Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stratova

veterán

válasz brumi1024 #52768 üzenetére

Jelentem mivel egy ideje van szerencsém(?) az Dell latitude E6510 és E6530 mellett Packard Bell Easynote TK85-öt és HP Probook 6570B-t is koptatni, nálam a következőképp alakul a billentyűzetkomfort:

E6530 >= E6510 a gépelési kényelem ua. de megjelent a numpad ami számomra kimondottan jó. Tény, hogy az Insert és társai tömb már nem a klasszikus elrendezésben van.

E6510 > 6570B noha utóbbin van numpad, a Dellnek finomabban járnak kicsit a billentyűi, a kurzorgomboknál a jobbra/balra teljes, a fel le félmagas. Ezt szokni kell. A Dellek touchpadjének gombja egy kicsit lágyabban jár, de a HP-nál sem rossz. Egyik sem rövid úton kattogós fajta, hanem normál úttal rendelkező gomb.

6570B >> TK85: a Packard Bell számomra lényegesen pontatlanabb (a wifi ki/be bill+kombót szinte mindig csak 2. alkalomra veszi be). Itt mindegyik kurzorgomb félmagas, ami számomra méginkább kényelmetlen. Numpad itt is van. A billentyűzeténél csak a touchpadet szeretem kevésbé.

Dhampir korábbi kérdésére a Probookból. A dedikát számológép piktogrammos gomb kapcsolja a numpadet, így nem kell Fn + egyéb komb kombinciójával mókolni. Szeressük. A touchpad számomra egy leszállópálya minden eddigihez képest. Nekem - ez előbbi és az 1600x900-as felbontás miatt - majdnem leggyorsabbra kellett állítanom a kurzort, hogy a megszokott módon kezeljem (cserébe lassabb tempónál pontosabb lehet). Tudom kijelzőfotókkal még adós vagyok, igyekszem még itt tartózkodásom alatt pótolni őket.

Megjegyzés: a képeket a notebookcheck-ről linkeltem, hogy annak aki nem találkozott a gépekkel legyen viszonyítási alapja a leírtakhoz. Értelemszerűen nálam mindegyik gép QWERTZ billentyűzetes (és sajnos háttérvilágítás nélküli, a HP német feliratos, de kiosztása a magyarral egyező).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés