Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
válasz bsuli76 #19349 üzenetére
Van. Az Epson projektorokban az első 10 vagy 20 órát nem jelzi a számláló, pontosan azért, hogy a kereskedőnél ki lehessen próbálni, aztán meg ne legyen sírás-rívás, hogy használtat akarnak rád sózni, amiben már 3 óra van...
El fog indulni. Ez nem garanciális, és nem is probléma.
-
Janaboy
Topikgazda
Egy vászonnál ha meg van a látható kép magassága + a kifutó, maga a motoros szerkezet az benne van a kifutóban?
Most ezt azért kérdezem, mert a kinézett vászon 101" Screenline Wave vagy 97" Othello, majd a végleges döntést a szélesség hozza meg!
Viszont pl a 101"nál a látható magasság 125cm + 50 cm kifutó! Még ha beleveszem az alja részt, ami 5 cm, akkor is 180cm max! Nekem jelenleg a center tetejétől (ami 90cm) a plafon 175 cm!
Na most a vászon ajánlott alja az 70cm-től kezdődne, de így nem tud, max ha még a vászon tartó szerkezet is pluszt ad!
Mennyire gáz ha a vászon alja 90 cm-től kezdődik?Janaboy
-
Dexar007
veterán
Na most mar ket olyan gepem van amit nem tudok kihasznalni.Megerkezett a Benq,ez pedig meg kisebb kepet vetit 3 meterrol mint a hw30. Jobb lett volna ha elobb dontom el,hogy hol tervezem a vetitest. Persze a nappaliba jol jott volna.
@Janaboy Neked kell eldontened,hogy mennyire gaz.Nezhetsz akar thx ajanlast is,ha az neked nem tetszik,akkor valtoztatni kell.Nalam a tv is ugy van belove,hogy ulo pozicioban szinte hajszalpontosan a kep kozepere nezek -egyenes nyakkal-,mert igy kenyelmes. El nem tudom kepzelni,milyen lehet szekreny fole,vagy a falra helyezni x meter magasba,hogy kiszakadjon az ember nyakizma.
Give me your cum,bull!
-
Janaboy
Topikgazda
válasz Norbi 72 #19361 üzenetére
Mármint a kisebbik baj alatt azt érted, hogy nem vész ha a szekrénybe kerül a center?
Amúgy gondoltam, hogy mellé kerülne!?Ezt a THX ajánlást hol találom? Kerestem itt a szóra/google-ban, de mindenhol csak a szó jelenik meg, de nem amit keresnék (vagy legalábbis gondolom, hogy keresek)
Janaboy
-
Dexar007
veterán
válasz Janaboy #19363 üzenetére
Ez lenne az.: [link]
De erdemes fenntartasokkal kezelni,mert olyanokat irnak,hogy .: ,,In the past, plasmas were renowned for delivering superior black levels. Today, many LCDs now feature variable backlight technology, making LCD black level performance comparable to that of plasmas."
A 900-as Sony-k tudnak 0.05 kornyeket,amit egy 5-6 eves Pana plazma lealaz.
Give me your cum,bull!
-
z123456789
addikt
válasz flexxx2 #19338 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyen szettből van meg a kettes fotel, sajnos pohártartó nélkül.
Textilbőrrel kértem, ha jól emlékszem 160e Ft-ban megállt. Pont egy éve van meg, és ki van használva. Én kb 95-100 Kg között mozgok, (a párom ennél jóval könnyebb) nem vettem észre hogy probléma lenne vele. A boltos akitől vettem jóval testesebb nálam, és mondta hogy neki 3 éve van meg ez a garnitúra otthon. (Azaz most már 4 ha minden igaz. ). Nagyon szeretjük, nem akartam ágyból nézni semmiképp a filmeket, ezért vadásztam egy ilyenre. Barátnőm egy ideig ellenezte, de ma már van hogy oda menekül a hétköznap zajai elől.
Az meg hogy a fejtámla nem mozog...hidegen hagy. Kispárna nélkül amúgy sem tudom elképzelni az életet, az meg mindig van kéznél.
Egy "gond" van vele, nem tudom hogy ez mennyire elérhető országosan? Én a győri üzletükben vettem, ha jól látom csak ott van boltjuk. -
flexxx2
őstag
válasz z123456789 #19367 üzenetére
Na, ez jól néz ki szerintem.
A párnázás (szivacs v. töltet) nem esett még be, visszaugrik eredetire miután felkelsz?
A textilbőr nem kopott meg sehol?
Kezeled valamivel?
Lábtartó masszív?[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz z123456789 #19367 üzenetére
Öcsém ugyanilyen 2-est (pohártartó nélküli, viszont így akár el is lehet benne keresztbe feküdni) vett használtan 50-ért. Abszolút bestbuy volt, rohadt kényelmes.. egyetlen hátulütője, hogy viszonylag sok helyet foglal.
(#19368) flexxx2: 90kg-m alatt nem történt még baj. Havonta 1x lekeni valami bőrápoló cuccal.
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
z123456789
addikt
válasz flexxx2 #19368 üzenetére
Igen visszanyeri a formáját, a srác még ott nyomkodta is nekem hogy ezek ilyen szilikon golyók, és a büdös életben nem vesztik el a formájukat. (Ami annyira nem is kamu, édesanyám is bútor bizniszben dolgozik, szóval láttam/hallottam már űrtechnológiáról a kényelem iparban is. )
Semmit sem kopott, de tényleg. Ezt még kérdeztem is tőle hogy ahol súrlódik a nyitás/csukásnál, nem fog-e sérülni? Azt mondta a legvastagabb bőr előbb ki fog kopni mint ez. És eddig tényleg állja a sarat.
Van egy ilyen textíl bőrre való kefénk, amit a csajom szervált egy kínaiból vagy 100 Ft-os boltból, nem is tudom. Volt vagy 400 Ft, de ezzel tökéletesen át lehet kefélni, és ennyi. Meg néha átmegyek porszívóval rajta, illetve a szerkezet belsejénél, ülőfelület alatt.
Lábtartó is kellően masszív. Ugrálni nem kell rajta, de annyira masszív hogy elbírja a lábamat. -
flexxx2
őstag
válasz z123456789 #19370 üzenetére
Kösz a választ. Olvastam hogy golyók vannak benne. Ezen a vételen most erősen gondolkozni fogok
(#19369) Neoteric Amit használtan találnék, lehet még szivacsos lenne, és amúgy is félek nem újat venni.
-
flexxx2
őstag
válasz z123456789 #19372 üzenetére
Még egy kérdés: nyáron izzadás szempontból milyen a textilbőr?
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Benq W1070 tulajoktol kerdzem:
Terveztem venni egy W1070-et masodik rendszerbe, de kulfoldi forumokon az osszes tulaj szinte egytol egyik homogenitasproblemarol szamol be. Jobb esetben csak eszreveheto feher, szurke homogen kepnel a vilagossagkulonbseg es esetleg szinhomogenitas hianya, rosszabb esetben normal kepnel is latszanak ez pl. felitatoknal is, es van olyan peldany amiknel filmeken is.
Mik a tapasztalatok ? Tenyleg nincs belole hibatlan darab?
Minden mas szempontbol jokat olvastam rola a kategoriajahoz merten, de a homogenitasproblema elegge zavarna.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Inkább arról lehet szó, hogy mivel egy belépő szintű vetítőről van szó (mármint a FHD világába), így nem szabad annyira sokat várni tőle, mint amit sokan gondolnak. Fogalmazzunk úgy, hogy helyén kell kezelni a dolgokat, de ettől függetlenül egy jó vetítőről beszélünk ezen a szinten.
- mozi bolondéria -
-
jracz
tag
válasz z123456789 #19381 üzenetére
Honnan tudod, hogy nézek a moziban?
-
Janaboy
Topikgazda
válasz DjKoxi #19272 üzenetére
Hali!
Kérdésem az lenne, hogy mennyiért és mit/hol vettél pontosan a maszkoláshoz? Olvastam, hogy gyöngyfüzéres rolettát..meg maga a cső amire feltekeredik az milyen anyag?
Illetve mivel súlyozod az anyagot?
Most nézem, hogy SzSzB megyében laksz, pontosan hol?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
Topikgazda
Bocsánat megint én!
A Benq w1070-nél ha egy 16:9-es vászonra mondjuk 21:9-es képet vetítek hogy viselkedik? Letolja a vászon aljára a képet?
Próbáltam kihámozni youtube videókból meg leírásból, de azt se tudom, hogy igazán mit keressek..Janaboy
-
Atomgeszi
veterán
válasz Janaboy #19387 üzenetére
Akár. Ahogy neked kényelmesebb. Csak rolós esetén mindig odamenni, húzni, felengedni, húzni. Motorosnál persze csak gombnyomás megállítod ahol jónak látszik.
Vagy felül két csíknyit maszkolsz és alulra nyomod a képet teljesen(PC -n MPHC-n pár gombnyomásból megvan, média lejátszókat nem ismerem.)[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Haart
addikt
Újabb tapasztalattal lettem gazdagabb videokártya téren az utóbbi időben 2 kártyával is tudtam tesztelni először egy Ati 280X-el utána pedig egy GTX770-el a tapasztalatok:
Nvidia: csak az elsődleges kijelzőt képes meghajtani 3D-ben, azaz ha a projektoron akarok 3d bluray filmet nézni akkor be kell állítanom elsődleges kijelzőnek extended desktop esetén mivel monitort+projektort használok.
Nem tudom hogy a miatt van-e mert a monitorom is 3D(passzív) vagy defaultból hozza az nvidia ezt a tulajdonságát.Ati: képes meghajtan a másodlagos kijelzőt 3D-ben minden gond nélkül bluray filmeknél nem kell beállítanod a projektort elsődleges képernyőnek, csak simán áthuzod a powerdvd-t és már nyomhatsz is a play gombra extended desktop esetén.
A tesztelt projektor egy Epson TW5200 volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Projektor.hu-n visszaolvastam,egy kicsit-nagyon-es megakadt a szemem az egyik Mitsubishin.:
HC4000
50% 510:1 25% 1350:1
15% 1550:1 5% 2200:1
2% 2700:1 0,2% 2880:1Viszonyitaskepp a kis kedvenc benq.:
W1070
50% 640:1 25% 990:1
15% 1160:1 5% 1420:1
2% 1660:1 0,2% 1790:1A HC4000 majdnem runco ls5 szintjen van. Hol a csapda?
Give me your cum,bull!
-
szepi0808
senior tag
válasz Dexar007 #19392 üzenetére
A HC4000 ugyan olyan siker modell volt a maga idejében, mint most a 1070. Jó ansi és natív kontraszt és az optikája sem volt rossz.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
törölt tag
Fix vásznat mivel érdemes karbantartani, vagyis takarítani, hogy ne "egye meg" a por? Vászon anyagától is eltérő mivel lehet nekiesni?
-
benyking84
csendes tag
Sziasztok!
Úgy 2 hónappal ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne venni egy projektort és elkezdtem nézelődni a neten. Teljesen fogalmatlan voltam mindenről ami ehhez a témához kapcsolódik, éppen ezért nem is kapkodtam el a vásárlást. Olyannyira nem, hogy még mindig nem vettem gépet. Valahányszor eldöntöm melyiket választom, az utolsó pillanatban mindig történik valami ami miatt mégsem veszem meg.
Közben olvasgatok a neten folyamatosan és egyre inkább kezdek rájönni, hogy minél több infót kapok, annál kevésbé látom át a helyzetet már csak azért is, mert sok az ellentmondás és a nem egyértelmű megfogalmazás mind a forgalmazók, mind a gyártók leírásaiban.
Éppen ezért szeretném a ti segítségetek kérni. Elmondom mit szeretnék, mit miért gondolok úgy ahogy, stb. és kérlek titeket, hogy segítsetek tisztán látni.
- ~120"-os képet szeretnék vetíteni
- a vetítési távolság számomra lényegtelen, hosszában van helyem bőven
- a szoba teljesen elsötétíthető
- filmeket sötétben néznék
- szoktam konzolon játszani, így a minél kisebb input lag fontos számomra
- játék közben nem mindig sötétítenék be teljesen
- 3D filmeket ritkán, de néznék. Ezeket kivétel nélkül médialejátszóról indítanám, PC-ről videókártyán keresztül nem.
- Nem gond, ha a 3D megjelenítéshez külön kell venni kiegészítőt (emittert)
- Szivárvány effektustól félek picit. Eddig youtube videókon néztem olyan videókat, melyek ezeket mutatják és látom őket.Típusok, melyeket eddig néztem:
- Optoma GT1080
- Optoma HD26
- Optoma HD141X
- BenQ W1070
- BenQ W1070+Optoma GT1080
Tetszik benne, a rövid vetítési távolság. Ennek köszönhetően könnyen hordozható, szinte bárhol használható. Nálam ez nem szempont ugyan, de sosem lehet tudni. Szintén tetszik a relatívan alacsony input lag.Optoma HD26
Elméletileg nem, de értelmezésem szerint ez gyakorlatilag a GT1080 nem rövid vetítési távolságú változata.Optoma HD141X
Ugyanaz mint a HD26, kicsit kisebb fényerővel és kontrasztaránnyal. Egyes leírások szerint ez nem hátrány, sőt... Cserébe olcsó.A fentiek alapján nekem eddig a HD141X a nyerő, de tudomásom szerint mindhárom DLP projektor 2× sebességű színkerékkel van ellátva, ettől pedig nagyon tartok.
Pont emiatt jött képbe a BenQ W1070 és a BenQ W1070+
Azt olvastam, hogy ezekben másfajta színkerék van és hogy 6× sebességük van. Máshol azt olvastam, hogy ez csak a W1070+-ban van így.
Számomra nem volt egyértelmű, hogy az Optoma projektorokhoz hasonlóan, a BenQ projektorokhoz is kell külön kiegészítőt vennem a 3D megjelenítéshez, (nem PC-ről) vagy azokban már benne van?
Kérdéseim:
- BenQ W1070 és W1070+-ben megegyezik-e a színkerék típusa, sebessége?
- BenQ W1070 és W1070+-hoz kell-e külön venni valamit a 3D megjelenítéshez?
- A leírtak alapján milyen típusokat ajánlanátok?
- 26 / 28 / 33 dB zajszintek mennyire zavaróak?Kicsit hosszú lett, de próbáltam részletesen leírni a dolgot, mert úgy gondolom így jobban látszik mit szeretnék és ti jobban tudjátok mire van szükségem.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Beny
[ Szerkesztve ]
Először lőjünk rájuk atomot, azután valami durvát!
-
Neoteric
addikt
válasz benyking84 #19396 üzenetére
Először is ne videók alapján ítélj meg egy gépet, mert az félrevezető tud lenni. Mind a W1070-nek és W1070+-nak 6x-os a színkereke. Próbáld meg megnézni a felsorolt gépeket élőben és úgy alkotni véleményt. Ha úgy nem zavar a szivárvány, akkor én maradnék a DLP-s gépeknél, ha meg igen, akkor sincs veszve semmi, Epsonnak is vannak viszonylag korrekt gépei. W1070 tulajként én bátran merem ajánlani ezt, a ventilátora hallható ha épp csendes jelenet van, de egy idő után már nem tűnik fel nagyon az sem. Sajna ennyi pénzért kompromisszumokat kell kötni.
PSN: ne0teric_sAN
-
CyDoN
senior tag
válasz benyking84 #19396 üzenetére
Szia,
Ha jól tudom akkor az optoma 3D-ben gyengébb mint a BenQ (120hz vs 144hz)
A 3D-hez csak dlp linkes aktív szemüveget kell venni!
A W1070 és a W1070+ színkerék tekintetében nincs különbség, mindegyik 6x RGBRGB.
Ha van rá lehetőséged akkor nézd meg, hogy neked melyik képi világa jobb. Én nagyon soknak tartom a 3000Ansit egy házi mozi projektornál, de mindenkinek más fele meg.
(_._)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest