Új hozzászólás Aktív témák

  • Throme

    veterán

    válasz t_a_m_a_s #6203 üzenetére

    Nem vettem csesztetésnek.
    Nem is akarok senkit riogatni.
    Csak megemlítettem, hogy gondolja át.

    Aki bridge-röl vált annak számolnia kell azzal, hogy az eddigi 1x - 2x zoom-ja.
    el fog veszni egy darabig, vagy vállalja a cserélgetést.

    A srác elég bizonytalan még. Egyszer vázba épített stabilizátoros dslr-t akar, másszor inkább a 18x zoom-os FZ38, majd kap egy ihletet mástól és már a Nikonnál jár (nincs vázban stabi)....
    Árban is megy egyre feljebb (dupla kittes linkjén már olyan 160k árcédula fityeg).
    Számolnia kell azzal, hogy ha később kell neki a kb 18x zoomátfogás akkor van két lehetősége (dslr). Utazózoom (ez nem igazán van kit-ben az alsóbb árkategóriában pl 18 - 200) vagy min. 2 objektív. Ezek szintén költséges dolgok.

    Nem vagyok szakértő, így én nem is ajánlok neki gépet, meg objektívet, viszont nem rég jártam abban a cipőben amiben most ő van.

    Én most tartok ott - de nem para :) - ahol te valamikor. Egyelőre egy "multifunkcionális" objektív az amire szükségem van. Tudom ennek vannak korlátai és nem annyira pöpec mint egy cél objektív.

    Talán pont tőled kaptam linket a képeiddel, amik 18-105 obival készültek. Hát nekem azok nagyon tetszettek és már láttam, hogy addig nem nyugszom, míg nem lesz nekem is olyan lencsém :)

    Szerintem sokan vannak dslr gép tulajok akik 1 obival használják azt, csak nem jönnek ide a fórumra. Hobbi szinten megálltak és úgy jó nekik.
    Ti itt sokkal komolyabban űzitek ezt a fotós témát, nyilvánvaló, hogy van ezer objektívetek minden szituációra. De nem mindenki akar/tud eljutni erre a szintre.

    Voltam kicsit próbálgatni a gépet és bizony kihasználtam a teljes fókusztartományt.
    Engem zavart volna, hogy 55mm után obi le és másik fel, vagy 2x végigjárom a terepet egyik majd másik obival :N .

    Bocs a hosszú litániáért, nem büntetni akartalak vele :N

Új hozzászólás Aktív témák