Hirdetés
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
benyking84
csendes tag
Sziasztok!
Úgy 2 hónappal ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne venni egy projektort és elkezdtem nézelődni a neten. Teljesen fogalmatlan voltam mindenről ami ehhez a témához kapcsolódik, éppen ezért nem is kapkodtam el a vásárlást. Olyannyira nem, hogy még mindig nem vettem gépet. Valahányszor eldöntöm melyiket választom, az utolsó pillanatban mindig történik valami ami miatt mégsem veszem meg.
Közben olvasgatok a neten folyamatosan és egyre inkább kezdek rájönni, hogy minél több infót kapok, annál kevésbé látom át a helyzetet már csak azért is, mert sok az ellentmondás és a nem egyértelmű megfogalmazás mind a forgalmazók, mind a gyártók leírásaiban.
Éppen ezért szeretném a ti segítségetek kérni. Elmondom mit szeretnék, mit miért gondolok úgy ahogy, stb. és kérlek titeket, hogy segítsetek tisztán látni.
- ~120"-os képet szeretnék vetíteni
- a vetítési távolság számomra lényegtelen, hosszában van helyem bőven
- a szoba teljesen elsötétíthető
- filmeket sötétben néznék
- szoktam konzolon játszani, így a minél kisebb input lag fontos számomra
- játék közben nem mindig sötétítenék be teljesen
- 3D filmeket ritkán, de néznék. Ezeket kivétel nélkül médialejátszóról indítanám, PC-ről videókártyán keresztül nem.
- Nem gond, ha a 3D megjelenítéshez külön kell venni kiegészítőt (emittert)
- Szivárvány effektustól félek picit. Eddig youtube videókon néztem olyan videókat, melyek ezeket mutatják és látom őket.Típusok, melyeket eddig néztem:
- Optoma GT1080
- Optoma HD26
- Optoma HD141X
- BenQ W1070
- BenQ W1070+Optoma GT1080
Tetszik benne, a rövid vetítési távolság. Ennek köszönhetően könnyen hordozható, szinte bárhol használható. Nálam ez nem szempont ugyan, de sosem lehet tudni. Szintén tetszik a relatívan alacsony input lag.Optoma HD26
Elméletileg nem, de értelmezésem szerint ez gyakorlatilag a GT1080 nem rövid vetítési távolságú változata.Optoma HD141X
Ugyanaz mint a HD26, kicsit kisebb fényerővel és kontrasztaránnyal. Egyes leírások szerint ez nem hátrány, sőt... Cserébe olcsó.A fentiek alapján nekem eddig a HD141X a nyerő, de tudomásom szerint mindhárom DLP projektor 2× sebességű színkerékkel van ellátva, ettől pedig nagyon tartok.
Pont emiatt jött képbe a BenQ W1070 és a BenQ W1070+
Azt olvastam, hogy ezekben másfajta színkerék van és hogy 6× sebességük van. Máshol azt olvastam, hogy ez csak a W1070+-ban van így.
Számomra nem volt egyértelmű, hogy az Optoma projektorokhoz hasonlóan, a BenQ projektorokhoz is kell külön kiegészítőt vennem a 3D megjelenítéshez, (nem PC-ről) vagy azokban már benne van?
Kérdéseim:
- BenQ W1070 és W1070+-ben megegyezik-e a színkerék típusa, sebessége?
- BenQ W1070 és W1070+-hoz kell-e külön venni valamit a 3D megjelenítéshez?
- A leírtak alapján milyen típusokat ajánlanátok?
- 26 / 28 / 33 dB zajszintek mennyire zavaróak?Kicsit hosszú lett, de próbáltam részletesen leírni a dolgot, mert úgy gondolom így jobban látszik mit szeretnék és ti jobban tudjátok mire van szükségem.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Beny
[ Szerkesztve ]
Először lőjünk rájuk atomot, azután valami durvát!
-
benyking84
csendes tag
Szia!
Neked is köszi a választ,
Én úgy tudtam, hogy az Optoma is tud 144Hz-et, ennek majd utána járok.
Megnyugtató, hogy a BenQ gépeihez elég csak szemüveget venni a 3D képhez. Néztem is szemüvegeket, elég nagy a szórás. 7000 Ft-tól több tízezer forintig vannak DLP Link 3D szemüvegek. Ezeknél mire érdemes odafigyelni?
Látom az aláírásodból, hogy te is szoktál konzolon játszani. BenQ W1070-nek az input lagjáról milyen tapasztalataid vannak?
-
benyking84
csendes tag
válasz gabika1969 #19404 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért számít az, hogy milyen messziről vetíti ki ugyanazt a képet?
Ha már HD26, akkor már lehetne HD141X is nem? Kontraszt és fényerő különbözik csak, azok sem sokat.Vászon ügyben már kaptam agyvérzést. Kézi rolós vászon 65.000.- Ft vs motoros vászon 82.000.- Ft. A motorosról azt kell tudni, hogy kifutó darab volt ráadásul valami speciális fajta, mert a tokozat alig volt szélesebb a vászon méreténél. Persze mikor úgy döntöttem megveszem, hogy meglegyen, már nem volt. Az összes többi rolós vászon tokozata szélesebb, így ami befér a szobába annak túl kicsi a vetített felülete. Ezért úgy döntöttem fix vásznat készíttetek magamnak a megfelelő méretben, fix kerettel.
-
benyking84
csendes tag
Tényleg!
Ha már szóba jöttek a vásznak. Milyen magasan legyen a vászon alja, illetve teteje a nézési magassághoz képest?
-
benyking84
csendes tag
válasz AVhelper #19483 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Jelenleg az Optoma HD141X és a BenQ W1070 között vacilálok.
Mindenképpen szeretném élőben is megtekinteni őket, tudtok olyan helyet ahol van erre lehetőség és meg is vásárolhatom?
HD141X előnyei:
- 10 - 20 ezerrel olcsóbb
- magasabb kontraszt
- magasabb fényerő
- halkabb működés
- hosszabb lámpa élettartamW1070 előnyei:
- 6× RGBRGB színkerék
- hosszabb garancia
- 3D ready (külön kütyü nélkül)Igazából ettől a szivárványhatástól félek eléggé. Ezért is jött képbe a W1070, ott viszont félek a 2000 ANSI Lumentől.
Ezért lenne jó látni őket élőben, hogy egyiknél lássam van-e szivárványhatás, a másiknál lássam elég-e a 2000 ANSI Lumen.Néztem még az Epson EH-TW5200-at is, az ugye LCD-s, ott nincs szivárvány, de ha jól tudom akkor lámpacsere után már nem ugyanolyan jó a képe, mint újkorában, meg elég hangosnak is tűnik. Meg létezik az, hogy nem lehet plafonra szerelni fejjel lefelé, cserébe viszont van lens shift?
Elég nehéz döntés lesz ez...
-
benyking84
csendes tag
válasz AVhelper #19493 üzenetére
TW5200-at valóban elnéztem Lens shift szempontjából. W1070-ben van, nem abban.
HD141X-ről azt hittem, hogy rendesen is értékesítik, elvégre Edigitalnak is volt (pont elfogyott) meg van még 1-2 helyen elvileg, de lehet mindegy is.
Azt mondtad, hogy műszakilag megegyezik a HD26-al. Ha ez tényleg így van, akkor azt megtudom nézni, nem?
Igazából megtehetném azt, hogy megrendelem egyiket neten, majd visszaküldöm, utána megrendelem másikat, azt is visszaküldöm, stb. amíg meg nem találom a megfelelőt, de ezt köcsögségnem tartom, nem szeretnék ilyenre vetemedni. Ezért is vacilálok és kérdezek ennyit.
Szerinted az alábbiak figyelembevételével melyik gép lenne ideális számomra?
- Sokat játszok, nem teljes sötétségben, (de nem is rikító fényben) fontos az input lag
- Filmet teljes sötétben nézek
- nem szeretném, hogy túl hangos legyen
- tartok tőle, hogy érzékeny vagyok a szivárványhatásraElőször lőjünk rájuk atomot, azután valami durvát!
-
benyking84
csendes tag
válasz AVhelper #19499 üzenetére
Persze, az majd kiderül, hogy a szivárványhatás zavaró-e számomra.
Zaj tekintetében az mennyire reális összehasonlítási alap, ha a hifin a rádiót ráhangolom mondjuk FM 91 Hz-re, ahol nincs semmi csak egy alapzúgás és dB-ben feltekerem a hangerőt adott projektorok zajszintjére?
Mennyire reális ez?
-
benyking84
csendes tag
válasz benyking84 #19501 üzenetére
Leszedtem Google playről egy zajszintmérőt, amit erős fenntartásokkal kezelek, főleg az eredményeit.
Azt írja, hogy az alapjáraton zúgó Xbox 360 zajszintje 48 dB.Ha ez közel reális, akkor zaj ügyben kezdek megnyugodni, elvégre 26 - 37 dB között mozognak amiket nézek.
-
benyking84
csendes tag
-
benyking84
csendes tag
Az is lehet, hogy a telefon zajszuroje bekavar
-
benyking84
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap volt szerencsém elmenni egy bemutatóterembe és sikerült megnéznem egy Epson EH TW5200-as projektort.
A zaj miatti félelmeim elillantak, a képe nagyon szép (3 LCD) de az input lagjáról semmi konkrét információm nincs. Neten keresgettem és megnéztem rengeteg beszámolót. Tulajdonosok és szakírók egyaránt ellentmondásba keverednek egymással.
Egyesek szerint nagyon jó játékra, mások szerint több mint 60ms a késése de olyan is van aki szerint pont jó a késés, de a képet leveszi 720p-re.
Mindenképpen szeretnék még élőben megnézni egy BenQ w1070-et és egy Optoma HD26-ot, addig is az lenne a kérdésem, hogy van-e itt valaki, akinek TW5200-as gépe van és szokott játszani? Ha igen, mesélne az input lagról?
-
benyking84
csendes tag
Akkor tartok tőle, hogy nekem nem lesz jó.
Tavaly, május és december között mintegy 600 játékórát tettem csak multi FPS-be, ott elég sokat számít.
Ezen kívül még focis játékkal tolom sokat, szerintem ott is gáz a késés.Ahol voltam, ott felajánlották, hogy vigyem be a konzolomat és próbáljam ki, csak tartok tőle, hogy nem tudom majd kivitelezni.
-
benyking84
csendes tag
válasz lajthabalazs #19576 üzenetére
Nem a konzol cipelésével van a bajom, hanem idő hiányával
-
benyking84
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan helyet ahol élőben megtekinthető egy BenQ W1070?
Lehet én vagyok a béna, de sehol sem találok ilyet, amit már csak azért is furcsállok, mert elvileg elég népszerű termék. És gondolom nem látatlanban veszik az emberek. Vagy mégis?Először lőjünk rájuk atomot, azután valami durvát!
-
benyking84
csendes tag
válasz Dexar007 #19657 üzenetére
Igen tudom, hogy ezt is lehet, de több okból kifolyólag sem szeretném ezt tenni.
Ha tényleg megvenni szeretném és közben rajonnék, hogy mégsem jó, akkor megtenném. De csak kipróbálni szeretném mielőtt végleges döntést hozok. Ez nem lenne fair a kereskedővel szemben, meg szállítási költségek, meg mire a pénzt visszakapom, stb...
Korrekt megoldást szeretnék, ha nincs olyan akkor egyszerűen kihuzom a listáról a típust. De akkor sem szúrok ki a kdreskedővel
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest