4 gigát, és máris 26-27 GB van csak
de ennek ellenére jó lehet, pláne 3 év garival.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
yksz
aktív tag
Szükségem lenne egy 120-as SSD-re. Alapvetően a rendszer lenne rajta illetve néhány fontosabb gyakran használt program (Visual Studio, Eclipse stb). Két (illetve három) lehetőség merült fel bennem:
Kingston V300 vagy Samsung 840 120GB (illetve az utóbbinak a pro változata)
Melyik a megbízhatóbb / gyorsabb a kettő közül? Illetve a pro változatnak indokolt az árbeli eltérése? lényegesen gyorsabb mint a másik kettő?Fly away my precious knowledge fly far away
-
BobChemistry
őstag
A két Samsung közül a pro talán vmivel gyorsabb - tesztek alapján, a mindennapi használatban az a pár másodperc arányaiban persze soknak tűnik, de számomra mindegy lenne, ha pl. 8 helyett 10 másodperc alatt tölt be valamit. A megbízzhatóság lutri, a pro talán tovább húzza, de ez csak elmélet, ahhoz, hogy ezt ki merjük jelenteni, még nincs elég régóta a piacon szerintem.
Cserébe kicsit többe kerül, viszont 3 helyett 5 év garanciát kapsz mellé.
A Kingston is hasonló kategória mint a sima 840, bár a másolás nem az erőssége.Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
DEV_NULL
őstag
válasz BobChemistry #11532 üzenetére
5 év gar szerintem egész jó már egy ssd-re.
-
DEV_NULL
őstag
válasz BobChemistry #11534 üzenetére
Adat tárolásra ott a hdd. Rendszernek kell meg a programoknak és játékoknak (ha játszol). Egyébként pedig ha van oylan program, játék ami rendszerpartícióra ment, vagy saját mappájába ami ott van az ssd-n, azokat rendszeresen menteni kell hddre és nem érhet meglepetés.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BobChemistry #11536 üzenetére
Ha csak 1 HHD van a laposban, akkor is pont ugyanott vagy...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BobChemistry
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11537 üzenetére
Igen, de most konkrétan SSD-ről volt szó
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
worxland
addikt
válasz BobChemistry #11536 üzenetére
Menteni mindig másik gépen lévő vagy külső háttértárra kell. Teljesen mindegy, hogy SSD-t vagy HDD-t használsz.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Chapel
addikt
sziasztok,
amit keresek: 240,250,256 MB-os, 50-60k értékben max. Ahogy látom a samsung 840-es a nyerő, kérdésem az, hogy van e még olyan ami ezzel versenyre kellhet, minőségre és megbízhatóságra is értem persze.
Megéri a drágábbat venni a kettő közül, nagy a sebességbeli difi? 1, 2
(a bolt sajna fix)Köszi.
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
-
Nixon18
senior tag
Nem tudom, hogy ide való-e ez a kérdés vagy sem (közvetetten mindenképp, csak közvetlenül nem biztos )
Ha jól tudom a szekvenciákis írás a nagy fájloknál jelent előnyt. Tehát addot a kérdés, hogy mi számít "nagy fájlnak". (ha nem jól tudnám, javítsatok légyszi)
-
vhunor
őstag
Az Amazonon ma akár 60%-os kedvezménnyel lehet venni Sandisk SSD-ket, a fél terás 310 dolcsiért már egész csábító.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest