Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
KisTücsök
addikt
válasz gabika1969 #18250 üzenetére
Azok F30-ak?
-
xtremetuning
addikt
-
Norbi 72
veterán
Üdv a klubban!
Egy tanács: 15 méteresből hozd el a drágábbik kábelt is,nehogy meglepi legyen..
Bár nem túl jó a kép,de Onkyo vasad van?
-
Dexar007
veterán
válasz xtremetuning #18255 üzenetére
Najo nem ilyen,de négyká igen. Meg ha szarabb is lesz osszessegeben mint a fhd.
Give me your cum,bull!
-
-
devil-k
nagyúr
válasz gabika1969 #18260 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy azt tanácsoltam, amit Norbi is, nem egy AQ csokit.
- mozi bolondéria -
-
gabika1969
aktív tag
-
devil-k
nagyúr
válasz gabika1969 #18262 üzenetére
Ne legyél irígy! Én csak 211 cm-es átlót vetítek, viszont úgy láttam, te 300-at akarsz.
"engedélyezte a nejem"
Hogy zajlott a dolog?
- mozi bolondéria -
-
gabika1969
aktív tag
válasz devil-k #18263 üzenetére
Gyakorlatilag így: Igen szívem!!
A részletek majd most jönnek, ugyanis tesztet olvasva: "...2 méter széles képet 3 méternél távolabbról nem tud megvetíteni..." viszont a kalkulátor szerint 3,25 m-ről is megfelel??
Ezt jól látom?
Screenline vászon méret kb: 240x163, de Szepivel még nem egyeztettem. (Nyilván ez nem 3,00 m, de majd kialakul)
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
Norbi 72
veterán
válasz gabika1969 #18264 üzenetére
2 méter széles képet 3 méternél távolabbról nem tud megvetíteni..
Így van,annál messzebbről csak nagyobb képet tud.
Nálam 308 centiről 235 centi széles kép van.
[ Szerkesztve ]
-
gabika1969
aktív tag
válasz Norbi 72 #18265 üzenetére
Na ezt írta a nagy tudású:
"...Az installálásnál kissé problémás lehet a kis vetítési távolság. Bár az 1,3x-os zoom már egész jó, de majdnem hogy rövid távúnak nevezhető objektívet raktak a gépbe (vetítési arány: 1,15 – 1,5). 2 méter széles képet 3 méternél távolabbról nem tud megvetíteni, azaz legjobb esetben is kb. fej fölé tudjuk rakni a projektort. Asztali telepítéshez ez persze jó, de egy nagyobb moziszobában vagy nappaliban ez a szoba közepén belógatott vetítőt jelent, ami nem mindenkinek tetszik..."Köszönöm a táblázatot.
Jó, akkor ez is letudva, most megyek ebédelni...jó étvágyat Nektek!
Üdv Mindenkinek!
-
devil-k
nagyúr
válasz gabika1969 #18266 üzenetére
Nekem be van lógatva, abszolút nem zavaró. Sőt, még fel is dobja a szobát. Jó étvágyat!
- mozi bolondéria -
-
lajthabalazs
senior tag
válasz devil-k #18267 üzenetére
Én most végeztem a fúrással a hálóban. 60cm-es belógással zavart, de ha visszatolom 40-re, akkor már nem olyan tolakodó. Hozzátartozik a dologhoz, hogy egy 85cm-es ágy van alatta, így közelebbről nézem a dolgot.
Viszont elég béna tervezés volt a fém dübel. Az elgondolás jó, de miután bekalapáltam a plafonba a passzentos lyuba, az a nyamvadt csavar szépen forgott körbe a dübelben mikor az anyát rá akartam húzni. Bele kellett vágnom egy hasadékot a csavarba, hogy csavarhúzóval megfoghassam, és szépen szétfeszítse a dübelt. Egy ilyenhez adták. Nektek könnyen felment?
-
gabika1969
aktív tag
-
devil-k
nagyúr
válasz lajthabalazs #18268 üzenetére
Nem volt olyan vészes! Csak a technikájára kellett rájönni egyszer. Nekem Chief konzolom van, nem állítható a szára már, hanem fix.
(#18269) gabika1969
A fejem felett.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
c4
őstag
válasz lajthabalazs #18268 üzenetére
Hány kiló az a vetítő? 45? (A CRT vetítőm volt 4 fémdübellel feltéve.)
Sima műanyagtiplivel is felrakhatók a mai pár kilós gépek. -
c4
őstag
válasz gabika1969 #18269 üzenetére
Szerelhetsz alá lebegő álmennyezetet világítással.
-
lajthabalazs
senior tag
Ezt adták hozzá úgy, hogy az engedélyezett terhelhetőség 8 kg . Gondoltam tudják mit csinálnak. Azért sem baj egyébként hogy masszívabb, mert egy hotswapos tartót fogok barkácsolni a projektornak, hogy könnyen lehessen vinni nappaliból a hálóba, és mivel fából lesz, hozzáad egy keveset: projektor, külső táp meg a hordozó és fogadó szerkezet, lesz vagy 4kg
-
Norbi 72
veterán
válasz gabika1969 #18266 üzenetére
Nekem is a fejem felett van,és egyáltalán nem zavar.
-
Cseneles
őstag
Pont pár napja vettem egy ilyen Projektor tartó konzolt Csak ajánlani tudom, könnyen szerelhető kábelt el lehet vezetni a belsejében, lehet kapni hozzá nagyobb szárat is, 30cm-es volt ha jól emlékszem +3000ft
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
Szerintetek mi az a pont ameddig lehet dönteni egy vetítést...? nekem most a trapézkorrekció -17 az Epson eh-tw450-nel ahogy látom kb 6cm-t tolja össze a kép alját, mivel plafonról vetítek a kép az 208*131
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
devil-k
nagyúr
-
rambustibi
őstag
8-as Samu, brutális minőségű képe lehet, nekem 7-es Samum van, prémium kategória alja, de akkor is prémium, és csodaszép a képminősége
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
c4
őstag
válasz lajthabalazs #18273 üzenetére
Nem a dübel terhelhetőségét adták meg. Abból 4 db egy IFA-t elbír.
A hordozás átka az állandó újraállítgatás. -
Dexar007
veterán
válasz rambustibi #18282 üzenetére
Ha letteve akkor nem beszelhetunk minosegrol.
Give me your cum,bull!
-
rambustibi
őstag
Én itt vettem anno az X9 projektoromat 80"-os 16:9-es padlóvászonnal:
[link]
Nagyon korrekt cég, szakmailag is csukott szemmel vágták a dolgot. Érdemes megnézni a referencia munkáikat (Van egy pár.. )Most egy Benq th681+ projektorra gyűjtök. Sajnos a gyengülő forint miatt, 3 hét alatt drágult 10e forintot.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Na megérkezett az elveszett csere 1070-esem, holnap meg jön az amit az elveszett helyett küldtek.
A lényeg hogy ha érdekli a topic-ot, leírom a rövid kis történetet, vászonnal, projektorral mindennel együtt ami már Karácsony óta tart. :S
Ha valami konkrét érdekel titeket, akkor azt is.Viszont addig szeretném ma letesztelni minél behatóbban a jelenlegi 1070-et.
Norbi!
Ezek az ajánlott beállítások általános érvényűek? Mert akkor belövöm. Illetve első kérdés előtt inkább nézzétek meg ezt légyszíves!
Szupercsapat BD iso, és az a kék folt szabad szemmel is látható.
Néztem Avatart azóta, amiben több a kék szín, nem láttam hasonlót.
Belekukkantottam Batman-be is, ott sem láttam ilyeneket. Ez megint valami típushiba, vagy csak a film hibája?
Illetve a beállításoknál a kérdéseim:
-előre beállított mód: cinema?
-színhőmérséklet: normál?
-izzó be: smart eco?
-speciális alatt kell valamit állítani?
-Baud arányszám?
-gyorshűtés?Egyelőre ennyi, de szívesen fogadok bármilyen jó tanácsot, bárkitől.
SZERK.:illetve a kupakot vissza kell tenni mindig? Csak mert akkor mindig megmozdul az egész hóbelebanc.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz z123456789 #18288 üzenetére
Szerintem gép,környezet függő.Eleve a vászon más,de próbálkozni lehet.
Én egyenlőre ez alapján lőttem be,persze a kontraszt,fényerőt azért érdemes leellenőrizni,és bekalibrálni.Végpontozni.
A többi kicsit bonyolultabb.Én a kupakot vasárnap este visszateszem,és áramtalanítom a gépet,majd következő pénteken,már alig várom,hogy délután-este,megnézzek egy filmet.
Hétvégente mozi,hétköznap csak tv.
De ha mindennap használnám,nem biztos,hogy visszatenném.[ Szerkesztve ]
-
eumano
tag
Sziasztok!
Valaki el tudja magyarázni, hogy mi a különbség a "diagonal range" és a "throw range" között?
-
eumano
tag
Illetve még 1 kérdés!
Méregetem a dolgokat, hogy milyen konzolt vegyek a projektor megfelelő elhelyezéséhez de problémába ütköztem. A hivatalos Benq oldalon az alábbi távolságot (235cm)-t ír 92"-os képátlóhoz míg egy másik oldalon meg (266cm)-t ír. Most akkor melyiknek is lehet hinni?
Esetleg W1070 tulajok megtudnak erősíteni, hogy melyik oldalnak lehet hinni?
Előre is köszönöm mindenkinek! -
gabika1969
aktív tag
-
cecil
aktív tag
válasz Dexar007 #18293 üzenetére
Ezek szerint nem igazán olvasol üzenőfalat illetve aktuális témákat AVX-en max hírdetéseket nézel...
Az elmúlt hónapokban nagy probléma volt, hogy a Google nem akar hírdetni a fórumon a lenge öltözetű csajos képek miatt...
Sikerült jó pát hónap alatt az adminoknak és önkénteseknek átnézni az egész fórumot és kitisztítani minden ilyen tartalomtól... múlt hét óta végre újra megy a hírdetés és van a fórumnak bevétele belőle...
Erre te beraksz egy ilyen képet!
Hát ezért volt!
Egyébként attól miért is meleg valaki, hogy eladási/hifis/kávés fórumot nem szemetel össze pucér csajos képekkel? Annak is meg van a saját helye máshol... nem hiszem hogy ezért lesz kapósabb egy hírdetés...
-
lajthabalazs
senior tag
válasz eumano #18291 üzenetére
Megjött a második konzol is. Az első egy 4world 40-65cm-es mennyezeti tartó volt, itt a mellé csomagolt szerelékekkel gyűlt meg a bajom, de végül bekerültek a fém dübelek a plafonba, áll mintha belevasazták volna.
A másik egy aluprofilos tartó, ez a nappaliban lesz, ott kellett az egy méteres belógás (földtől 80cm-re a kép alja, aztán 120cm-nyi vászon, és utána még 105cm a plafonig). Ezzel nagyon melléfogtam, vissza fogom vinni. Csak 20cm-enként állítható, és az alsó szakasznak van egy 1 fokos holtjátéka.
-
PSZA3
csendes tag
Sziasztok!
Laikusként kérdeznék.
Szeretnénk egy másodlagos mozialkalmatosságot és gondoltam körbejárnám a projektor lehetőségét is. Szinte csak és kizárólag a vetítési méret miatt gondolkodom a proji témán, ha azt mondjátok ennyi pénzért nem éri meg, nem lesz jó a végeredmény, elfogadom. A keret kb. 150eFt. Picit több belefér, de ha kevesebb még jobb
A helyszíni adottságok:
Vetítési táv 2 m - 6 m között bármi
Vetítési méret: kb 160*100 cm (plafonról)
Forrás: PC-ről, max 720p-ben nézünk filmeket, sorozatokat
Fényviszonyok: Teljesen sötét/besötétíthető szobaAmit első körben találtam az egy benq mw523. DLP-s, 720p, elvileg nem rossz(?), de nem tudom mozizásra jó-e?
Használt is szóba jöhet, vagy bármilyen más javaslatot szívesen fogadok. Előre is köszi a tanácsokat - Üdv: András -
PSZA3
csendes tag
válasz lajthabalazs #18298 üzenetére
Van egy ekkora szabad falfelület, ahová pont beférne a vászon. De nincs kőbe vésve... 100 cm képátlójú TV-hez képest már így is elégedett leszek. LED egyébként jó ötlet lenne, gondolom halkabb is.. konkrét típust esetleg tudsz javasolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest