Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi0808
senior tag
válasz AVhelper #17200 üzenetére
Pont erről beszélek, hogy nem az a lényeg, hogy matív lámpa módba megtudja vetíteni, hanem mozi módban kelleme, amiben használjuk a projikat és ebben a módban sokkal gyengébbek. Ezért is kell megnézni a mérési eredményeket, hogy tisztában legyünk a valós fényerővel. Már írtam a tw9200 esetét is 2400 helyett tud kb 650-et nálam 1,2-es 3m-es vásznon határesett volt és még 100 óra sem volt benne.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
c4
őstag
És hogy vidámabb dolgokkal is foglalkozzunk, itt a következő agymenés. Már alig várom, mikor teszik itt is fel a kérdést,:"Ez megéri ennyiért?" ...
-
devil-k
nagyúr
Ne viccelj már! Eladom a Sony vetítőmet csak azért, hogy vegyek otthonra 4 ilyet. A hivatalos weboldalon még a moziszobába is benyomják. Na, aki ilyen vasat tesz egy moziszobába, annak süljön ki a szeme.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Atomgeszi
veterán
válasz masterrara #17185 üzenetére
Szia!
Benq oldalán nézd meg a kalkulátort, ott megtudod adni a szoba magasságát meg minden infót, akkor kiirja, hogy plafonról való logatas esetén hova kell helyezni.
Pontos a kalkulátor, én is aszerint lőttem be mindentEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
adodaniel
őstag
Optoma HD200X-ről mi a vélemény?
-
Atomgeszi
veterán
válasz masterrara #17209 üzenetére
Vászon milyen lesz hozzá?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
devil-k
nagyúr
válasz masterrara #17211 üzenetére
Az nem elég ajándék nekik, hogy azon nézhetik idén a Reszkessetek betörőket?
- mozi bolondéria -
-
Sajty1
csendes tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy benq w1080st+ projectort, amit egy 3x4 méteres szobában használok egy 2méter széles vetített képpel és javítani szeretnék a képen.
1. Fehérek a falak és falra vetítek. Ha sötét is van, a projektor képéből visszavert környezeti világítás, amit a többi fal visszaver a projektor falára elrontja a feketét. Tehát a projektor kivilágítja a kis szobát. Azon gondolkodtam, hogy matt fekete tapétával körbe rakom a falakat, de mivel ez egy albérlet, inkább békén hagynám a falat, ha van más megoldás.
2. Projektor vászon. Mennyit tudnék nyerni egy vászonnal? Milyen projektor vászon illene hozzá, ami ár/értékben is jó (úgy láttam, hogy nagyon nagyok az árkülönbségek)?
3. Igaz az, hogy high gain vászonnál kisebb lesz a betekintési szög és ha közelülsz, akkor nem lesz egyszínű a kép? (Ezt a goo systems weblapjáról szedtem, ami nekem amúgy túl macerás felfesteni: http://www.practical-home-theater-guide.com/image-files/screen-goo-charts-new.jpg)Köszi a segítséget/tippeket.
-
c4
őstag
válasz Sajty1 #17213 üzenetére
A fehér falak miatt a vászonnal se sokkal jutsz előrébb. A vászonról visszavert fény is visszaverődik a falakról... Az irányított vászonnal előrébb jutnál, de azok kicsit drágábbak - na jó, nem kicsit -, és mint írtad, kisebb a betekintési szög. De ritkán láttam olyat, hogy valaki nagyon oldalról mozizna. Inkább szemből szokták ezt a hóbortot megejteni az emberek. .
-
yodamastah
őstag
A gond az hogy a fókuszált vászon képe nem lesz olyan jó szemből sem. Vehetsz stewart-ot is, valamennyire csillanni fog és látszani fog a vászon texturája (ha jó a vászon akkor csak kicsit, de látszani fog). Arról ne is beszéljünk mennyibe kerül egy tényleg jó fókuszált szürke vászon
Legjobb a matt fehér + fekete falak kombó. Csakhát ezt egy nappaliban nehéz összehozni
[ Szerkesztve ]
-
Sajty1
csendes tag
válasz yodamastah #17215 üzenetére
Értem...akkor először a falakra keresek megoldást.
Eléggé abszurd ötlet, ha az ablak nélküli fal elé elhúzható fekete függönyt rakok, hogy kontrollálhassam a visszavert fényt? Mivel ez a szoba egyben a nappali is.
A plafonra pedig mit tudnátok ajánlani? Valami olyasmi kéne, amit albi kiköltözéskor könnyedén el tudok távolítani. -
summerfield
újonc
Sziasztok!
Olvasom a fórumot és segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni! Otthoni használatra keresek mozi projektort.
Eddig egy 5 éves Acer XD1150 projektort használtam, de már nagyon hangos, gyenge a fényereje és baromira fűti a szobát.
Szeretnék egy újat venni de tanácsatlan vagyok.
A körülmények jók: vászon adott, teljesen besötétíthető a szoba.
3.5-4m távolságból vetít a vetítő, kb 1,8-2m az kép átmérője a vásznon.Viszonlag kezdő vagyok a projektorok terén
LCD, LED vagy DLP egyelőre nekem mindegy, ismereteim alapján mindegyiknek van előnye és hátránya.
HD minőségű projektort keresek
250ezer a max amit ki szeretnék adni a projektorért.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Heraldry
tag
válasz Sajty1 #17213 üzenetére
Én is egy éppen ekkora szobába tettem most projektort. A 3 méter széles falra 270 széles képet vetítek, így 15-15 cmre jobbra és balra már ott virít a világos fal.
Arra gondoltam, hogy fekete matt kartont teszek a két oldalfalra kb. 50-60 cm szélességben, de nem tudom segíteni fog-e valamit.
(A kép fölött egy polc (300*50cm) van nálam, aminek az alját már feketére festettem.)Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
Heraldry
tag
válasz Sajty1 #17220 üzenetére
Pl, láttam valahol, gyurmaszerű ragasztót, amit kisebb csipetnyi mennyiségekben szét lehet osztani. Viszont leszedés után nem nagyon lehet megúszni a festékpótlást
Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
AVhelper
senior tag
válasz summerfield #17217 üzenetére
Szia!
Ha már adott a vászon, akkor pontosan kéne tudnod az arra vetíthető kép méretét, mert attól függően lehet majd egy bizonyos távolságtartományban elhelyezni a projektort. Vagyis nem biztos, hogy 3,5 - 4 méterről az 1,8 - 32 méter képátló megvetíthető. Ezt ellenőrizni kell a vetítő kiválasztásánál.
250 eFt-ért most akcióban lehet kapni Acer H7532BD vetítőt, amihez ajándék a 100"-es (221x138 cm) motoros vászon RF távirányítóval.
225 eFt az Epson EH-TW5200
-
yodamastah
őstag
válasz Sajty1 #17216 üzenetére
Nálam elhúzható "függöny" van a palfonon a hátsó falon és kétoladalt is. Faltól falig (20nm a mozi/nappali) A padlóra is érdemes kiteríteni a vászon elé egy nagy fekete anyagot, ha világos pl a parketta. A szoba úgy fog kinézni mint egy barlang amikor ezek be vannak húzva, de a kép sokkal jobb lesz
-
szepi0808
senior tag
Neked mi bajod? Pont tőled nem várnám, hogy gyári megadott humbug számokban hiszel.
Nem kell nekem mérni már egy pár szakember megmérte, így tudom, hogy kb mennyi az annyi.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Sefter
veterán
Tudja valaki hol lehet Acer vetítőket megnézni működés közben? Esetleg valaki használ otthon ilyet?
Psn ID: sefter_hun
-
szepi0808
senior tag
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
PNP
őstag
Üdv!
Ma sikerült megvenni a W1070 projektort, kipróbálás közben feltűnt pár dolog, főleg az első zavaró:
- van némi villódzása a képnek, olyan, mintha a fényerőt próbálná tartalom függvényében változtatni. Ezt meg lehet szűntetni valahogy? Próbáltam rákeresni, de sajnos nem tudom rá a kifejezést angolul. Vagy ez nem beállítás kérdése, hanem hiba?
- van némi kromatikus aberráció, vízszintes eltolódással, zöld-lila színben. Erre rákerestem, és nagyjából hasonlót látok másnál is, szóval ezzel gondolom nincs dolgom.
- egyelőre nem tudtam hangot adni rá. Menüben bekapcsoltam, és win7 alatt a hangkimenetek beállításainál, ha rámegyek a tesztre, azt hallom, de a filmek/youtube, stb. hangsávja nem ott szólal meg, hanem csak a számítógépre kötött hangfalakon, ahogy eddig is.És a gondolom sokadszorra előjövő téma: 5-10 méteres HDMI kábelnél mennyire számít a márka/ár?
Mivel gyakori gép, remélem, hogy az első kérdésre valaki tud válaszolni. Köszönöm előre is.
-
Spuri2000
senior tag
Hello!
- van némi villódzása a képnek, olyan, mintha a fényerőt próbálná tartalom függvényében változtatni. Ezt meg lehet szűntetni valahogy? Próbáltam rákeresni, de sajnos nem tudom rá a kifejezést angolul. Vagy ez nem beállítás kérdése, hanem hiba?
Válasz: Nálam nincs ilyen! Milyen beállítással használod?- van némi kromatikus aberráció, vízszintes eltolódással, zöld-lila színben. Erre rákerestem, és nagyjából hasonlót látok másnál is, szóval ezzel gondolom nincs dolgom.
Válasz: Nem lehet, hogy a keystone-t állítottad el nulláról? Nálam akkor produkál ilyet!- egyelőre nem tudtam hangot adni rá. Menüben bekapcsoltam, és win7 alatt a hangkimenetek beállításainál, ha rámegyek a tesztre, azt hallom, de a filmek/youtube, stb. hangsávja nem ott szólal meg, hanem csak a számítógépre kötött hangfalakon, ahogy eddig is.
Válasz: Ez valami beállítási bibi lesz! Nálam nincs ilyen probléma!És a gondolom sokadszorra előjövő téma: 5-10 méteres HDMI kábelnél mennyire számít a márka/ár?
Mivel gyakori gép, remélem, hogy az első kérdésre valaki tud válaszolni.
Válasz: Ezt inkább nem feszegesd! (Olvass vissza! ) Vegyél olyat ami szimpatikus!Remélem tudtam segíteni!
-
c4
őstag
válasz szepi0808 #17228 üzenetére
Semmi bajom. És még mindig nem érted, mit írtam. De ez így is marad, mert nem érdekel tovább a téma, felesleges szócséplésnek érzem.
Sajna a Sony-k nálam kiestek a képből, gyertyaláng a fényerejük, a csúcs 4K modellért nem tudok és nem is akarok annyit fizetni. A lágy kép pedig azon biztos nem lenne annyira lágy a jobb optika miatt. -
szepi0808
senior tag
Pont, hogy a HW50/55 és még a 40-is veri kalibrált fényerőben a többi konkurenst a 944 lumen fényerejével. Ok, hogy csak a dlp neked, de egy pár tesztet olvashatnál, hogy mire is képesek az új sonyk és akkor a fényerőről is tudnál meg a kalibrált állapotról, ami keveset változik a lámpa kopásával.
Az optikája tényleg kicsit lágy, de az RC-vel nagyon részletes kép kihozható belőle. És a 4K Sony-kból is csak az 1100-nek van 18 db-os üveg optikai blokkja, ami a képen is látszik.
Amúgy én is DLP rajongó voltam/vagyok, de most 1 milláig mondj egy ojan DLP-t, ami ilyen ansi kontraszt, lumen, jó működő írisz stb-vel bír. Régen jók voltak a Benq, Otoma, amik megfizethetők voltak, de most nincs versenyképes ellenfél ebben a kategóriában. Optoma HD82-öm is volt, lehet a Lens shift miatt, de annak még lágyabb volt az optikája, mint a sonynak, az írisz lassú és hangos és fényerőben sem jeleskedett a HD83 is + 3D, kicsit nagyobb fényerővel, de rosszabb natív kontraszttal. A JVC kiváló natív kontrasztja és a nem rossz ansi kontrasztja (kb 390) X30-nál már fényerőben sem rossz, de viszont mozgásmegjelenítésben és 3D-ben is elmaradt a sonytól, ezért járok most itt. Ha lenne egy jó DLP, ami tényleg hozná legalább a sony szintjét, és árban is hasonló lenne, azonnal le is cserélném.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
van némi villódzása a képnek, olyan, mintha a fényerőt próbálná tartalom függvényében változtatni.
Villózni a lámpa villózhat, amit termikus villogásnak hívnak és előfordul. Járasd pár órát nagy fényerejű módban és el szokott múlni.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
törölt tag
válasz szepi0808 #17235 üzenetére
Amúgy én is DLP rajongó voltam/vagyok, de most 1 milláig mondj egy ojan DLP-t, ami ilyen ansi kontraszt, lumen, jó működő írisz stb-vel bír ... Ha lenne egy jó DLP, ami tényleg hozná legalább a sony szintjét, és árban is hasonló lenne ...
Újban gondolkodva nincs ilyen, pont ezért döntöttem mellette, legjobb kompromisszum szvsz. A köv lépcső már érdekesebb lesz.
-
Atomgeszi
veterán
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Lehet hogy én vagyok gyökér, de ha egy univerzális fali konzol 4 rögzítési ponttal rendelkezik, akkor is fel lehet rá szerelni a 3 lyukú 1070-et?
Mert vettem egyet, de (ott kezdődik hogy nem vagyok elájulva attól hogy mennyire könnyű összeszerelni, nem passzolnak a furatok, a csavar fejek néhol nem lettek rendesen kivágva a csavarhúzó fejnek, a rajzon nem mindent jelölnek egyértelműen stb...) nem tűnik olyan egyszerűnek a dolog.
Én fel tudom ezzel rögzíteni, úgy hogy az lógni is fog rendesen, de játszani kell vele elég rendesen.
Egy-ketten nem lennétek restek elküldeni nekem hogy ti hogyan rögzítettétek fel? Nem feltételn 1070-et, ha már egy olyan akad aki hasonlóan járt mint én, már segítség lesz. -
szepi0808
senior tag
válasz bajnokpityu #17243 üzenetére
Nem, ez olyan, mint egy 4K felkonvertálás, akinek tetszik, az bekapcsolja, akinek nem, az meg kihagyja a lehetőséget.
De már megint kezdődik. Kíváncsi lennék a PC-s lejátszós emberkék, hogy filterezik szét a képet, hogy plusz részletet és élességet szerezzenek.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #17244 üzenetére
Az én konzolomon is több rögzítő lyuk volt/van. Pont azért, mert ezt nem egyféle vetítőhöz van és ahány vetítő, annyi rögzítési pont/mód.
szepi0808
Én szeretem, viszont minden mást "javító" le van lőve. Az új filmeknél viszont marha hasznos, a régebbieknél picivel több zajt okoz, DE ettől függetlenül meg vagyok elégedve a Sony RC-vel.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #17244 üzenetére
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs