Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Sziasztok!

    250 ezer forintos keretből milyen gépet ajánlanátok?

    - 10 éves fotózok DSLR-rel. (Konica Minolta/Sony nagy kedvenc volt, de most már az EOS 450-hez is teljesen hozzászoktam. A Nikon viszont úgy, ahogy van kicsit idegennek tűnik).

    - El nem akarom sietni, tudok várni akár egy hónapot is a vétellel, ha van miért.

    - Nikon 5500, EOS 750 jönnek szóba első körben. Valamiért az Olympus OMD-EM10 is szimpatikus, ha jól tudom, kb. hasonló áron megy, mint ezek.

    - Legutóbbi gépem, a Sony A58-at imádtam minden tekintetben, tehát sokkal többre nincs is igényem annál, amit az tud, viszont fókuszálási problémák miatt kellett a csere mellett döntenem, így nem merek egy újabb A58-at bevállalni. Ettől függetlenül hatalmas félelmem, hogy a félig áteresztő tükörrel szerelt Sony A58 video AF gyorsaságát sem az EOS 750, sem a D5500 nem éri el. Ha viszont problémás a video AF, akkor hiába is esetleg szebb a video minősége.

    - A Sonynál az EVF-et is megszoktam már, tehát lényegében akár minden tekintetben tökéletesen elégedett lehetnék egy MILC-cel is, de optikai kereső nekem mindenképpen szükséges a jövendőbeli gépen.

    Bármilyen ötletet, tanácsot meghallgatok, mert tényleg kicsit zsúfolt a piac első körben és 200-250 ezer között hatalmas a kínálat és fogalmam sincs, milyen gép felé nézegessek.
    Rendszervakut általában használok esemény fotózásakor, viszont az objektíveket nemigen szoktam cserélgetni, így akár egy jó 18-105mm, vagy hasonló obival szerelt géppel biztosan jól ellennék. (feltéve, ha nem nagyon gyenge az ilyen objektívek minősége)

    Köszi előre is bármit! :R

Új hozzászólás Aktív témák