Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
válasz sanyika007 #19167 üzenetére
Szia!
Az általad felsoroltak közül csak az Epson EH-TW490-nek van zoom optikája és a többi LED-es vetítőnél sokkal nagyobb a fényereje, amire szükség is lehet, ha a fehér fal lesz a vetítőfelületed. Az EH-TW490 2,2 m távolságból maximum 78 hüvelykes (1,69 x 1,06 m) 16:10 arányú képet tud vetíteni.
-
-
Janaboy
Topikgazda
válasz devil-k #19206 üzenetére
Még lehet, hogy lenne valamennyi hely, de már ígyis szinte biztos, hogy nem teljesen középről látnám a vásznat (vagyis max a kanapén egy hely lenne, ahonnan igen). Ráadásul a 106"-os már így is 2440 mm lenne teljes széltében (a fekete kerettel együtt), ami a bal frontot teljesen kitolná oldalra
Megpróbálok összehozni egy rajzot méretekkelJanaboy
-
Neoteric
addikt
válasz Janaboy #19205 üzenetére
Nálam ~107cm-nél keződik a kép a padlótól számítva, és teljesen jó. Hasonló volt nálam is a probléma, de úgy döntöttem inkább nézek picit feljebb, minthogy kisebb legyen a kép.
+ a legtöbb film úgyis 21:9-es, Kodi-val meg letolom az alsó tartományra a képet, és akkor lehetőségekhez mérten mégjobb lesz.
(#19210) devil-k: Viszonylag magas, igen. Viszont majdhogynem mindig fekve nézem a képet, és így kompenzálódik a dolog, nem kell nagyon nyakizomra gyúrni miatta. Képet raktam már ide fel mikor elkészült a dolog.
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #19208 üzenetére
Ha ennyire mostoha a helyzet, akkor marad a kisebb vászon, ugyanis az sem szerencsés ha a frontokat rátolod a falra/szekrényre. Várjuk a rajzot, de fotó is jöhet! Az még jobb is.
(#19209) Neoteric
Kissé magasnak tűnik így, nem? Fotót tudsz erről mutatni?
Én meg úgy nézem, hogy előttem legyen minden. Ne kelljen le és fel sem néznem, hanem kényelmes legyena szememnek.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Janaboy
Topikgazda
válasz devil-k #19210 üzenetére
Na így nézne ki nagyjából
Rajz
Annyi megjegyzés, hogy a vászon nagyjából a center elejére esne, csak így jobban tudom szemléltetniFotót nem szeretnék közölni bizonyos okokból, nem mennék bele, de még ezek úgyis csak tervek (bár a szekrény, hangtechnika, 50" tv adott, de még csak a szekrény és a hangtechnika van ott
devil-k: Pontosan most fordítottuk meg az egészet, mert az étkező asztal miatt még rosszabb lenne a helyzet Nem férne el a szub, a szekrény már adott és sajna nem igazán lehet kicsinyíteni mert dupla bútorlapos!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #19211 üzenetére
Kicsit arrébb kellene tolni mindent balra, ha jól veszem ki. Ha nem, akkor majd jön Norbi egy fűrésszel és akkor megoldja ezt a kérdést.
Szívem szerint én az egész szobát megfordítanám. Átraknék mindent a másik oldalra, ahol a surroundok vannak.
Szerk.
Végül is akkor beférne a vászont? Ha igen, akkor csak egy kicsit kell balra húzni a dolgokat, hogy legyen helye annak a szerencsétlen jobb oldali frontnak is.(#19209) Neoteric
Akkor bika nyakad lehet.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Janaboy
Topikgazda
válasz devil-k #19212 üzenetére
Igen, a mostani felállás esetén talán beférne a 100" vagy a 106" (ehhez kellenek pontos mérések), de így aki a kanapé jobboldalán ül, annak a bal front messze lesz, a jobb front meg szinte vele szembe és nem látná középről a vásznat!
Viszont az étkező asztaltól is látható lenne minden[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
Topikgazda
-
Janaboy
Topikgazda
-
Neoteric
addikt
válasz lajthabalazs #19218 üzenetére
G2A-val vigyázz, mert mostanában egyre több onnan vásárolt kulcs kap banánt. Ha nem vásárolsz hozzá "protection"-t, akkor elég lutri.
PSN: ne0teric_sAN
-
devil-k
nagyúr
Ekkora térben ilyen mini vászon. [link]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #19225 üzenetére
Ilyen ez az ilyen! Én egy sokkal nagyobb vásznat raktam volna be. A lakáshoz képest a vetítő is ultragagyi.
(#19226) spiky03
Szépnek szép, de nem az én stílusom.(#19227) Neoteric
Akkor a tér a csalóka. Itt azért nincs az a moziérzés, pont azért, mert túl nagy a szoba a vászonhoz képest. Optikai csalódás?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Pro Koryak #19229 üzenetére
Valóban, igazad van. Ettől függetlenül vehetett volna jobb vetítőt is.
Jesszus, hangdobozok elhelyezése no comment.
- mozi bolondéria -
-
Janaboy
Topikgazda
-
devil-k
nagyúr
válasz Pro Koryak #19231 üzenetére
Azok..... Nem mondok erre semmit már.
Ez azért már másabb. Vajon a dobozok is eladók a házzal?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Logitech
aktív tag
Közben rájöttem, miért tetszett nekem jobban a 125"-os kép a 110"-nál. A nagyobb kép sokkal alacsonyabban volt. Most a 110-est leraktam annyira, mint amennyire a nagy kép volt, és így nagyon tetszik. Csak az a baj, hogy a vászon amit kinéztem nem rendelkezik akkora kifutóval. Így a plafontól 50 cm-nél kezdődik a kép, a földtől meg ~70 cm-en van az alja.
-
tirszin
senior tag
EU-s ÁFA kérdés:
Ingoványos terület, van akik betartják, van akik még nem.
Azt tudom, hogy az egyik legnagyobb német bringás webáruházban már megcsinálták, ha magyar szállítási címmel lépsz be, automatikusan a 27%-os ÁFA-val látod az árakat, nem a német 17-tel.
Gondolom nem brahiból alakították így át kb. 1 éve. Persze kisebb cégeknél még simán meg lehet úszni a forrásország ÁFA-jával.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tirszin
senior tag
bike24.de, még így is olcsóbbak általában, sok hazai bringás vásárol itt.
Gyorsan kipróbáltam: 169,00 €* németként, 180,36 €* magyar vásárlóként egy termék náluk. Ezek szerint 19 / 27 % -os ÁFA kulcsokkal számolnak.
Simán kiszámlázták a 27%-os kulccsal, és nem itthoni cégként. De sajnos nincs már meg a számlájuk.[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Dexar007
veterán
Itt a sajat moziszobam születese.: 30 keppel.
Egyelore most a ket kanape kozott lesz a proji,amit mindenkepp muszaj lesz lecserelni,mert nem tud 3-3.5 meterrol csak 90-95"-os kepet,en pedig 120-as ,,vasznat" festettem.Idokozben vettem egy w6000-est benq-t,amit meg nem hozott meg a futar,de termeszetesen az se tud ilyen tavolsagbol normalis meretu kepet. Szoval mindenkepp a w1070-nel fogunk ugy erzem kilyukadni,viszont annal meg az lesz a gond,hogy ha esetleg tartokonzolra tennem,ami nem lenne rossz,akkor szukseg lesz egy jo 30-40 centis lens shift-re=w1070-et is kihuzhatjuk.
Varom a javaslatokat!Give me your cum,bull!
-
Atomgeszi
veterán
[link]
Főként nekem ez vicces. Ennyi erővel két szobát is csinálhattak volna két két TV-vel és nagyobb élmény lenne. Ez kb így hangyamozi.Amúgy sajnos nálunk a tetőtérnél úgy jött ki,hogy kicsit oldalról és alulról kell nézni a képet. Viszont teljesen szokható. Xbox és film sem kényelmetlen. Persze más lenne a kérdés, hogy ha nem lenne itt a tetőtér. Akkor egyenesen berakhattam volna egy 3 méter széles vásznat és pont szemből lehetne nézni.
Mondjuk COD MW3 Split Screenhez még a 106" is kevés. El sem tudom képzelni régen az SD TV-n ezt hogyan nyomhattuk.
Dexar007 Szóltál az eDigitalnak, hogy küldjék megint a projit, mert ennyire hozzád nőtt?
Amúgy csak szerintem döntöttél a Sony-val kicsit elhamarkodottan? Én mikor kerestem a projikat, mindegyiket megnéztem centralon és a saját weboldalukon, hogy mit dob a throw calculator, mert nem akartam beszopódni, hogy nem vetíti be a képet.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Q
senior tag
A posta oldalán néztem egy leírást, de 2x el kellett olvasnom mire megértettem, hogy az anyag 90%-a az Unión kívüli vám+áfáról szól. Az uniós szabályokat lerendezték az első 4 sorban.
Most jöttek meg a 3D szemüvegeim Japánból (Panasonic). Még áfával is olcsóbb mint itthon.[ Szerkesztve ]
Eladó: Runco LS5
-
Atomgeszi
veterán
válasz Dexar007 #19246 üzenetére
Jók a képek. Amúgy miért nem lógatod be jobban? Vagyis egy hosszabb konzollal? Szerintem egyáltalán nem zavaró a hangja, főleg, ha megy az akció(meg film közben is ). Esetleg odarakod egy asztalra, vagy a földre. Esetleg csinálj gipszkartonból neki valami faszán szellőző házat, hogy ne süljön meg, valamennyire tompítva lesz a venti hangja is és még dizájnos is lehet.
Janaboy Gondolom eszerint járt el:
[link][ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest