Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz JohannZimu #19150 üzenetére
Helyén kell kezelni és tisztában lenni az adott vetítőnek a korlátaival, hogy mit és milyen minőségben tud. Ez vonatkozik a kérdező BenQ W1300-as vetítőjére is. Gondolom, vagy legalábbis feltételezem, hogy mielőtt belevágna egy ekkora vászon vásárlásába, alaposabban körbejárta ezt a témát, hogy érdemes-e belevágni egyáltalán, mit hozhat minőségben és mit "veszíthet" vele. S azért barátok közt is bevallhatjuk, hogy ez a vas, még "csak" belépő kategóriát képvisel, s a hardveres kialakítás is ehhez igazodik.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
JohannZimu
senior tag
válasz devil-k #19151 üzenetére
Fórumos tapasztalatom alapján nem vagyok biztos abban, hogy a legtöbben alaposan körbejárják a témát vásárlás előtt, tisztelet a kivételnek. Már az is valami, hogy egy szakmai topikot felkeresnek.
Egyetértünk abban, hogy jelen esetben belépő kategóriáról beszélünk, így valószínűleg több jellemző is kompromisszumos. Éppen ezért ha számít a minőség is, kevésbé biztatható a "még nagyobb" kép vetítésére.
Én megértem, ha valaki nem ad a minőségre, csak a "látványra", nem vagyunk egyformák, az Ő döntése (remélhetőleg tudatos).
Majd később jön rá a hiányosságokra, ha mégis érdekli komolyabban a téma és számít a minőség. Mindezt saját kárán, ha:
"a szemed átfogja az ekkora vászonméretet és megoldható az elhelyezés is, akkor nincs mire várni, nincs min gondolkozni". -
devil-k
nagyúr
válasz JohannZimu #19152 üzenetére
Jogos. Ilyen téren valóban nem állja meg a helyét ez a mondatom. Egyetértek. Reméljük, hogy a kérdező is tisztában van a korlátokkal.
- mozi bolondéria -
-
KisTücsök
addikt
válasz Logitech #19139 üzenetére
Ez csak megszokás kérdése. Nekem is előszőr azt mondták, hogy nagy, pedig kb 4.5-5 m-ről nézték a 120 colt. Még családtagok is. Hogyne, ha 80 centis tv-hez vannak szokva 4 méterről... Még jó, hogy anno nem hallgattam rájuk.
Nekem meg már ez is kicsi, illetve kompenzálásként közelebb ülök. Az a thx-es (?) ajánlás nem tűnik rossznak amúgy.
-
Dexar007
veterán
válasz devil-k #19162 üzenetére
Mondjuk ha jol emlekszem,te 85"-os kepet vetitesz.En ilyen meretben,biztos nem foglalkoznek vetitessel,amikor ott van a 65"-os ST-VT50/60 ami koroket ver barmilyen projektorra.
Nalam a hatar kb 100"-nal van,ezert is vagyok most gondban,mert a hw30 3.5 meterrol nem tud,csak 90-95"-os kepet,akkor meg mar inkabb beülök a plazma ele.Give me your cum,bull!
-
tirszin
senior tag
válasz Dexar007 #19164 üzenetére
Azért a vetített képnek sztem. nem a mérete az igazi előnye. Sokkal analógosabb, selymesebb hatású, szóval filmszerűbb, egy "elektronikus" érzetű képernyőnél.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
sanyika007
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam sokat a fórumot. Rengeteg kérdés-válasz van és látom, hogy a legjobb belépőkategóriás projektornak a w1070-st javasoljátok.Sajnos nekem nincs most erre a gépre ennyi pénzem, használtan semmiképp nem veszek, csak boltból garanciásan (ebbe kérlek ne is kössön bele senki, mindent meg lehet magyarázni, de ekkora pénznél nekem kell, hogy egy nagyobb cég álljon az üzlet másik végén).
Néhány tényező, ami a kiválasztásban fontos lenne:
- legfeljebb 150 000 forintba kerüljön
- filmezésre lenne az eszköz használva alkalomszerűen, minimum a 720p-t tudja, nekem ez elég
- vetítés fehér falra lenne, de teljesen sötét szobában. Kb. 2,2 méterről /3,4 is elérhető, de nem ez a preferált, de ha így jobb hatást érhetek el, megoldható/, és kb. 2 méter képátlót szeretnék elérni.
- lens shift és zoom illetve trapéz korrekció nem lenne rossz, ha lenne a gépenAmit tudni kell rólam: nem vagyok profi és nem zavarnak annyira az apróbb hibák a vetítésben (szerintem sok olyat nem is vennék észre, amire itt néha panaszkodnak), nem kell hogy teljesen tökéletes legyen minden.
A leírások alapján a következő eszközöket ajánlottátok:
LG PB60 / 62G , Acer K132 , K135 , K137 , LG PA70 / 72G, Epson EH-TW490Szemezgettem az LG PA70G-vel, de sajnos ezen nem láttam zoomot.
Érdeklődni szeretnék, hogy ti mit ajánlotok a szobámba? (2,2 méter /3,4 is elérhető, de nem ez a preferált, de ha így jobb hatást érhetek el, megoldható/, 2 méter képátló - ez lehet kicsit kisebb)
Előre is köszönöm a válaszokat!
(Megjegyzésként: Benq W700-t már láttam /nem ebben a szobában/, és tetszett a minőség. Talán kicsit távolra kellett rakni a nagy kép eléréséhez, erre itt nincs lehetőségem)
U.I.: A szoba még átrendezhető, tehát el tudom azt is érni, hogy kb. 3,4 méterről kelljen egy 2 méteres képátlót produkálni, szóval van egy kis rugalmasság ezen a téren, ennek fényében javasoljatok gépeket! Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz sanyika007 #19167 üzenetére
En azert belekotnek.: Mi baj van a hasznalttal ha a gyari garija meg el? Teszem azt xy hasznalja 4honapig,es tovabb szeretne adni gyari dobozaban,szamlajaval es az osszes tartozekaval? Igy neked mar "csak" 20 honap garid marad,es pluszban meg 70-80 ezer a zsebedben.
Vagy itt van pl ez a megoldas.: [link] 559 euro, ,,retour" termek, teljes 2 ev garival.
En varnek a helyedben, 1 honapot es hozzatennek egy 20-ast.Projektort nem par napra vesz az ember.Give me your cum,bull!
-
Haart
addikt
Megvan a 3D beállítás amivel szivtam, illetve nincs meg mert nem javult meg csak tudom már miért van.
3D beállítások mellett 1080p csak 24Hz-et tud és 720p-ben pedig megy 60Hz-et.
Szóval a 3D még játék esetén sem lehet több 24Hz-nél. Ennyit tud a HDMI.[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz sanyika007 #19167 üzenetére
A LED-es LG-kben valóban nincs zoom, se lens shift, és amikor néztem, a K135, K137 sem nyújtott semmit ezen a fronton. Trapézkorrekciót is csak függőlegeset tud, tehát a gépnek mindig a kép függőleges tengelyével kell szemben lennie.
-
Cseneles
őstag
Igen ha itthoni cégnévre veszed Viszont tovább adás után itthoni áfát vagy köteles fizetni Ez csak céges úton járható
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Wucky
senior tag
Szia!
Bocs hogy csak most reagálok,de dögrován az egész család,és nem volt időm sem feljönni.Azt olvastam több helyen is hogy a W1070 3 méter felett már nagyon gyenge képet csinál. Nem a W1500 ára a mérvadó,hanem az a max. A kalkulátorok szerint nem is tudom 4 méterre tenni a vászontól a W1070-et.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
devil-k
nagyúr
Nah, ez be is b***szna. Kétszeres adófizetés?! Ahol veszed az eszközödet, ott már egyszer megfizeted az adót. Csak a mértéke nem mindegy.
Pl.: A Samsung S4 mobilomat a német Amazon webáruházból vettem. (Idehaza anno 180.000 Ft volt, odakint pedig 150.000 Ft) Érdekes is lenne, ha még erre rájött volna + ÁFA vagy bármi más is.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
2013. augusztusában vettem! Változott?!
Ez érdekes. Most a próba kedvéért megnéztem, hogy mennyiért tudnék elhozni egy S5-s telefont.
440 € + 12 € a posta. Nem írtak plusz költségről egy betűt sem, még a számlázásnál sem. Ebay.de.
Na, mindegy.(#19194) CyDoN
Ez csak próba volt.
De tényleg ritkán van ilyen.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Neoteric
addikt
Én úgy tudom, hogy az EU-n kívülről érkezett dolgokra vonatkozik ez, mert ott trükköztek azzal, hogy a legalacsonyabb áfás EU-s országban írták jóvá a behozatalt, és utána ingyen hozták tovább a többibe. Ha EU-s országból rendelsz, akkor arra szerintem tuti nem kell fizetni áfát.. ez volt az EU egyik első "feature-e", a vámunió.
PSN: ne0teric_sAN
-
Janaboy
Topikgazda
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tervezek én is projektort és vászont vásárolni, de anyagi okok miatt visszafelé haladnék, tehát először a vászont (a hely miatt) majd utána a projektort! A vászonból a grandview cnv 106 motoros verziót tervezem 100" körüli méretben, projektorból a BenQ W1070-et!
A kérdésem az lenne, hogy kb 3,3m nézési távból meddig kellene (vagy lehet) lehet leengedni a vásznat? Tehát hol lesz az alja? Ez azért fontos, mert lehet akkor tudnék venni szélesebb vásznat, ami nem lóg be a front hangfalak elé!Másik kérdés az lenne, hogy a Benqhoz jó lehet esetleg a Sony w8 széria 3d szemüvege?
Köszi előre is!
üdvJanaboy
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #19198 üzenetére
A hivatalos weboldalon meg tudod nézni, hogy a vászon mekkora is tokozattal, tokozat nélkül, a kifutó, stb. Kb. 65-70 cm-től felfelé kezdődjön az alja a vászonnak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest