Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
angliaihun #20464 üzenetére
Küldj nekik egy emailt hogy lemondod az elsőt. Semmi nem múlik rajta, amúgyis reggelig senki rá nem néz a rendelésekre
-
válasz
maskimx #20455 üzenetére
Én apróról vennék rendes garanciával rendelkezőt. Talán igy lehet kijönni a legolcsóbban.
Márka pedig: Kinsgston, Kingmax, GeIL, stb, ami akad
Időzitésre figyelj, hogy CL9 legyen és nem lesz gond. Én GeIL Value Plus 1333/CL9-eseken éltem másfél évig, még 7ezerért vettem őket a cunami előtt. 17ért adtam el két hónapja.
-
válasz
StSanya #20444 üzenetére
2133 CL11 van most, de néztem 2400 CL11-et, kb 1-3ezer forint körüli összegbe kerülne a csere.
Egyelőre még nem léptem meg a cserét, mert gyakorlatban a gyorsulás (játékok terén) max 1-3 FPS (5-10%) körül lenne. Kb: 26 helyett 28 FPS vagy 44 helyett 46-48 egyelőre nem tűnt nekem akkora jelentőségűnek hogy nekiálljak szenvedni a vétellel és az eladással.
De ahogy magamat ismerem előbb vagy utóbb meglépem, mert b...sza az agyam
-
Próbáltam keresni olyan teszteket, ahol összevetik a különböző frekvenciájú RAMokat játékokban, ahol az IGP van használatban, de nagyon kevés találatot adott ki a google. Pár ilyet tudnátok linkelnI?
És esetleg olyat tudnátok mutatni, ahol azonos frekvencián (lehetőleg 2133/2400), de különböző időzitéseket vetnek össze?
Köszönöm
-
Sziasztok!
Mi a vélemény ezekről a TeamGroup Xtreem Red 2x4GB DDR3 2400MHz CL11 RAMokról?
Most néztem iPonban le van árazva a Kingston HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT?
Mind a kettő 20k körül lenne. Van valamennyi különbség a kettő között?
-
-
válasz
audi100td #6065 üzenetére
Akkor megnyugodtam
Én is úgy voltam vele, hogy végül is csak RAM-ról beszélünk, játékoknál alig számít, minek stresszeljem túl a választást, jó lesz a jó öreg Kingston
Más:
Egy kis RAM teszt: Solid Works 2010 x64 Renderelés
Első mérésem még az előző RAM-mal volt 1200MHz-en (200*6) míg a második az új RAM-mal 1600MHzen (200*8)
1) 5 perc 34 másodperc | 2) 3 perc 14 másodperc
Igaz, hogy játékoknál nem számít a RAM sebesség, de itt azért már nem kicsit
42%-kal kevesebb időt vett igénybe a feladat magasabb órajelen
-
Annyira tudtam, hogy ez lesz... Mire végre a RAM vásárlásra adom a fejemet + 2-3k-t fizethetek árfolyam+ÁFA emelkedés miatt. Ilyenkor kicsit gáz, ha lusta az ember
Viszont a hisztit félretéve: 8GB (2x4GB) 1600as RAM-ot szeretnék venni. Nincs különösebb márkarajongásom, de eddig a Kingstonokkal semmi bajom nem volt, szóval lehet maradok ezeknél. Ezek a csoda HyperX-ek milyenek? Van esetleg valami más márka ebben az alsó árkategóriában, amit érdemes lenne megfontolnom?
(Corsair sem annyira brutálisan drága pl)
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro