Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi0808
senior tag
válasz z123456789 #17650 üzenetére
Akkor felfele trapézol. Ebben az esetben vetítőt buktatni lefele lens shiftel feltolni a képet.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #17652 üzenetére
Ezt a trapéz csavart meg lehet szakítani ugye?
Neee!!!
-
z123456789
addikt
válasz Norbi 72 #17653 üzenetére
Nem akarom. Remélem még nem tettem meg.
Rohadt nehéz beállítani hogy pont oda vetítsen. Vagy nem is lehet ?
Mert kb-ra jó. De nincs olyan hogy a képet mozgatom a távirányítóval?
Ilyen finom hangolásra gondolok.
Egyébként a cinema mód jó a színeknek? Mert a dynamic az pocsék, a standard meg túlszaturál. Legalább is nekem. :S
Valami más ajánlott beállítás még? -
devil-k
nagyúr
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #17654 üzenetére
Cinema mód,és késöbb kalibrálás.
A konzoll magasságán állíts először,ne a projin.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz z123456789 #17654 üzenetére
A projektort lehetoleg ugy rakd fel, hogy ne kelljen trapezkorrekciot alkalmazni, vagyis a vetitett kep teglalap legyen, ne trapez. W1070-ben csak vertical lens shift van, ami kb csak finomhangolasra elegendo.
PSN: ne0teric_sAN
-
z123456789
addikt
válasz Norbi 72 #17656 üzenetére
Most szerintem már jó a pozíció.
A vászont kellene kb fél centivel arréb tolnom.
Azért a vászont mert az kevésbé mozdul ki másik irányba mintha a projektort b@sztatnám.
Most úgy néz ki a dolog hogy a vászon fehér felületén belül van a kép, a vetített kép minden oldala párhuzamos a vászon széleivel...párhuzamos a f***t!.
Ilyen fél és egy centi eltérések vannak.Tudtok olyat ajánlani aki kalibrál? János esetleg a plazmás fórumból? Vagy ez más tészta?
Illetve ez a sípoló hang itt is megszűntethető?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #17658 üzenetére
Miféle sipolás?936 óra után a Fem3-on nézem a kémes hármast,de se most,se elötte nem hallottam semmiféle sipolást!
Azt meg végképp nehezen hiszem el,hogy nem tudtad pontosan felfúrni azt a r....dt konzollt!
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Norbi 72 #17659 üzenetére
Várlak szeretettel egy kis nézelődésre.
Bár sok újat nálam nem látnál, max én járnék jól.
Sípoló hang. Most ezt hogyan írjam le? Sípol.Hát szerintem a fél centi eltérés oldalirányba nem olyan gáz.
Ezzel a trapézolással nem vagyok kibékülve. Majd nézek youtube-on videókat. SZerintem a projektor magasságán kell állítanom, ahogy írtad.
Egyébként a lámpát eco-ban vagy smart eco-ban használjátok w1070-esek?
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #17660 üzenetére
Sima Eco jó.Ha hozol-viszel,megyek!
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #17660 üzenetére
Bocs a dupláért!
A sípolás valóban összefügg a frekvenciával.
Amikor a mede8er menüjébe lépek, nincs sípolás. 60Hz a frissítés.
Ha elindítok egy filmet, kiírja a felbontást, illetve hogy 24Hz a frissítés. És elkezd sípolni.
Na de a projektornál nem tudok állítani frissítési frekvenciát. És a MED800-ban sem tudok.
Meg hát ha egy film 23,976 képkockás, akkor szerintem nem is tenne neki jót ha átállítanám.
De ez most már tény, hogy amikor elindítok egy filmet, akkor sípol. És a 24 Hz miatt.(#17661) Norbi 72
Még szenvedek kicsit inkább...[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #17662 üzenetére
Próbáld meg az MP átállítani 50 hz-re.
-
Gigi01
őstag
A normal módtól elvileg ugye sötétebbnek kéne lennie a smarteco-nak,de nem az?
A sima eco a legsötétebb nálam.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz z123456789 #17664 üzenetére
Azért nem kellene a Hz-et elállítani, mert akkor nem lesz kadencia helyes a lejátszás.
Ilyen sípolással, hibás lámpával találkoztam új JVC X70-nél, először a szervizben sem tudták mi a gond, cseréltek is benne lámpameghajtást, meg nem tudom mit, de nem javult meg. Aztán a lámpát cserélték ki és minden jó lett. Ugyan ezt csinálta, hogy 24Hz-en jobban sípolt. Sőt az egyik JVC RS 46 a kettő közül, ami nálam volt az is így sípolt, de végül is visszaküldtem mind a kettőt, streaking miatt, sőt a másodig erős konvergencia hibás is volt.Ha nem jött volna ez a gebasz au új JVC-knél, akkor még mindig JVC-s lennék. Nagyon szerettem azt a brutális natív kontrasztját. A fényerő gyengeséget meg erősített vászonnal lehetett volna kompenzálni.
[ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
c4
őstag
Békés, boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Aztán menjenek azok a projektorok most 0-24-be.
-
milszab
senior tag
Pár napja filmeztem az 1070-emmel. Eddig Takarékos módban használtam, de mondom megpróbálom SmartEco-ban. Hát mit mondjak. Sokkal jobb, színesebb lett a kép. Sőt mintha a fekete is jobb lenne így. Eddig olyan fakónak tűnt a kép. Igaz hangosabb a cucc tőle, de le van szarva! Ma megpróbálom a vászon feletti részt besötétíteni, kiv leszek a változásra. Ugye fehér és szerintem az cseszi szét a képet.
-
Norbi 72
veterán
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
yodamastah
őstag
-
törölt tag
válasz z123456789 #17671 üzenetére
Pedig ez abnormális viselkedés, visszaküldeném. 50-60 Hz-es lejátszás a probléma megkerüléses, nem megoldása, pocsék mozgással.
-
törölt tag
-
szepi0808
senior tag
válasz yodamastah #17674 üzenetére
Ugyan arról van szó, amit kalibráltál is.
Ezek típusok ritkák, mint a fehér holló.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
lajthabalazs
senior tag
Meghozták az angyalok a projektort, délelőtt elkészült a vászon falitartója is, így amikor kicsit lecsendesedett az este belenéztünk egy filmbe. Az első tapasztalatok negatívak .
- A fekete -> fehér átmeneteknél az élek lilásak a fehér alatt és zöldesek a fehér felett.
- A kép közelről zajos, a rossz analóg TV adáshoz hasonló véletlen zaj adódik hozzá a képhez
- A mozgások néha darabosak
- Kicsit fáj a fejem, ha nézemA film: How to train your dragon, 720p, 23.97 frissítési frekvencia.
A lejátszó: XBMCubuntu egy 1155-ös Pentium fölött, 4GB RAM-mal, amikor megy a film 6% körüli CPU terhelés, néhány dobott képkocka, 98-99%-os buffer
A beállítások: Dupla frissítési frekvencia, 1280x800-as felbontás
A HDMI kábel: 10m High Speed kábel (5000Ft)
A vetító: PA72G
A vetítő beállításaihoz nem nyúltam.Szeritnetek hol a baj? Hogyan lehetne megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz lajthabalazs #17680 üzenetére
Hát, nem akarlak megbántani (főleg így karácsony este), de ennek a vetítőnek nem sok köze van a házimozihoz.
- mozi bolondéria -
-
Spuri2000
senior tag
Ez olyasmi lehet mint a konvergencia hiba ha nem az! A szakértők majd megmondják!
Esetleg próbálhatnál egy másik filmet másik lejátszó programmal (Pl.: Power DVD) kiterjesztett módban (Windows). -
lajthabalazs
senior tag
válasz devil-k #17681 üzenetére
Nem érzem magam megbántva. A döntésnek praktikus, és anyagi motivációja is volt. Nem a feketék hiányára vagy a túlszaturált színekre panaszkodom, hanem azokra a részletekre, amiket talán lehet javítani.
Közben átgondoltam, és az XMBC HUD is zajos volt, úgyhogy a film mint forrás ki van lőve.
-
c4
őstag
Zajos képhez nem megfelelő kábel is hozzájárulhat. A gyári túlszaturált színekből, úgynevezett dinamikus képmódból, térj át egy emberi szemnek kedvezőbb beállításra. Ha végpontozod a vetítőt, a feketék is jobbak lesznek. Egy full BD forrással is ki kell próbálni, hogy lásd, milyen a kép. A rip az rip. Minden képi trükközést ki kell kapcsolni lejátszó és vetítő oldalon. Ha nagyon zavaró a konvergenciahiba, érdeklődj a csere után a forgalmazónál, márkaszerviznél... Ha neten vetted, 14 nap elállási jogod van.
-
AVhelper
senior tag
Miért nem használod a vetítő saját médialejátszóját? USB tárolóról - ami akár NTFS formázott is lehet - számos videoformátum lejátszható vele (lásd a kezelési útmutatója 27. oldalát).
-
AVhelper
senior tag
Talán a színfelbomlást (a szivárvány hatást) érzékeled és az zavaró számodra.
-
Norbi 72
veterán
Szvsz ezzel jobban jártál volna..
-
c4
őstag
válasz Sefter #17692 üzenetére
Szerintem az a világ már elmúlt, hogy egy cég akár a szalámivéget is el tudta számolni. Csak azt, ami a tevékenységi körébe belefér... Emellett több év alatt lesz ingyen a cucc. Kifizetni meg akkor is kell. Tehát ingyen sincs...
Vagy azt is írhatnánk: "Olcsó húsnak..." -
lajthabalazs
senior tag
válasz AVhelper #17688 üzenetére
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni. Egyszer már nekiugrottam, de azt a pendrive-ot nem ismerte fel, pedig újraformáztam FAT32-nek is. Megnézem majd kisebbekkel. Kicsit félek hogy a 10Mbit-es videót nem fogja vinni, de jobb kipróbálni.
Nem a szivárványhatás volt: álló fehér-fekete átmenetnél is látszott. Egyébként megvan a szivárvány-hatás is, de sokkal kevésbbé (nagyon kell ráznom a fejem, hogy előjöjjön), mint az irodai DLP-knél.
[ Szerkesztve ]
-
Plutor
aktív tag
Nem tapasztaltam hasonló jelenséget a saját projektoromon.LG PA70G
A tied csak a vezeték nélküli kapcsolatban tér el,ha jól tudom.
Én a Potplayert használom,ha a gépről vetítek. Blu-Ray,DVD lemezeket,meg a PS3 konzolomról nézem.
Nézted már Cinema módban is?
Próbáld ki sima pendrive-ról is.Jó a saját média lejátszója.Így meg tudod nézni,ha esetleg a kábel,vagy a lejátszó szoftver zavar be.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest