Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
MacBook Pro-ba szeretnék SSD-t venni.
A Samsung 840 PRO 256-osat néztem ki.
Kérdésem az lenne, hogy ezért az árért van jobb?
Köszi
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
r3dsnake
nagyúr
Ugyanannyi a kingston és a samsung, ezért is vacillálok. A kingston mellett szól a jobb szekvenciális írás, az MLC, de ellene a sandforce és a random írás/olvasás. A samsung mellett szól a jobb random írás/olvasás, jobb vezérlő, de ellene a szekvenciális írás és a TLC. Nemegyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz r3dsnake #12205 üzenetére
Akkor Samsung, a random írás/olvasásra van inkább szükség OS alatt (ettől még él az, hogy nem veszed észre a különbséget használat közben).
TLC miatt ne aggódj, a Kingston sem bír ki több írást kb 3000-nél cellánként. Hiába MLC-s de 19nm-en készült (ugye minnél kisebb a gyártásí csíkszélesség annél kevesebb írást visel el egy-egy cella) a 840-es meg még 25nm-en készült. Szóval különösen fontos, hogy a trim működjön ezeknél a mai ssd-knél.
Emlékeztetőül, egy (ma már korosnak mondható) SLC-s ssd nagyjából cellánként még 100000 írást bír(t) ma meg hol vagyunk ehhez képest? Sehol...Egyébként megvédeném a V300-at, az a SandForce vezérlő nagyon korrekt.
#nincsbennetarcsi
-
rover45
őstag
Sziasztok a kérdésem:
Intel 120GB 2,5" SATA3 330 series MLC SSDSC2CT120A3K5
vagy
Kingston SSDNow V300 120GB SV300S37A/120GElőre is köszönöm
-
rover45
őstag
válasz Real Ghoost #12208 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm!!!
-
BLOODSHOT
senior tag
ERRE valaki?
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
-
mobala
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is eljött az ideje, hogy lecseréljem a régi rendszer vinyómat.
A fő felhasználási terület videó vágás lenne, de ezen csak a rendszer futna. Van még 2 db vinyó bekötve, amin a nyersanyag, illetve a preview és lerenderelt fájlok futnak.
A gép elég sokat megy, van, hogy szezonban akár 1-2-3 napot is folyamatosan.
Én úgy néztem, hogy egy 120 gigás elég lenne, hisz más programot nem nagyon telepítek fel.Van ötletetek, véleményetek, hogy milyet lenne érdemes választanom?
Megtisztelő válaszaitok előre is köszönöm.
-
WP14
őstag
válasz mobala #12218 üzenetére
EZ ugyanaz, csak nincs cd, beépítőkeret, meg kábel, de nem is fontos, mert elég, ha a vinyótálcára leteszed legalulra, de talán oda is lehet csavarozni a házadnál.
Ja és 6 ezerrel olcsóbb, amennyit nem érnek azok a "kellékek"[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
belavagyokbp
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárláson gondolkodom, de sajnos sík hülye vagyok hozzájuk Van egy 1TB-s meghajtóm, amit adattárolásra szeretnék mostantól használni, így az SSD értelemszerűen csak az OP-rendszernek lesz véve. Egy viszonylag olcsó, jó ár-érték arányú meghajtót szeretnék, amivel nem kell minden héten gariba rohangálnom. Mit ajánlanátok? -
WP14
őstag
válasz belavagyokbp #12221 üzenetére
Neked is ezt, ár/érték arányban jobban megéri, mint a 60 GB-os.
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
anderledani
őstag
válasz belavagyokbp #12221 üzenetére
Samsung 840 120gb-ot ajánlom. A leggyorsabb, és aki nem ír ipari mennyiségű adatot, évekig eléldegél.
Nem akarok itt trollkodni egyébként, de miért éri meg nem Samsungot venni? A legolcsóbb és a leggyorsabb. Mi kell még?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
kp59
aktív tag
Nagyon új még nekem ez az SSD téma így elnézést ha butaságot kérdezek.
Az általad ajánlott W300 SSD a belinkelt oldalon megadott specifikációban ezt írják :
SSD MAXIMÁLIS ÍRÁS: 401-500 MB/s
SSD MAXIMÁLIS OLVASÁS: 401-500 MB/sA vásárlói hozzászólásokban meg "Név nélkül" nevű hozzászóló azt írja hogy nála az olvasás / Írás:
255/140 MB/s.Hogyan lehet ekkora nagyságrendbeli különbség a gyári értékek és az otthon mértek között?
Érdekelne továbbá hogy mennyire függ egy SSD teljesítménye a hardver környezetétől (alaplap, processzor)?
[ Szerkesztve ]
-
-
gt4r4
tag
Sziasztok! Szerenitetek ez az ssd [link] mennyire éri meg?
[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
Hát erre valamelyik helyi szakértő biztos válaszol majd neked.
Itt olvashatsz erről a típusról tesztet: [link]
Ezt írják róla: "A mérési eredmények alapján először is megállapíthatjuk, hogy a V300 szerencsére lényegesen jobban sikerült, mint az elődök. Különösebb furcsaságot vagy anomáliát nem tapasztaltunk, ami mindenképpen egy jó hír. Ezzel szemben a meghajtó a legtöbb tesztben átlagosan szerepelt, illetve 1-2 esetben csak a mezőny végére szorult, ugyanakkor más tesztekben meglepően jól teljesített. Alapvetően a V300 hozta a kötelezőt, illetve szerintünk általános felhasználás során, érzésre nem nagyon lehetne különbséget tenni a tesztben szereplő legtöbb meghajtó között."
Szerintem ez a lényeg "....szerintünk általános felhasználás során, érzésre nem nagyon lehetne különbséget tenni a tesztben szereplő legtöbb meghajtó között."
Ennyi pénzért amibe kerül csodákat nem lehet várni de az értékelés náluk a "Tetszett" minősítést kapta.
-
kp59
aktív tag
válasz r3dsnake #12231 üzenetére
Nem akartam előhozni ezt a lehetőséget mert sokan nem tartják valami nagyra a Samsungot de a múlt héten szerdán vettem az első SSD meghajtómat egy Samsung 840 120GB-os változatot (nem a Pro hanem a TLC-s változat). Egy kis fogyasztású gépbe vettem (AMD E350 - [link]) amit internetre egy kis torrentre és néha filmnézésre használok tehát teljesen átlagos dolgokra. Erre pedig nem kell szuper gyors SSD ezért választottam az alap 840-es meghajtót ami mellett természetesen van egy 1TB-os HDD is.
-
r3dsnake
nagyúr
Én azért válaszottam végül a samsungot, mert a kingston random-ja és IOPS-ja rettentően el van maradva a Samsunghoz képest. A szekvenicális gyorsabb, de az meg úgyse lényeges OS/progik alatt... Ráadásul a kingston vezérlője miatt még TRIM után se áll vissza a gyári állapot random írásnál sebességre, a Samsungnál viszont igen. És még 3ezerrel olcsóbban is jutottam hozzá (és a pcx-től még lett volna 2ezer postaköltség kb, úgyhogy összességében 5ezerrel lett kevesebb így.)
[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
Azt így kijelenteni hogy a Kingstonok nem jók SSD-be szerintem nagyfokú butaság ami a "szakembert" minősíti. Azt elfogadom hogy vannak jobban és kevésbé jól sikerült meghajtóik de hogy mindegyik rossz lenne az biztos hogy nem igaz.
De hát sok minden fejben dől el és ha valami nem rokonszenves akkor kár erőltetni. Nézd meg esetleg ezt a 120GB-os Samsung 840 meghajtót [link] árban ez is ott van és hátha szimpatikus lesz.
-
Macka
veterán
Sziasztok! Nem találtam alkalmasabb topikot a problémámra, ezért itt kérdezek:
Adott egy OCZ Vertex 3, amin a rendszer van. Játszok, vagy éppen csak idle a gép, kifagy a rendszer, csak resetelni tudok. Reset után azonban HIÁNYZÓ BOOTMGR hibával nem tölt be. Reset megint, belépek Biosba, ami nem látja az ssd-t. Gép kikapcs, sata kábel, vagy tápkábel lehúz, majd visszadug. Gép indításkor már megint lâtja az ssd-t, és a win is betölt. Van, hogy hetekig nem jön elö, de tegnap 2x is csinálta.
Próbáltam új sata kábelt, másik tápkábelt, de mèg mindig nem jó.
Szerintetek? -
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora különbség van a Kingston HyperX 3K 120gigás SSD és a Samsung 840 120GB között?
Azért kérdezem mert a Samsung nagyon jó árban van a többihez képest és talán még az ajánlott listában is fellelhető..Szóval melyiket érdemes a Kingstont vagy a Samut? Esetleg mást?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
gt4r4
tag
Nekem is volt ilyen problémám a gyárilag alaplaphoz kapot sata kábellel ugyan úgy nem taláta a vinyót és le kellet húzni, a windows telepítése után kb 2 héttel utána jött elő, de mivel neked új kábeled van gondolom ez már a második, lehetséges valami csatlakozó probléma is alaplap vagy vinyó!
-
Csabroncka
addikt
Valaki tudna segíteni ebben a témában ?
"in medias res"
-
félisten
válasz Csabroncka #12243 üzenetére
A 2 Intel 520 meghajtó teljesen megegyezik, csak a K5 végződésűhöz adnak pluszban tartozékokat, másikhoz nem.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Csabroncka
addikt
-
sznorbert86
csendes tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni mi a véleményetek erről az ssdről?
Kingfast 2.5" SSD SATA2
az alaplapom csak sata 2 tud kezelni ezért gondoltam nem fizetek többet a sata3as ssd-ért. de ez a "kingfast" márka ez jó ?
köszi előre is -
worxland
addikt
válasz sznorbert86 #12246 üzenetére
Ez a "kingfast" márka ez nem jó.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
odipapa
senior tag
válasz sznorbert86 #12246 üzenetére
Humor Herold megérkezett.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
128Gb Samsung - MZMPA128HMFU
128GB SanDisk U100
128GB Crucial M4 - CT128M4SSD3
Mindegyik mSATA-s, első kettőre nincs gar, harmadikra 3 év.Ezek közül melyik lenne a legjobb választás Lenovo Y570A laptopba?
-
Gaba9
csendes tag
Helló!
Szeretnék SSD-t venni de a tanácsok átolvasása után sem nagyon tudom még, hogy mi lenne jó nekem ezért kérdezlek titeket ..
Ár .. 50 körül max
Méret .. igazából minden programot, játékot, zeneszerkesztőt, PS-t, videószerkesztőt rá másolnék...
Win 7-el használnám
Asztali PC - SATA3
Alaplap .. Asrock H77MElőre is köszönöm szépen!
Üdv .: Gaba
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.