Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz cipofuzo87 #19349 üzenetére
A fotózás művészet. Ez egyszerre két dolgot jelent. 1. Rengeteg meló, tanulás és gyakorlás. 2. A többség még ezek után sem él meg jól belőle.
Biztos, hogy jól átgondoltad? Ez olyan 'I wanna be a rockstar' belépőnek tűnt. Ez sem úgy történik, hogy a rockstar wannabe vesz magának egy gitárt, meg egy mikrofont pár milláért (igen, nem vicc), az csak a kezdet az amatőr státuszhoz.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mikisys
őstag
válasz cipofuzo87 #19346 üzenetére
Először végezz el egy alapfokú, majd haladó Fotós tanfolyamot, közben próbálj meg egy studióba bekerülni és figyelni, hogy ott hogyan dolgoznak a (profi) fotósok. (Figyelni, tanulni, jegyzetelni, csöndben ellesni!)
Nem a készülékek a fontosak, azok "kellékek" - kellenek a kép elkészítéséhez.
A 600k, ha Forintban gondoltad, éppen indulásnak elég lehet, de kompromisszumokkal.
Egy jó gépváz kb. 300k, egy-két fix fókuszú objektív talán 50-250k(F2/35mm, F1,8/50mm, méginkább 1,8/75mm), ezek indulásnak a portréfotózáshoz és egy állvány, kb.35-50k.
Használt cuccot akkor vegyél, ha tudod használni és a minősége, állapota, tudása megfelel neked.
Hangtechnikában is legalább annyi buktató van, mint a fotózásban, vagy vice-versa.
Sok sikert!Üdv!
-
Colonel993
senior tag
Én meg majd keménykedhetek a Pentax K500-asommal
"I wanna be a Photographer..."[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
cipofuzo87
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Hétvégén átolvasok 1-2 könyvet, meglátom mire jutok belőlük
-
fungeld
aktív tag
DSLR-ekhez van valami kemény táska/tok? Múltkor voltam bringával fényképezni és elbambultam a mező közepén, néztem, hogy mit lehetne fényképezni. Éppen csak gurultam kb 15-tel, de jött egy gödör, blokkolta a kereket, én meg szépen átestem a kormányon, telibe rá a hátizsákomra(jövendőbeli DSLR helye). Szerencsére csak az állványom volt benne és a hátamnak többet ártott, mint a tripodnak. Na hát ilyen felhasználáshoz kéne, egyébként nem szoktam ilyeneket csinálni, de a téma keresés miatt ugye nem a bringázásra figyeltem és ez legközelebb is megtörténhet.
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
Colonel993
senior tag
válasz fungeld #19355 üzenetére
Ezt bekérdezted már másik topicban is
Nemigazán van olyan opció ami ezt a dolgot megoldaná..
Trükközni viszont lehet.. Kjúsztom megoldássalelmész Obiba vagy Teszkó... alu koffer (amiben szerszámokat stb... tárolnak)
Kibéleled kemény szivaccsal/hungarocellal a felszerlés folyatervére... aztán valami puha anyag rá borításnak a minimális karcolások ellen.
Ezt a pakkot rakod be hátizsákba és akkor már tényleg hülyeálló!
Remélem tudtam segíteni !||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
fungeld
aktív tag
A DSLR gépeknél elő lehet hozni a harmadolóvonalakat vagy nincs bennük ilyen?(mondjuk egy 600D esetén) [link] Elég hasznos például a horizontnál.
(#19356) Colonel993 Igen, erre gondoltam én is és valószínűleg ez lesz. Ha létezik is ilyen, akkor valószínűleg nagyon horror áron. Ezzel a kofferes megoldással akkor elvileg nem lehet baja?
ON: ,,tapicskolásnál" miket érdemes megnézni a gépen? 5100D és 600D között kéne döntenem, mondjuk a Canon jobb videózás terén és a ,,gagyibb" objektívekből is nagyobb a választék.
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz fungeld #19357 üzenetére
Ha normális alu koffert választasz.. esetleg megerősíted itt-ott pl Acél sarkokat szerelsz rá.. 2 fő fenék-tető lapot megerősíted vékony acél lappal akkor márt tényleg téged de még az unokákat is túléli a dolog,
Viszont a belsőnek a fix kemény szivacs/polifoam/hungarocel keretet kötelező megcsinálni..
Semmi fickándozás nem lehet odabenn... de ha mégis horpadna ütődne a dolog akkor legyen minek és hol elnyelődnie...
Obiban elméletileg mindent kapsz.. és a végén megúszod 8-9e HUF-ból és némi barkácsolással
személy szerint én tuti ezt fogom csinálni mert nagyon KJÚSZTOM, totál hülyeálló, precízen a saját felszerelésedre van szabva (NAGYON NAGYON KJÚSZTOM), illetve ennél olcsóbb, hülyeálló felszerelés protector nincs.
Persze majd cipelős lesz a cucc de azt a plussz 1-2 kilót megbocsájtom neki.Amm a Canon 600D-t csak akkor ha TÉNYLEG elsősorban videózol, különben Nikon az aranyközépút...
Az elmúlt 1 hét és 2 napom/estém ezen seggeltem végig
Nikonnál olcsóbb Obi parkot nem találsz !Nekem Pentax K500 a nyerő mert én szinte egyáltalán nem videózok, a fotó rész a lényeges.
Ezúton is keresnék PENTAX matricákat ha van valakinek vállalható áron
Illetve egyéb Fotós Geg matricákat !||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Wa2x_
veterán
válasz Colonel993 #19359 üzenetére
Egyik sem arany középút... ezt így nem lehet kijelenteni.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
fungeld
aktív tag
válasz Colonel993 #19359 üzenetére
Mivel jobb a Nikon? Obikkal kapcsolatos tervek első körben: 18-55 kitobi, később sigma 105-ös vagy canon 100-as makró, illetve egy 50mm-es 1.8-as fix. Nekem a kihajtható kijelző elengedhetetlen a makró miatt és ez a két gép jó árban is. A videózásba, pedig csak belekóstolni szeretnék, de az az 50/60 fps elég jó a Canonnál, a Gopronál már hozzászoktam a jóhoz
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz cipofuzo87 #19346 üzenetére
Fektesd tanulásba a pénzed és az energiád. De komolyan! Ez mondjuk bármilyen hivatásra igaz, de itt aztán különösen. Megveheted a legjobb ár/érték arányú felszerelést ebből a pénzből, de attól még garantáltan nem leszel profi. Na meg nem árt ha felszedsz némi üzleti érzéket is, hiszen a profi fotós az egy vállalkozó. Lehet mellé bármilyen titulust odarakni, de ez akkor is vállalkozás. Sokaknak nem megy ez és inkább feladják, visszaminősül az egész hobbivá, aztán beülnek egy irodába napi 8 órában dolgozni, mert az a biztos, az a kiszámítható.
-
Colonel993
senior tag
válasz fungeld #19361 üzenetére
Eddigi átnézett tucatnyi videós teszt... szöveges rívjúk alapján a 600D inkább Videós rész...
Márcsak a felvétel közbeni Rekeszállítás miatt, ami jó móka... illetve némi videós minőség pluszt érzek bennük.
Nikon D5100 inkább amolyan Jó vagyok erre is... Jó vagyok arra is gép...
Szép képeket csinál, nagyon sok rugalmasságot ad, ára is korrekt, kihajtható kijelző nagyon hasznos és képminősége is korrekt (max kicsit fakó meg a szokásos szikrázó napos nemláthatóság)
Többek között emiatt is vettem játékba magam is !
Olcsó obik terén igazából mindenhol találsz példányt... ha használt piacot nézzük akkor meg FŐKÉNT.
Egyedül a nikonnak van tényleg érezhető árbeli lecsípései itt-ott. sejthetően üzleti politika miatt [Nikon vagyok, válassz engem... ]
Ilyen kategóriában amm tényleg nehéz mellényúlni !
Váz minőségre/milyenségre tényleg a Nikon tud megint odapirítani, bár én meg nagyon szeretem a Canon formatervet...
50/60 FPS-ben ő is tud HD-t... full HD-t meg a szokásos 50-25-24fps -ben emlékeim szerint.
Igazából tényleg hülyités mentesen és kicsit elfogult Canonosként a Nikon felé hajlik a mérce.Esetleg nézegesd meg a D3200-at...
Nincs kihajtható LCD de van pár profi gépekről visszaköszönő baloldali gombsor illetve felbontás többlet.
Az ára megint jól van szabva... egyetlen hiányosságai, hogy tényleg "totál MANUÁL" a dolog (pl nincs autoexpozíciós sorozat ami HDR-nél előnyös.. tehát Állvány és magad görgeted képenként az alul és fölül exponálást, plusz gyatrább sorozat kép érték...)[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
titán
válasz Colonel993 #19363 üzenetére
egyetlen hiányossága
Ez nagyon erős. Van annak is egy halom komoly hiányossága.[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
válasz Colonel993 #19363 üzenetére
Még mindig nem írtál olyat amiben jobb a Nikon. Canonnak ott van a magic lantern, ami valljuk be eléggé hasznos. Time lapse videókhoz meg végképp jól jön, illetve nagyon sok mindenről még nem is tudok.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fungeld #19365 üzenetére
dióhéjban sztem: építési-anyagminőség, szenzor...ha nem akarsz 1600+ iso-t, és nem zavar az a fránya kellemetlen tapintású biliműanyag, akkor nyugodtan dönthetsz kánon mellett is, ha neked jobban tetszik amit tud én legalábbis ez a két dolog miatt nem vennék canon-t, a 650d-t, meg a 60d-t sem szeretem használni, de bevallom: az emberek 75%-ának akit ismerek ezek a dolgok fel sem tűnnek szal...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Wa2x_
veterán
válasz fungeld #19361 üzenetére
Nekem is ezek a terveim obi szinten, annyival vagyok előrébb, hogy már megvan nekem a 600D-m és 18-55 IS II. Nemsokára meglesz az 50/1.8 is, aztán ősszel a 100/2.8. Nikonnál nincs 150e-ért 100mm-es makró, se 30e-ért 50/1.8. Ha a pénz számít, akkor ez a jobb út sztem.
Ezenkívül nekem a 600D fogása is jobban bejön. Aztán, ha kicsit belejössz kiismered a gépet, meglesznek az obik, ott a 60D, ami elérhető áron van, számomra olyan hiányosságokat pótol, mint a jobb akku, nagyobb pentaprizmás kereső, időjárásálló váz, 9 keresztszenzor, felső LCD stb.
-
Stauffenberg
nagyúr
Canon-nál meg 160k a legolcsóbb 35mm-es objektív ha ekvivalens 50mm-t akarsz. Minden csak nézőpont kérdése. Sokan nem szeretik APS-C esetében az 50mm-es gyújtótávolságot (köztük én sem), mert az ekvivalens 75mm egy eléggé köztes látószöget ad két népszerű tartomány között. Se nem portré, sem általános. Ez egy kistele.
-
Byk01
őstag
válasz Stauffenberg #19369 üzenetére
Meg van stabis 85-ös makró is Nikonra 136 ezerért, de az eredeti felvetés volt, hogy 100-105 ös makró és 50/1.8 kell.
Wax2: Egyébként a Sigma 105/2.8 ugyanúgy megvan Nikonra is, tehát van rá 150 ezerért ~100-as makró.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Lassú Víz
addikt
válasz fungeld #19357 üzenetére
Szép dolog a felszerelés védelme, de a fotós sem utolsó. Nem örülnék egy bukfencnek sem nyak sem derék tájon amikor a hátamon van egy 15-20 cm-es nem deformálódó táska ami kitámaszt. Mondjuk egy ilyen páncélozott cuccot valahogy a bringára akarnék inkább szerelni mintsem a hátamra.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Wa2x_
veterán
Ez jogos és nem is rossz az a Sigma amúgy. Nyilván minden márkának megvan az előnye és a hátránya. Amilyen obikat szeretne, az jelenleg olcsóbb a Canonnál (erre irányult válaszom), de más márka meg másban olcsóbb/jobb. Ez egy ördögi kör annak, aki belekerül, dönteni kell, aztán onnantól tisztábban lát az ember szvsz.
(#19369) Stauffenberg: Third-party megoldás kell 30-35 mm-en az igaz, mert irreális az ára Canon vonalon. Pentax talán a legkedvezőbb 35-50mm-en, 40e mind a két obi.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Lassú Víz #19371 üzenetére
Bringázáshoz kell egy másodgép. Kicsi legyen, olcsón a használt piacról. Ha buksz és eltöröd, akkor ne fájjon annyira. Én tükrössel a hátamon biztosan nem kerékpároznék, már csak a tömege miatt sem. Inkább ivóvízből és müzliből viszek többet, mintsem cipekedjek egy nagy felszereléssel.
-
DemonDani
addikt
válasz Stauffenberg #19373 üzenetére
Nyilván arra egy MILC a legjobb döntés...
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz DemonDani #19374 üzenetére
Lehet ez akár egy jobb kompakt is. De az tuti, hogy egy DSLR-t nem vinnék magammal bringázni. Ha igen, akkor is vennék valamit 40-50k körül amit nem sajnálok (annyira) ha összetörik véletlenül.
Vagy csak rátolnék egy GoPro-t a sisakomra vagy a kormányra, aztán had szóljon! Jó persze az már egészen más feladatra készült.
[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
válasz Stauffenberg #19375 üzenetére
Gopro van, MILC-et ugyanúgy védeni kell és nekem az a -500gramm vagy nem tudom mennyi már nem számít. Úgyis viszek állványt meg mindent.Most bridge gépem van és azt szeretném lecserélni. Sajnos csak bringával tudom megközelíteni azokat a helyeket ahol fényképezni szeretnék. Szóval ha most veszek egy jobb bridge gépet akkor nem nagyon lépek előre, ha MILC-et akkor meg ugyanott vagyok, mint a DSLR-rel, csak drágábban. A folyamatos rázkódást mennyire bírják?(Nem a nagy ütődéseket) Vázra is lehet kapni táskákat és ott bukásnál ugye védve van és cipelni sem kell, viszont a folyamatos rázkódásnak van kitéve. És ezt a bukást ne úgy vegyétek, hogy mindennapos, kb évente 1-2.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz Stauffenberg #19375 üzenetére
Inkább egy Sony AS-100-at tolj a sisakodra
(#19376) fungeld
Hogyne számítana akkora súly már csak a tehetetlenséget tekintve is. Meg kisebb is sokkal, kevésbé vasalod ki,[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
HollyBoni
veterán
válasz fungeld #19376 üzenetére
Nekem kb másfél éve van meg a mostani gépem, Pana GH1. Nagyon sokat bringáztam terepen, szokszor lightos DH ösvényeken is, általában nem mentem lassabban mint kamera nélkül. Gép, 2-3 obi volt egy semennyire párnázott kis táskában, mellette állvány, mindez egy hátizsákban. Eddig semmi baja, bár fullym van szóval van csillapítás is rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
Szerintem pelican case lesz belőle. [link] Jól kipárnázom a hátizsákot is a hátamnál aztán annyi. A bridge mindig nálam lesz a dslr meg csak akkor ha tényleg fotózni megyek. Nekem ez tűnik a legjobb megoldásnak.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Tájkép, állvány esetén szinte mindegy milyen gépet visz az ember, de folyamatos rázkódásnak inkább egy milcet mint egy dslr-t tennék ki. (Ugye sokszor azért fúj a milc, mert kisebb szenzor, bár ugye üveggel együtt kellene mindig nézni; meg a végeredményt. Apsc milcből Nex3/X-A1 16mm-ről induló kitobival van, az sem hátrány gondolom.)
Megjegyzem egy (mft/apsc) milc beférhet (obi persze leszedve, kisebb a sérülés esélye is) egy közepes/nagyobb övtáskába, egy bő arasznyi gorillapod(klónnal) együtt jó lehet.
Persze ha amúgy is hátizsákkal megy az ember, akkor majdnem mindegy.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
dupla
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
xXxian
senior tag
válasz HollyBoni #19384 üzenetére
Idő: ez teljesen jogos (én is bicózom, MTB, lassan szervezhetnénk valamit pl, a Pilisbe, Dunakanyar fölé, stb. - off vége).
Cserébe viszont sokkal több az alkalom nézelődni, észrevenni azt, ami mellett autóval, vagy akár bicajjal is elmennél.
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
HEAHEA
aktív tag
válasz fungeld #19380 üzenetére
Halihó! Olvasgattam a korábbi megjegyzéseket is, úgy látom mások is szeretnek bringázni Lehetne egy fotós-bringázós topikot is összehozni.... .
Nézegettem én is kameratáskákat, rakok be pár linket, aztán hátha...:
Hardcase
Vagy itt valamelyik.
Thule
Lowepro Esetleg más termékei talán a gyártónak. Ezeket csak úgy hasra ütésre keresgéltem, nem tudom melyik milyen.
Mivel én is szeretek tekerni, tervben van nálam is a vásárlás de már meg is van a kiszemeltem ,igazi univerzális darab. Fotós felszerelésünket (is) kellően megvédi külső merev kialakítása által, valamint kerékpárosok italtarós hátizsáknak is kialakíthatják. Persze ez az egész egy kis házi barkácsolás után és nem kell több tízezreket, esetleg százezret, kiadni egy táskáért. Ő lenne az. -
törölt tag
Gondolkozom rajta, hogy a jelenlegi szettemet (550D + Canon 15-85mm) valami kisebbre cserélném, mert az utóbbi időben egyre kevesebb időm jut csak a fotózás kedvéért elmenni fotózni, viszont ez az összeállítás meg túl nagy és nehéz ahhoz, hogy csak úgy betegyem a táskámba akármikor.
Igazából a MILC-ek közt nézelődnék, mert azért a beállításokról nem szeretnék lemondani, illetve a normálisabb sebességű AF és zoom is jó lenne, ha megmaradna.
Ami jó/fontos lenne:
- jó képminőség, amennyire lehet ilyen kategóriában, elfogadható jpeg minőség
- manuális beállítások (pl. WB Kelvin érték szerint is akár)
- relatív kompakt méret
- normális alap zoom obi (nagyjából ilyen 3x körüli zoomátfogással elég volna szerintem)
- rendes zoomgyűrű az obin
- EVFAmi nem fontos, illetve nem használnám:
- videó (minősége)
- wifi, nfc
- kihajtható képernyő
- külső mikrofon/vakuÁrban kb a 100e környékét céloznám elsőre meg, kicsit talán fölé, de ezt majd a konkrét modelleknél meglátom, hogy pontosan mennyibe lenne egy ilyen rendszer.
Amiket néztem elsőre, azok a Sony A6000, Olympus E-P5, E-PL6, illetve méretben/funkciókban tetszenek a Panasonic modellek is, csak amiket láttam eddig tesztképeket, azok nagyon zajosak sajna. A Sony-val még annyi bajom van, hogy az a power-zoom nem tudom mennyire használható, amit próbáltam NEX-5-öt, azon elég nyöszörgős és lassú volt.
Melyik modellekben érdemes még gondolkodni? -
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #19387 üzenetére
hol láttál ennyiért ilyen cuccokat? amúgy a felsoroltak közül csak a sonyban van evf, a többire max opcionális tehető, ami mondjuk neked lehet, hogy megfelelne, mivel nem használsz rendszervakut... használt gép jöhet? ha igen akkor e-pm1, e-pl3, e-p2, e-pl2, e-pl1, pana gf1, gf2, gf3 + esetleg opcionális kereső, ezek pici vázak, de az érzékenység nagyonmax iso1600-ig tolható ki, ha lehet viszont érdemes 800 alatt maradni...az olympus-okban nagyon baró a jpeg motor, a canon-hoz képest ég és föld...egy fokkal jobb szenzor és beépített evf van a panasonic g3, g5-ben, viszont valamivel nagyobbak, mint az előbbiek, igaz a canon méretét még mindig meg sem közelítik...ha új, akkor e-pm2 nagyon pici, az összes előbbi gépet, és elvileg a canont is magas érzékenységen veri, a jpeg motorja egyik legjobb, viszont nincs beépített evf, max opcionális vásárolható hozzá később, és kb. 120-130k-ba fáj.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
válasz jjeahh #19388 üzenetére
Ja, megint elnéztem a valutakonverziót, valóban kicsit több lesz az az ár, de nem otthon venném elsősorban. Használt nem annyira gond, bár azért az újnak is van egyfajta érzése
Az EVF-ről le tudok éppen mondani, azt tudom, hogy elég kevés gépbe teszik bele, de akkor viszont kifejezetten jó képernyő kell. Az utólag vásárolható EVF-ekkel az a bajom leginkább, hogy iszonyat drágák, legalábbis amiket az Oly-hoz láttam
A képzajt úgy értettem, hogy normális keretek közt ne legyen zajos vagy mosott a zajszűréstől. Igaz régi tapasztalat, de a Pana FZ7-em, amit évekkel ezelőtt használtam, az tudott ilyen zajos képeket lőni még 100-200-as ISO körül is. Azért azóta elég sokat fejlődött a technológia, de mondjuk a GX1 képei pont olyan zajosak volta a dpreview tesztben. Amúgy 800 fölé ezzel a vázzal sem szoktam menni, ha egy mód van rá.Olympus E410-em volt még régebben, azt szerettem, csak sajna elég dinamikátlan képeket lőtt Aztán amióta a Canon meglett, azóta kiestem kicsit a piac körforgásából, így nem tudom annyira egyelőre, hogy ezek a gépek képminőségben nagyjából hol helyezkednek el hozzá képest. Amúgy amennyit felsoroltál, most még inkább elbizonytalanodtam a kérdésben, akkora a választék MILC-ekből, hogy felsorolni is hosszú
-
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #19389 üzenetére
a panához képest mindegyik felsorolt gép sokkal jobb képminőséget nyújt, viszont az olympus-ok jpeg motorja jobb, szebb színeket, eye-candybb képeket köpköd. ha dinamikában viszont az e-410 nem volt elég, akkor a felsoroltak nagyja sem lesz, kivéve a pana g5-öt, a pana gx1-et, oly e-pm2-őt...előbbi nagyobb, de van evf, gx1 csak annyira pici, hogy még megmarkolható, nincs evf, utóbbi pici, nincs evf, kevesebb a kezelőszerv, de jobb a jpeg motor, jobb a szenzor, konkrétan mft fronton a mai napig egyik legjobb szenzor van benne...iso 200-on sztem egyik gép képje sem zajos, és nem maszatol, kivéve talán ha nagyon elállítasz valamit a jpeg beállításain...de parancsolj, két full méretű régi 12mp szenzoros vágott kép raw-ból exportálva nulla zajszűréssel, iso200-on: [link] [link] na ennél a gx1-ben is jobb szenzor van, és sztem ennyi zaj még nem számít zajnak, max, ha pixelkukkolsz
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jjeahh #19390 üzenetére
Mondjuk a dinamikára részben megoldás a HDR mód, ami akkoriban nem nagyon volt még (ilyen formában legalábbis nem). Szóval ha azt tudják ezek a gépek, akkor szerintem elégedett leszek. A GX1 a mérete miatt tetszik, de mondjuk az Oly szimpatikusabb azért a Panánál. A PL6 nem játszik igazából? Arra is elvileg fel kell menjen a régi 14-42-es kitobi.
Stauffenberg és schawo: Köszi nektek is, ez egész jó gépnek tűnik valóban! Bár nem kicsi, de annyira nem is nagy talán. Viszont akkor obit külön kell majd szerezzek hozzá, mert itt kitben csak az újjal láttam.
Árban egyébként a cél az lenne, hogy ne bukjak vele nagyon. Az 550 váz az nyilván már felét sem éri az eredeti árának, de az obi talán még normális áron eladható, abból meg ki kell jönnie akár egy ilyennek is szerintem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #19389 üzenetére
schawo:
sheratan: azért mielőtt rohannál az e-m10-ért fontold meg az e-pm2-őt, ha az e-m10 által nyújtott extra ficsőrökre nincs szükséged, illetve megvagy evf nélkül is, akkor előbbivel jóval olcsóbban kijössz, a szenzor teljesítménye kb. egy kutya, és kisebb a cucc olympus-panasonic egy rendszer, tehát mindkettőre felmegy bármilyen mft bajonettes obi, csak panasonic vázon stabi nélküli olympus obival nem lesz stab-od..olympus-okban szenzorstabi van
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jjeahh #19395 üzenetére
Ember, 88 pénz (2400 renminbi) szállítással együtt, eldobom az agyamat.
Ne má hogy PM2-t vegyen ez helyett, ha csak ennyibe kerül. Ha mást nem is használ ki, az M10 stabija önmagában megér bármennyit, és azt ki is használja.
(#19394) sheratan
Régi (14-42 II, a 14-42 I-re rá se nézz) kitobi itthon 25-30 pénzért megy.Majd meglepődsz, hogy mégis milyen pici. És milyen masszív a magnézium váz. A kütyü köröket ver az 550D-re minden tekintetben, beleértve a dinamikát, zajt, és különösen a jpeg minőséget is.
Szóval ha már olyan helyen vagy, ahol a cuccokat bagóért adják (basszus, én is elmegyek Kínába lakni ), ne bohóckodj a PM2-vel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz schawo #19393 üzenetére
Ha jól látom az valami szürkeimport lesz jó esetben, mert 99%-os újnak írják, ami kb bontott, 0 perces termék kellene legyen, de mivel egyetlen eladó árulja ennyiért, azért nem bíznék nagyon benne. Viszont 7 napon belül visszafizetési garanciát vállal bármilyen okból, zsóval akár be is lehet próbálni
jjeahh: Megnézem majd azt élőben is valamikor, mert azért kíváncsi vagyok a kezelésükre is. A nem annyira új cuccok általában ki vannak téve itt műszaki cikkes boltokban. Nem létfontosságú az EVF, csak egyrészt már megszoktam, hogy az arcomhoz emelem fotózáskor, másrészt meg nagyon fényes időben jól jön, hogy nem a képernyőn mereszti a szemét az ember, hanem látja a kompozíciót rendesen.
Apropó, a Fuji gépek az áruk miatt nem lettek feldobva elsősorban, vag yvalami más bajuk (is) van?
-
törölt tag
válasz schawo #19396 üzenetére
Ja, akkor az a csel, hogy mk.II kell belőle. Amúgy ez az új motoros hogy működik? Nézem, hogyvan rajta zoomgyűrű is, de gondolom a motor miatt biztos van valami lag a zoomolásnál, meg nem olyan pontos.
Amúgy az M10-ben is elvileg "csak" 3 tengelyes stabilizátor van, nem?
13199: Az a baj, hogy jelenleg ennyi pénzem sincs rá, csak akkor lenne, ha elpasszolnám az 550-et mindenestül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest